Ads Top

Terugblik op bijzondere sporticonen: Fannie Blankers-Koen, Jesse Owens en Carl Lewis in nieuwe documentaire

In aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 is vanaf woensdag 3 juli de documentaire AUGUST 4TH - AN OLYMPIC ODYSSEY op HBO Max te zien, een bijzondere terugblik op deze en andere sporticonen.  

Het is een goed opwarmertje voor de Olympische Spelen die deze zomer in Parijs worden gehouden en die voor het eerst ook volledig op HBO Max te zien zijn. HBO Max is tijdens de Olympische Spelen namelijk de enige plek waar fans álle momenten live en on-demand kunnen bekijken.

De documentaire bevat interviews met de sporters, hun familie of andere betrokkenen. Zo kijken we samen met kleinzoon van Jesse Owens terug op Owens historische overwinning in Berlijn 1936, waarbij hij Adolf Hitler in eigen huis vernederde door als zwarte atleet 4 x goud te winnen. Voormalig atlete Ellen van Langen blikt terug op de eveneens legendarische prestatie van Fannie Blankers-Koen die als ‘vliegende huisvrouw’ de vooroordelen over geslacht, leeftijd en moederschap beslechtte en net als Owens 4x goud veroverde, op de Spelen van 1948.  
 
Ook wordt ingezoomd op de eerste Paralympische Spelen op televisie in Toronto en prestaties van andere opmerkelijke sporters, zoals Sky Brown die op 13-jarige leeftijd de jongste Britse medaillewinnaar ooit werd in Tokio.
 
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.