Ads Top

Tv-dienst Intel gaat naar Verizon

Het ziet er naar uit dat het Amerikaanse telecombedrijf Verizon de tv-dienst van Intel gaat overnemen. Mogelijk deze week al wordt de overeenkomst bevestigd. Verizon, de nummer twee op de Amerikaanse telecommarkt, gaat OnCue naar verluidt gebruiken voor zijn glasvezeldiensten. Intel  wilde af van zijn televisiedienst die is ontwikkeld onder leiding van een Nederlander, Erik Huggers.
Intel zelf schijnt On Cue niet meer alleen te willen financieren omdat er 300 werknemers op het project zitten. Naar verluidt staan zo'n 3000 decoders uit bij Intel-werknemers om te testen.
Begin dit jaar werd bekend dat Intel werkt aan een decoder voor televisie die rekening houdt met de voorkeuren van de kijker. Dat vertelde Huggers in februari op het congres D: Dive Into Media van The Wall Street Journal. Huggers schreef in de jaren negentig de eerste internetplannen voor Endemol, maar verdween al snel naar Microsoft, waar hij eerst MSN deed en daarna Windows Media Technologies. Huggers leidt sinds enige tijd een zelfstandige dochteronderneming Intel Media.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.