Ads Top

Al 73 procent huishoudens heeft digitale tv


73% van de Nederlandse huishoudens is nu voorzien van digitale televisie op een van de aanwezige toestellen. 36% van de huishoudens heeft een harddisk recorder. Eén op de 12 huishoudens heeft internettoegang via de televisie.
Dit blijkt uit de Media Standaard Survey die TNS NIPO uitvoert in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken: SKO (televisie), RAB (radio), JIC STIR (internet) en NOM (print). In 2011 zijn 6.212 huishoudens en 5.313 personen van 13 jaar en ouder ondervraagd.
Ruim eenderde van de huishoudens (36%) heeft een recorder met harde schijf. Het percentage huishoudens met zo'n recorder is 34 procent in 2011. Dit percentage is significant gestegen van 32 procent in de eerste helft, naar 36 procent in de tweede helft van 2011 en wordt voornamelijk veroorzaakt door een stijging in het aantal huishoudens waar een digitale ontvanger met harddisk aanwezig is. Dit percentage groeide naar 16% (was 13% in de eerste helft van 2011).
`Connected TV' in één op de 12 huishoudens. Het percentage huishoudens dat aangeeft internettoegang te hebben via het televisietoestel, groeit van 6% naar 8% in de tweede helft van 2011.
TV kijken via de mobiele telefoon gebeurt nog weinig. Ongeveer 2 tot 3% van 13 plussers kijkt minimaal 1 keer per maand naar televisieprogramma's op mobiele telefoon. Bas de Vos (directeur SKO) zegt hierover: `We zien het Nederlandse televisielandschap zich consistent ontwikkelen. Echte revoluties zie je niet optreden, maar wel echte veranderingen. De belangrijkste televisie gerelateerde ontwikkelingen zijn opgenomen in het Kijkonderzoek of aanvullend onderzoek van SKO. We meten sinds 2008 uitgesteld kijken als integraal onderdeel van de kijkcijfers, als antwoord op de groei in opname-apparatuur. Dat geldt inmiddels ook voor meer dan 160 televisiezenders, die mede te ontvangen zijn dankzij de digitalisering. In het aanvullend onderzoek SKO WEB-TV rapporteert SKO sinds 2008 over het online kijken naar televisieprogramma's.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.