Ads Top

OLED+ 903 wint AV Forums blinde test ‘beste OLED-set’

Voor de tweede keer dit jaar hebben communityleden van de website AV Forums de Philips TV OLED+ 903 tot winnaar verkozen in de categorie ‘beste OLED-set’. AV Forums is een online gemeenschap waar consumentenelektronica worden besproken en dient als een bron van nieuws, recensies en artikelen over home entertainment, technologie, films, tv-shows, muziek, gaming en meer. Tijdens de test werden OLED-sets van vier producenten (Philips TV, Sony, Panasonic en LG) blind getest om merkvoorkeur uit te sluiten.

In fase 1 van de blinde test werden elf video’s getoond met uiteenlopende beelden. Elke video werd twee keer getoond via media-PC, gestreamd via Netflix of in 4K Blu-ray via een Xbox One X. Deze overwinning in Londen, waar de OLED+ 903 bovenaan eindigde, was niet het enige succes van Philips TV dit jaar. Eerder werd de OLED+ 903 ook uitgeroepen tot winnaar in een vergelijkbare test van de belangrijke Duitse AV-titel Video Magazine in München.

Tijdens beide tests werden de tv’s onderworpen aan een directe vergelijking tussen de beeldverwerkingstechnologie van vier van de grootste tv-producenten. De vier 65”-sets die ditmaal werden beoordeeld, waren de OLED+ 903 van Philips TV, de Sony AF9, de Panasonic FZW804 en de LG C8. Ze werden onherkenbaar gemaakt, zodat 37 communityleden van AV Forums en 35 communityleden van Video Magazine niet wisten op welk model ze stemden.

Om het speelveld nog meer gelijk te maken, werden alle sets door AV Forums in Londen onafhankelijk op dezelfde standaard gekalibreerd. Hierdoor werden de processoropties beperkt en konden de communityleden alleen afgaan op de verschillen in de onderliggende technologie.

De Philips OLED+ 903 won met meer dan 33 procent van de stemmen. Sony werd tweede met 24 procent van de stemmen en Panasonic en LG deelden de derde plek met elk 13 procent van de stemmen.

Naast de nieuwe tweedegeneratie P5 Perfect Picture-engine en de nieuwe Perfect Natural Reality-functie is de OLED+ 903 de eerste tv van Philips met een speciaal ontworpen geluidssysteem van de legendarische audiofabrikant Bowers & Wilkins.

De OLED+ 903 is nu beschikbaar in 55 inch- en 65 inch-formaat voor respectievelijk 2299 en 3499 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.