Ads Top

VOD neemt verder toe


Uit recent onderzoek van Stichting Filmonderzoek blijkt dat in 2011 ruim 1,3 miljoen Nederlanders naar films via Video-on-Demand hebben gekeken. Dit is een stijging van 38 procent van het aantal gebruikers ten opzichten van 2010.
Vooral mannen zijn meer VOD gaan gebruiken en daarnaast is er een stijging onder scholieren, studenten en gepensioneerden. Maar ook bij de werkende beroepsbevolking blijft het gemak van VOD onverminderd populair. Grootgebruikers van VOD kijken het liefst naar de ‘serieuze dramafilm’, terwijl de incidentele VOD gebruikers een voorkeur hebben voor ‘actie’ en ‘komedie’. De Nederlandse film is bij beide groepen populair. De bioscoopsector hoeft vooralsnog niet bang te zijn voor vervanging, aangezien de VOD gebruikers ook regelmatig een bioscoop bezoeken.
De enquête is eind 2011 uitgezet in het wetenschappelijk onderzoekspanel van  CentERdata en door 1.881 respondenten ingevuld  (responspercentage van bijna 76%). Het onderzoek is representatief voor de Nederlandse bevolking ouder dan 16 jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.