Ads Top

Panasonic introduceert DMC-GX1 in nieuwe LUMIX GX-serie

Panasonic introduceert de Lumix DMC-3D1, een ultramoderne compact camera met twee nieuwe lenzen met gevouwen optische elementen in een ongelooflijk compacte body. De twee 25mm-ultragroothoeklenzen met 4x optische zoom worden volgens Panasonic ten volle benut bij het vastleggen van 3D-foto's in hoge resolutie en hoogwaardige 1920 x 1080 3D HD video-opnames via de side-by-side methode. De MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) van Panasonic zorgt voor heldere 3D-opnames met minimale bewegingsonscherpte. Met deze camera kunnen niet alleen krachtige 3D-opnames met rijke kleuren worden vastgelegd, maar ook 2D-foto's van 12 megapixels en 1920 x 1080 full HD-video's. Door gebruik te maken van een uniek mechanisme kan de camera twee beelden tegelijk vastleggen. Het zogenaamde dual-shooting heeft als voordeel dat je zowel foto als video tegelijkertijd in hoge resolutie vastlegt, maar bijvoorbeeld ook groothoek- en zoomopnames.
De DMC-3D1 beschikt over twee nieuwe 25mm-ultragroothoeklenzen met 4x optische zoom (vergelijkbaar met 25-100 mm op een 35mm-camera) en gevouwen optische elementen. De 25mm-ultragroothoeklens biedt fotografen meer compositiemogelijkheden omdat het beeldveld ongeveer 169% groter is dan bij een 35mm-camera.
De lenzen van de Lumix 3D1, die zowel qua totale lengte als diameter kleiner geworden zijn, bestaan uit 11 elementen in 10 groepen met 5 asferische lenzen. Daarnaast zorgen ook het nieuwe slanke bedieningsmechanisme van de sluiter en de iris en een aangepaste O.I.S.-lens ervoor dat twee complete lenzen in de slanke en compacte body van de camera passen.
Zowel 3D-foto's als 3D-video's kunnen worden vastgelegd in hoge resolutie: 8 megapixels (voor foto's) en 1920 x 1080 (voor video's) via de side-by-side methode. Met de speciale knop op de achterkant kan men switchen tussen 3D- of 2D-opnames. De MEGA O.I.S. (Optical Image Stabilizer) van Panasonic zorgt ervoor dat bewegingsonscherpte wordt verminderd zodat men scherpe foto's en stabiele videobeelden kan vastleggen. Tevens is het mogelijk om macrofoto's te maken.
Foto's en video's in 3D kunnen worden afgespeeld op een Panasonic VIERA 3D TV of Blu-ray Disc-speler/-recorder die het AVCHD-formaat ondersteunt. De SD-geheugenkaart met de 3D-opnames kan in het apparaat worden gestoken, of men kan het beeld met een optionele HDMI-kabel rechtstreeks overbrengen naar de TV waarbij de bediening via VIERA Link plaatsvindt.
Met het twin-lenssysteem van de DMC-3D1 kunnen 2D-beelden op verrassende manieren worden vastgelegd. Bij gewone digitale compact camera's moet de gebruiker aangeven of hij beelden bij voorkeur wil vastleggen als foto of als video. Als hij kiest voor foto dan wordt de video onderbroken en als hij kiest voor video dan kan de foto niet in hoge resolutie worden genomen, zelfs als beide op hetzelfde moment worden vastgelegd. Met het nieuwe twin-lenssysteem van de Lumix 3D1 is dit probleem opgelost dankzij de twee afzonderlijke mechanismen waarmee beelden worden vastgelegd. Daarnaast kan de gebruiker tegelijkertijd foto's en videobeelden vastleggen vanuit een verschillende beeldhoek. Dit betekent bijvoorbeeld dat met één lens een overzichtsbeeld van een feest wordt vastgelegd, terwijl met de andere lens wordt ingezoomd op een specifieke persoon. Deze bijzondere functie kan niet alleen worden gebruikt bij het tegelijk maken van twee foto's maar ook voor het tegelijk maken van foto- en video-opnames. Door middel van het grote 3,5-inch Smart Touchscreen kan men gemakkelijk tussen de lenzen switchen (links of rechts) en de zoomfunctie bedienen.
De Lumix DMC-3D1 is vanaf december 2011 leverbaar in het zwart. De prijs is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.