Ads Top

Komst Disney+ en Apple TV+ geen bedreiging voor Netflix

De komst van nieuwe videodiensten van Apple en Disney heeft nog geen nadelige gevolgen gehad voor de zogenaamde 'installed base' van andere streaming videodiensten zoals Netflix, Videoland, RTL XL en Pathé Thuis, zo blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2019.

Disney+ stond eind 2019 geïnstalleerd op 10 procent van alle Nederlandse smartphones. De installed base van bijvoorbeeld Netflix groeide in het laatste kwartaal van 2018 tot 41 procent in het laatste kwartaal van 2019.

Helemaal verrassend is het niet, denkt Telecompaper. Nieuwkomer Disney+ ontsluit alle content van Disney, Pixar, Marvel, Starwars en content van National Geographic. Netflix richt zich meer op bingeviewers van (al dan niet exclusieve) series en oudere filmtitels. Pathé Thuis profileert zich weer meer als digitale videotheek waar de nieuwste films 'gehuurd' kunnen worden.

De installed base van apps van streaming videodiensten ligt op tablets nog hoger dan op smartphones. Het beeldscherm van tablets leent zich vanzelfsprekend beter voor het bekijken van films, series en andere video content dan een smartphone beeldscherm.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.