Ads Top

Nieuwe Blu-ray spelers van Pioneer

Pioneer heeft twee nieuwe geavanceerde 3D Blu-ray spelers aangekondigd: de BDP-440 en de BDP-LX55. Beide spelers beschikken over volledige 3D-weergavefunctie. De BDP-LX55 heeft twee HDMi-uitgangen voor extra flexibiliteit: de HDMi-hoofduitgang kan worden gebruikt voor video-uitvoer bij aansluiting op een televisiescherm of projector, terwijl de HDMi-subuitgang geoptimaliseerd is voor audio-uitvoer bij aansluiting op een audiocomponent zoals een A/V-receiver.
De nieuwe Blu-ray-spelers van Pioneer kunnen worden aangesloten op een lokaal netwerk en op internet. De apparaten kunnen gemakkelijk verbinding maken met een draadloos thuisnetwerk via een optionele Pioneer AS-WL300 draadloze LAN-converter. Dit geeft toegang tot extra filmgerelateerde webcontent via BD-Live1. Elk van de Pioneer BD-spelers ondersteunt tal van formaten, zoals MKV, DivX Plus HD, WMV, WMA en MP3, en omvat een JPEG-viewer voor fotovoorstellingen.
De gebruiker kan de BDP-140, BDP-440 en BDP-LX55 bedienen aan de hand van een gratis app, die van een mobiel apparaat een afstandsbediening maakt. Wanneer de blu-ray-spelers verbonden zijn met een bestaande draadloze router (via Ethernet of een draadloze LAN-verbinding), maakt de iControlAV2-app van Pioneer draadloze bediening van speel- en navigatiefuncties mogelijk. Bovendien biedt de iControlAV2-app geavanceerde en originele bedieningsfuncties voor veel van Pioneer’s recent aangekondigde A/V-receivers: SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55, VSX-2021, VSX-1021 en VSX-921
De drie nieuwe modellen doen overigens ook dienst als uitstekende audiospelers, en bieden ondersteuning voor Super Audio-cd, waarbij de uitvoer over HDMi verloopt aan de hand van een DSD 1-bit signaal, of hi-res PCM 88,2 kHz / 24 bit of 176,4 kHz / 24 bit. De BDP-440 en BDP-LX55 kunnen daarenboven ook dvd-audioschijven afspelen, waardoor ze ware "universele" schijfspelers zijn. De audiocapaciteiten van deze modellen worden nog verder uitgebreid met ondersteuning van het FLAC audioformaat, dat steeds populairder wordt bij audioliefhebbers.
De BDP-440 is vanaf deze maand verkrijgbaar, en de BDP-LX55 vanaf november 2011. De BDP-140 blu-ray-speler is nu reeds verkrijgbaar. Voor de BDP-140 betaal je 229 euro, voor de BDP-440 349 euro en de BDP-LX55 heeft een adviesprijs van 449 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.