Ads Top

Playbook: verrassend

Het is geen geheim dat RIM's Playbook het niet echt goed doet. De verkoopresultaten van het tablet blijven ver onder de verwachtingen. Amerikaanse winkels kampen met grote voorraden en hebben de prijs verlaagd. In Nederland ging de lancering van het tablet in juni bijna onopgemerkt voorbij.
Debet daaraan zijn ongetwijfeld de hoge prijs voor een 7 inch tablet en het gebrek aan een (zelfstandig) email programma. Mail ophalen kan alleen in combinatie met een Blackberry. Zakelijke gebruikers lieten het apparaat dan ook links liggen.
Wellicht komt er een tweede kans. RIM demonstreerde op zijn DevCon conferentie in San Francisco deze week de nieuwe systeemsoftware voor de Playbook. Daarin zal ook een volwaardig email programma worden opgenomen.
Die tweede kans verdient de Playbook zeker, zo concludeert Hd Tech Nieuws, nadat ook wij (in San Francisco) met het apparaat mochten spelen. Het 7 inch formaat kan best handig zijn, voor wie de iPad te groot vindt, en de resolutie van 1024x600 pixels mag er ook zijn. De camera levert een veel hogere kwaliteit beeld dan die van de iPad en de ingebouwde browser kan - jawel - overweg met Flash. Videoweergave doet niet onder voor de iPad. Multitasking is beter dan bij de iPad. De 400 gram wegende tablet heeft verder een HDMI uitgang die je bij de iPad ook vergeefs zal zoeken. Kortom, de Playbook kan een hoop dingen die de iPad nog moet leren.
Nadeel is dat de PlayBook draait op BlackBerry Tablet OS, dat is gebaseerd op het embedded systeem QNX. Derhalve is het aantal applicaties niet erg groot. Daarin komt straks verandering als Android apps in emulatie op de Playbook kunnen draaien. De gebruikersomgeving zal ook worden aangepast. Of dat dit kleine neefje van de iPad zal kunnen redden, moet nog worden afgewacht. Naar verluidt experimenteert ook Apple al met 7 inch modellen van zijn iPad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.