Ads Top

Elektronicamarkt nog steeds onder druk


De elektronicamarkt gaat het niet voor de wind in het derde kwartaal van 2011. Deze markt heeft in de eerste negen maanden van 2011 te maken met een omzetdaling van 15%. Alleen in innovaties als 3D en connected tv’s, docking stations en streaming audio devices zit groei. Net als in de zes maanden ervoor groeit het aantal digitale tv-aansluitingen wel door. Het aantal aansluitingen groeide van 79 procent in juni 2011 (Q2) naar 81 procent in september (Q3). Dit blijkt uit de nieuwe Monitor Digitale TV, uitgebracht door iMMovator Cross Media Netwerk.
Nog meer dan voorheen blijken consumenten voorzichtig met de aankoop van apparatuur. De elektronicamarkt krijgt daardoor in de eerste negen maanden van 2011 te maken met een omzetdaling van 15 procent. GfK Retail and Technology hoopt dat december iets goed kan maken van de tegenvallers die de elektronicamarkt te verwerken heeft gekregen. Afgelopen jaar werd ruim 9 procent van de totale CE-omzet in deze maand verdiend. Dit jaar verwacht GfK Retail and Technology dat december 10 procent van de totale omzet zal innemen. Verder vindt een verschuiving plaats naar online aankopen. In december 2009 betrof het omzetaandeel van online 15 procent, in december 2010 18 procent en voor dit jaar wordt een stijging naar 21 procent verwacht.
Smartphones, tablets en portable gaming devices blijven populair. In 2011 zullen er maar liefst 4,2 miljoen apparaten verkocht zijn. Door die explosieve verkoop groeit de vraag naar docking stations. Ten opzichte van de eerste negen maanden in 2010 is de verkoop hiervan gestegen met 22 procent. Daarnaast zorgt de verkoop van losse elementen zoals versterkers, luidsprekers en ontvangers, voor een ‘double digit’-groei. Nieuwe functies, zoals Airplay, maken het mogelijk digitale muziek te streamen. Streaming audio producten zijn daardoor zeer gewild aan het worden. In de eerste negen maanden van 2011 zijn er maar liefst 42 procent meer streaming audio producten verkocht dan in dezelfde periode in 2010.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.