Ads Top

Nederlands Film Festival films kijken bij NLZIET

Het is de week van het Nederlands Film Festival! Elk jaar wordt er tijdens dit festival het Gouden Kalf uitgereikt, de grote prijs van de Nederlandse film. Sinds 1981 wordt deze onderscheiding uitgereikt en er zijn onderhand al een heleboel winnaars.

Bij NLZIET zijn een hoop van deze films, televisiedrama’s en documentaires te zien.

Dirty God
Dirty God vertelt het verhaal van Jade, een alleenstaande moeder in een arbeidswijk van Londen. Na een tragisch ongeval, waarbij ze zowel mentaal als fysiek veel littekens bij op heeft gelopen, moet zij haar leven weer op zien te pakken. De film toont het verhaal van een sterk moederschap, veel moed en zelfacceptatie.

Bankier van het Verzet
Een film die het waargebeurde verhaal van een van de grootste verzetshelden in de Tweede Wereldoorlog vertelt. De bankiers Walraven en Gijs van Hall beginnen een illegale bank om het verzet tegen de Duitsers te kunnen financieren. Elke dag neemt deze actie risico’s met zich mee, maar de broers blijven doorgaan.

Alles is Liefde
Liefde is net als Sinterklaas, je moet erin geloven, anders wordt het helemaal niks. In Alles is Liefde volg je de liefdeslijnen van een aantal koppels. De een nog gecompliceerder dan de ander. Wanneer 5 december nadert lijken alle liefdeslijnen bij elkaar te komen dankzij een mysterieuze Sinterklaas.

Baantjer: het Begin
In Baantjer: het Begin wordt rechercheur de Cock geplaatst op het politiebureau aan de Warmoesstraat in Amsterdam. Hier stuit hij samen met zijn nieuwe partner, Tonnie Montijn, op een moordzaak die hun leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Het duo zet alles op alles om een aanslag op deze dag te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.