Ads Top

DVB-T binnenkort weer via Smilde

DVB-T (Digitale Televisie) gaat in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september weer vanaf Hoogersmilde uitzenden. Klanten van KPN Digitenne kunnen vanaf dat moment weer een sterker signaal ontvangen in de regio Drenthe en omstreken, voor zowel de publieke- als de commerciële zenders. Voor een optimale ontvangst wordt geadviseerd de TV-ontvanger opnieuw in te stellen vanaf 25 september.
Afgelopen weekend konden de FM radiozenders weer via de toren van Hoogersmilde uitzenden. Nadat vorig jaar een deel van de zendmast instortte na een brand, maakten enkele zenders gebruik van de noodmast in Assen, waaronder Radio Drenthe (90.8 MHz), Sky Radio 101.0 MHz), Radio Veronica (103.2 MHz), Arrow Jazz FM (90.5 MHz), RadioNL (97.1 MHz) en Arrow Classic Noord (98.7 MHz).
Om de zendmast van Hoogersmilde weer volledig te herstellen, heeft KPN Broadcast Services op een hoogte van 280 meter en 235 meter twee nieuwe FM zendantennesysteem gemonteerd. Deze systemen bestaan uit meerdere FM-antennes waarmee de programma’s van verschillende radiostations worden uitgezonden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.