Ads Top

Bereik Astra in Nederland groeit

SES Satellite Monitors, het marktonderzoek dat jaarlijks in meer dan 35 Europese landen plaatsvindt en voor Nederland is uitgevoerd door TNS NIPO, laat zien dat in 2012 het bereik van de ASTRA 23.5° Oost positie in Nederland een belangrijke mijlpaal is gepasseerd: dankzij een groei naar 570.000 satelliethuishoudens is inmiddels 93 procent van alle Nederlandse satelliethuishoudens in staat zowel de ASTRA 19.2° als de ASTRA 23.5° positie te ontvangen.
ASTRA 23.5° Oost werd eind 2006 geïntroduceerd als nieuwe satellietpositie voor de Benelux, naast de bestaande ASTRA 19.2° Oost positie. Om de gelijktijdige ontvangst van beide posities mogelijk te maken via een kleine schotelantenne, werd de zogenaamde ASTRA DUO LNB (‘dubbele kop’) ontwikkeld. De snelle groei van het bereik van ASTRA 23.5° Oost is te danken aan de aanwezigheid van de regionale omroepen en het ruime HD-aanbod van CanalDigitaal, waaronder alle landelijke zenders en een brede keur aan thema- en premium-kanalen. Via de ASTRA 19.2° positie is een groot aanbod gratis HD-zenders te ontvangen, waaronder alle Duitse landelijke en regionale zenders.
SES Satellite Monitors toont bovendien dat 420.000 Nederlandse huishoudens ASTRA-satellietontvangst gebruiken voor het kijken en luisteren naar Nederlandse zenders in camper, caravan of vakantiehuis. De groeiende populariteit van ASTRA-satellietontvangst voor recreatief gebruik heeft alles te maken met het grote aanbod aan HD-zenders. Dit verklaart tegelijkertijd de snelle afname van het aantal Digitenne-gebruikers onder caravan- en camperbezitters.
Recreatieve gebruikers van satellietontvangst kunnen bovendien gebruik maken van breedband internet via de ASTRA-satelliet, in Nederland aangeboden door Hertzinger. Binnen een groot deel van Europa, waaronder heel Nederland, kan dit inmiddels al bij snelheden van 20 Mbps. Deze oplossing is bovendien zeer geschikt om buitengebieden op korte termijn en tegen betaalbare kosten van breedband internet te voorzien. In de provincie Friesland is hiertoe onlangs een motie aangenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.