Ads Top

Video on Demand steeds populairder onder jonge Nederlanders

Het gebruik van Video on Demand is in 2014 fors gestegen. Inmiddels kijkt 36 procent van de Nederlanders On Demand via aanbieders als UPC, Ziggo en Pathé Thuis. Onder jongeren is het aantal gebruikers nog hoger. Meer dan de helft van de Nederlanders onder de 35 jaar kijkt On Demand. Met name het aantal kijkers onder de 18 is in de tweede helft van 2014 hard gestegen, van 38 naar 53 peocent. Dat blijkt uit de ‘Marktmonitor Video on Demand in Nederland’, die Stichting Video on Demand vandaag uitbrengt in samenwerking met GfK.

Keken Nederlanders dit voorjaar nog gemiddeld twee films en drie  afleveringen van een serie per maand, inmiddels kijkt de VoD-gebruiker gemiddeld 3 films en 6 afleveringen. En die rekenen zij het liefst per stuk af”, licht Danielle Tamis toe. Kijken op de TV blijft het populairst (74 procent), terwijl de laptop (26), tablet (21) en smartphone (15) steeds vaker uitkomst bieden om te kijken wat je wilt, wanneer je wilt.

De nieuwste films en Nederlandse titels zijn On Demand het meest in trek. In de Video on Demand top 10 van 2014 staan vier films van eigen bodem.

Best bekeken films van 2014
1.    The Wolf of Wall Street
2.    Soof
3.    Frozen
4.    Mannenharten
5.    The Other Woman
6.    Toscaanse Bruiloft
7.    12 Years a Slave
8.    Escape Plan
9.    BRO’s BEFORE HO’s
10.    The Hunger Games: Catching Fire


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.