Ads Top

End-to-end Dolby Vision-video mogelijk met nieuwe iPhones

Apple heeft zoals verwacht de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max aangekondigd, beide met 5G-ondersteuning. 

De iPhone 12 Pro-modellen hebben een nieuw design en een Super Retina XDR-scherm van rand tot rand, het grootste ooit op een iPhone, dat wordt beschermd door de gloednieuwe Ceramic Shield.

Dankzij de A14 Bionic-chip, de snelste chip in een smartphone, bieden deze duurste modellen ook mogelijkheden voor computationele fotografie, zoals het nieuwe Apple ProRAW.

Verbeteringen in de Nachtmodus, die nu ook met de TrueDepth- en ultragroothoekcamera’s kan worden gebruikt, zorgen volgens Apple voor een nog helderder beeld. En Timelapse in Nachtmodus geeft langere sluitertijden voor scherpere video’s, mooiere lichtsporen en vloeiendere belichting bij weinig licht wanneer er een statief wordt gebruikt. Deep Fusion is nu beter en sneller en is verwerkt in alle camera’s, en met de nieuwe feature Smart HDR 3 zien gebruikers nog scherpere beelden, ook bij complexe scènes.

Ook maakt deze chip voor het eerst end-to-end Dolby Vision-video mogelijk, tot wel 60 bps. De nieuwe pro-camerasystemen hebben een ultragroothoekcamera, een telelenscamera met een nog grotere brandpuntsafstand op iPhone 12 Pro Max en nieuwe groothoekcamera’s voor professionele foto’s en video’s in zowel lichte als donkere omgevingen.

De iPhone 12 Pro-modellen bieden volgens Apple de hoogste kwaliteit video in een smartphone. Dolby Vision-grading wordt live verwerkt en blijft tijdens het bewerken behouden, zowel in de Foto’s-app als in iMovie. Later dit jaar komt die mogelijkheid er ook in Final Cut Pro X. Dolby Vision geeft op het Super Retina XDR-display een sterk contrast tijdens opnemen en afspelen, en gebruikers kunnen met ondersteuning voor AirPlay hun video’s tot 4K Dolby Vision delen met externe apparaten.

De iPhone 12 Pro-modellen zijn ook voorzien van een nieuwe LiDAR-scanner voor augmented reality (AR) en van MagSafe, voor snel draadloos opladen en een nieuw ecosysteem van accessoires die gemakkelijk op iPhone aan te sluiten zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.