Ads Top

Ook EK 2028 bij de NOS

De NOS heeft de rechten voor UEFA Euro 2028 – het volgende EK voetbal in Verenigd Koninkrijk en Ierland  – verworven. De NOS heeft hierover een akkoord bereikt met de UEFA, de Europese voetbalbond. Daarnaast gaat de NOS de komende vier jaar alle wedstrijden van het Nederlands elftal en de finales van de UEFA Nations League tot medio 2028 uitzenden.

Het Nederlands elftal en de NOS zijn al jarenlang aan elkaar verbonden. Alle toernooien waar het Nederlands elftal (mannen) actief is geweest zijn uitgezonden door de NOS. Ook de aankomende kwalificatiewedstrijden voor de FIFA World Cup 2026 zijn bij de NOS te zien.
 
De liveverslagen van NOS bij Oranje op grote toernooien kunnen steevast rekenen op een groot publiek. De halve finale tussen Nederland en Argentinië tijdens de FIFA World Cup 2014 is met 9,1 miljoen kijkers nog altijd het meest bekeken tv-moment aller tijden. De beelden van Oranje, maar ook de daarbij horende stemmen en gezichten van de NOS behoren tot het collectieve geheugen van Nederland. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.