Ads Top

Senioren dol op YouTube

Online video's zijn geliefd. Gemiddeld wordt er in Nederland 21 uur per maand naar filmpjes op internet gekeken. 55-plussers doen dat iets minder: zo'n 14 uur per maand. Senioren zijn echter wel actieve gebruikers. Van alle senioren die YouTube gebruiken zoekt 89 procent zelf wel eens iets op. Een op tien kijkt alleen als zij door een bekende op een filmpje worden geattendeerd. Instructiefilmpjes blijken heel populair. Tweederde heeft weleens op YouTube opgezocht hoe iets werkt in huis, tuin of keuken. Ook computers en software zijn favoriete onderwerpen. Driekwart van de ondervraagden vindt how-to-video's dan ook een handig middel om iets nieuws te leren. Een reden hiervoor is dat men beelden veel begrijpelijker vindt dan teksten; ruim 60% is het (helemaal) eens met deze stelling.
Mannen besteden meer tijd aan het online video kijken dan vrouwen, echter vrouwen zijn actiever bezig met de filmpjes dan mannen. Zo delen zij beduidend vaker video's via e-mail en sociale media dan mannen. Ook geven zij op YouTube vaker een reactie of waardering op bekeken filmpjes. In totaal deelt 52 procent van de senioren die YouTube gebruiken weleens een video die zij interessant of leuk vinden.
Behalve voor de handige instructiefilmpjes wordt YouTube door senioren vooral ook gebruikt voor ontspanning en vermaak. Muziekvideo's en bloopers scoren het hoogst. Nieuws of sportfragmenten zijn niet erg populair, nog geen 20 procent van de ondervraagden kijkt hier naar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.