Ads Top

Nikon lanceert met ANP Foto app

Onder de naam I AM THE NEWS lanceert Nikon Nederland een app over professionele nieuwsfotografie. Samen met ANP Foto heeft Nikon een platform ontwikkeld waarop niet alleen treffende nieuwsfoto's zijn te zien, maar waarop ook iets over de totstandkoming van die foto's wordt verteld.
De app is vooral interessant voor fotografen en fotoliefhebbers die iets willen leren over nieuwsfotografie. In de applicatie staan steeds een aantal foto's die gemaakt zijn door ANP-fotografen. Met een simpele swipe komt er een tekst bij die foto's tevoorschijn. De app wordt vrijwel dagelijks ververst, vaak met een of meer foto's die de dag ervoor het nieuwsbeeld bepaalden, zodat in de loop van de tijd zeer uiteenlopende onderwerpen en facetten van nieuwsfotografie aan bod zullen komen.
Daarbij zal het vaak gaan over de waarden die kenmerkend zijn voor ANP-foto's: 'hard to get, hard to copy, hard to beat, hard to ignore'. Als Ranomi Kromowidjojo naar goud zwemt op de Olympische Spelen dan heeft het ANP binnen minuten een ruime set topbeelden online staan - close en wijd, liggend en staand - die alle media kunnen gebruiken voor hun publicaties. Over wat daar allemaal bij komt kijken, handelt deze nieuwe app.
Behalve over de fijne kneepjes van het vak gaat het ook uitvoerig over camera's, lenzen en andere spullen en de manier waarop de apparatuur wordt ingezet. In het rubriekje 'What's in my bag' is zelfs de complete Nikon-uitrusting van de ANP-fotografen terug te vinden. En er is uiteraard ook volop aandacht voor de fotografen die voor de belangrijkste fotonieuwsdienst van Nederland mogen werken. Om de auteursrechten te beschermen zijn alle foto's voorzien van een watermerk.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.