Ads Top

Canon lanceert de EOS 5D Mark III


Canons EOS-assortiment is uitgebreid met de nieuwe EOS 5D Mark III. De EOS 5D Mark III is de opvolger van de legendarische EOS 5D Mark II. De camera heeft een hogere snelheid, hogere resolutie, meer verwerkingsvermogen en uitgebreide creatieve opties voor zowel foto’s als Full HD movies. Daarmee biedt de EOS 5D Mark III zelfs de meest veeleisende fotografen een ongeëvenaarde artistieke vrijheid.
 Door het luisteren naar en verwerken van de feedback van fotografen van over de hele wereld, biedt de EOS 5D Mark III op nagenoeg elk gebied hogere prestaties, zegt Canon. Een nieuwe 22,3 Megapixel (MP) volbeeld sensor garandeert de ideale balans tussen de resoluties bij digitale foto’s en HD movies en maakt fotografie met een snelheid van 6 beelden per seconde (bps) mogelijk. Een 61-punts AF-systeem en lichtmeting in 63 zones zorgen voor meer snelheid, flexibiliteit en nauwkeurigheid. Dankzij de allernieuwste DIGIC 5+ verwerkingstechnologie beschikt de EOS 5D Mark III over verbeterde videofuncties met een hogere beeldkwaliteit en meer mogelijkheden voor audioregeling. Deze camera vergroot de creatieve mogelijkheden van zowel fotografen als amateurfilmmakers.
De nieuw ontworpen 22,3 MP volbeeld sensor in de camera zorgt voor een hogere resolutie met nauwkeurige details, zodat een breed scala aan scènes kan worden vastgelegd – van uitgestrekte landschappen tot fraaie portretten. De creatieve mogelijkheden worden verder vergroot door de hogere snelheid bij continu-opnamen. Met de verbeterde 8-kanaals uitlezing is de camera bij een snelheid van 6 bps moeiteloos in staat een serie van 18 RAW opnamen of meer dan 16.000 JPEG’s¹  vast te leggen, zonder dat extra accessoires nodig zijn. De geavanceerde architectuur van de sensor biedt daarnaast een enorm native ISO-bereik van 100 – 25.600, dat uitbreidbaar is tot 102.400. Dit maakt het mogelijk schone, hoge kwaliteit opnamen te maken, zelfs in omgevingen met uitzonderlijk weinig licht.
De EOS 5D Mark III gebruikt hetzelfde 61-punts wide-area AF-systeem als het vlaggenschip, de EOS-1D X. Dit AF-systeem zorgt voor een zeer hoge gevoeligheid, precisie en snelheid. Als één van de meest geavanceerde AF-systemen op de markt, beschikt het over een indrukwekkend aantal van 41 cross-type punten en vijf dubbele cross-type punten, en levert het een ongeëvenaarde nauwkeurigheid over het gehele beeld. De instelbare AF-voorinstellingen die in de EOS-1D X werden geïntroduceerd, zijn eveneens beschikbaar en helpen bij het vastleggen van traditioneel moeilijke onderwerpen. Deze instellingen zorgen voor extra betrouwbaarheid in situaties waar de bewegingsrichting van het onderwerp onvoorspelbaar is.
De nauwkeurige belichtingen zijn het resultaat van Canon’s gerenommeerde iFCL-meetsysteem, dat een 63-zone Dual-Layer sensor koppelt aan elk punt van het AF-systeem. Zowel de scherpstelinformatie afkomstig van het AF-systeem als de kleur- en belichtingssignalen afkomstig van de meetsensor worden geanalyseerd en dit stelt de EOS 5D Mark III in staat consistent nauwkeurige huidtinten en superieure resultaten te produceren in zeer uiteenlopende opnamesituaties.
