Ads Top

Philips TV OLED804 wint shoot-out test

De Philips TV OLED804 is verkozen tot winnaar Beste OLED-tv tijdens een speciale shoot-out onder vier fabrikanten: Philips, LG, Panasonic en Sony. 69 procent van het ‘blinde’ publiek koos voor de Philips tv na het vergelijken van verschillende beeldverwerkingstechnologieën van vier televisies.

De vier geteste 65 inch tv's waren de Philips OLED804, de Sony AF9, de Panasonic GZ2000 en de LG C9.

Om een gelijk speelveld verder te garanderen, begon de test met een afzonderlijke kalibratie van de vier tv's volgens dezelfde standaard, door het deskundige redactieteam van de FWD Media Group, waardoor de interne verwerkingsopties tot een minimum werden beperkt en de technologische verschillen tussen de merken meteen konden worden vergeleken.

Er werd andermaal een brede selectie aan content gebruikt, met tien clips die elk tweemaal vanaf een media-pc werden afgespeeld, of live vanaf Netflix of via 4K Blu-ray vanuit een Xbox werden gestreamd.

De televisies werden ook nog omgeschakeld naar 'levendige' (vivid) of 'dynamische' (dynamic) modus, de modus die consequent door de fabrikanten wordt gebruikt om de beste prestaties van hun volledige verwerkingssoftware voor de beeldkwaliteit aan te tonen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.