Ads Top

Cameramarkt blijft achter


De totale omzet in fotocamera’s bleef onder druk staan in het derde kwartaal van 2011 met een daling van 9,2% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Gfk. De markt van compact camera’s met vaste lens leverde het grootste aandeel in deze daling en tegen het einde van het derde kwartaal lijkt de situatie eerder slechter dan beter dankzij verdere forse dalingen in deze markt.
Tegen deze achtergrond blijft de markt van camera’s met verwisselbare lenzen grote veerkracht vertonen. Niet alleen is er nog steeds een jaarlijkse groei van ongeveer 3% in eenheden, de stijging in waarde is zelfs nog groter. Als gevolg hiervan is er een situatie ontstaan waarbij bijna de helft van de omzet afkomstig is uit deze markt. Systeemcamera's (compacte modellen met een verwisselbare lens) zijn nog steeds goed voor één op de acht van alle verkochte modellen. Maar de belangrijkste impuls kwam van SLR-modellen die een opvallend krachtige groei lieten zien aan het eind van het derde kwartaal.

Ondanks het feit dat de markt voor consumentenelektronica nog steeds door een moeilijke periode gaat, lieten heel veel audio categorieën een positieve groei zien ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar.
Het toenemende aantal smartphones en tablets zorgt ervoor dat veel consumenten nieuwe audioproducten kopen. Docking stations in alle soorten en maten zijn nog steeds zeer populair. Bovendien hebben niet alleen minispeakers maar ook steeds meer Home Audio Systems een geïntegreerd docking systeem. Daarnaast zorgt de verkoop van losse elementen zoals versterkers, luidsprekers en ontvangers, voor een “double digit”-groei. Nieuwe functies maken het mogelijk digitale muziek te streamen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.