De EOS 5D Mark III is uitgevoerd met Canon’s nieuwste DIGIC 5+ beeldprocessor. Deze vormt de basis voor een reeks nieuwe functies, zonder dat dit invloed heeft op de prestaties van de camera. De 14-bits A/D-conversie levert vloeiende tintgradaties en kleurovergangen op, terwijl in-camera HDR-beeldregistratie drie verschillende belichtingen combineert en toepassing van één van de vijf presets mogelijk maakt, zodat fotografen alle details kunnen vastleggen bij contrastrijke scènes. Met de in-camera mogelijkheden voor verwerking en bewerking van RAW-beeldmateriaal, kunnen fotografen met de nabewerking van hun opnamen beginnen terwijl ze zich nog op de opnamelocatie bevinden.
Het hogere vermogen van de DIGIC 5+ maakt ook een aantal functies mogelijk dat bijdraagt aan de hogere beeldkwaliteit. Zo worden lichtafvalcorrectie, chromatische aberratiecorrectie (lateraal en axiaal) en hoge ISO-ruisreductie uitgevoerd in de camera zelf zonder dat dit invloed heeft op de prestaties. Fotografen kunnen continu-opnamen maken zonder dat enige vertraging van de camera optreedt. En de speciale knop voor in-camera beoordeling van opnamen maakt het voor fotografen gemakkelijk de opnamen te sorteren voordat met de nabewerking wordt gestart.
De EOS 5D Mark III is uitgevoerd met een nieuwe Creative Photo knop. Deze stelt gebruikers in staat snel Picture Styles te selecteren en opnamen met meerdere belichtingen vast te leggen. Bovendien biedt deze knop rechtstreeks toegang tot het HDR-opnameprogramma. Door tijdens het afspelen op de Creative Photo knop te drukken, start een vergelijkende weergavefunctie waarbij twee opnamen naast elkaar worden getoond. Dit stelt fotografen in staat tijdens het beeldmateriaal tijdens de opnamesessie te bekijken, te vergroten en de kwaliteit van verschillende belichtingen te vergelijken.
Voor situaties waar fotografen onopgemerkt willen blijven, zoals bij een huwelijksceremonie, beschikt de EOS 5D Mark III ook over een nieuw, stil opnameprogramma dat het geluid van de ontspanknop en spiegel sterk terugdringt. Fotografen kunnen geruisloos op de achtergrond hun werk doen. Ook is een stil programma voor continu-opnamen beschikbaar, zodat fotografen ook snel bewegende onderwerpen kunnen vastleggen zonder daarbij aandacht te trekken.
De EOS 5D Mark III bouwt voort op de reputatie van de EOS 5D Mark II en beschikt over een serie nieuwe functies en mogelijkheden die werden geïntroduceerd als reactie op de feedback van fotografen om nog betere Full HD videoprestaties te bieden. Naast de door professionele filmmakers gewaardeerde regeling van de scherptediepte, zorgt de combinatie van volbeeld sensor en enorm verwerkingsvermogen van DIGIC 5+ ook voor een hogere beeldkwaliteit. Dit door de aanwezigheid van moiré, valse kleuren en andere artefacten nagenoeg volledig te elimineren. De toevoeging van een Movie modus knop en een opnameknop stelt filmmakers in staat direct met opnemen te beginnen zodra de Movie modus is geselecteerd.
Tot de overige moviefuncties behoren de handmatige belichtingsregeling en een uitgebreid aantal mogelijkheden voor videocompressie met hoge bitsnelheden, waarbij zowel de intraframe (ALL-I) en interframe (IPB) methoden worden ondersteund. De variabele beeldsnelheden lopen van 24 bps tot 60 bps en de ondersteuning van SMPTE timecode zorgt voor meer bewerkingsflexibiliteit en eenvoudiger integratie bij multi-camera opnamesessies. Met het Quick Control scherm van de camera kunnen gebruikers tijdens het filmen de geluidsregistratie controleren en aanpassen. Een aansluiting voor een hoofdtelefoon zorgt voor controle van het geluidsniveau tijdens en na het filmen. Het verbeterde verwerkingsvermogen van DIGIC 5+ biedt ook in-camera mogelijkheden om de lengte van opgenomen movies aan te passen.
De EOS 5D Mark III is beschikbaar vanaf eind maart 2012.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.