Ads Top

Streamingdienst lanceert gratis korte filmcollectie

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceert Cinetree de Korte Filmcollectie.

Via het platform van Cinetree wordt een gecureerd aanbod van korte films gepresenteerd en kunnen makers, festivals en opleidingen vanaf nu zelf hun eigen korte films aanbieden aan een breed publiek. Door een aparte shop-in-shop omgeving zijn makers zo niet afhankelijk van de eigenaar van een streamingdienst, maar hebben ze een open podium om het publiek kennis te laten maken met hun werk. De Korte Filmcollectie komt tot stand door een samenwerking met CineSud, de Provincie Limburg en het Nederlands Filmfonds.

Door de populariteit van short form content, is de aantrekkingskracht van korte films de laatste jaren toegenomen. Daarnaast zijn jonge makers steeds meer korte films gaan produceren. Voor filmmakers in spé is de korte film bij uitstek de manier om het vak als filmmaker onder de knie te krijgen.

Helaas belanden veel van die korte films na een korte ronde in het festivalcircuit op de plank of ze raken online ondergesneeuwd. Om hier een stokje voor te steken heeft Cinetree nu de handen ineen geslagen met het Filmfonds en CineSud, een filmhub voor nieuwe filmmakers en professionals. Vanaf deze maand kunnen makers terecht op cinetree.nl/kort om hun films een welverdiend podium te bieden.

Titels die nu al te vinden zijn in de Korte Filmcollectie zijn onder andere Amor van de Nederlandse Isabel Lamberti die afgelopen najaar haar eerste speelfilm draaide en het poëtische Denk maar aan iets blauws van Jerry de Mars en Martijn den Ouden. Maar ook internationale producties zoals Fauve van Jeremy Comte, een Canadese korte dramafilm die in 2019 genomineerd werd voor een Oscar, zijn gratis te kijken binnen de Korte Filmcollectie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.