Ads Top

Formule 1 ook de komende jaren op Ziggo Sport

Op de dag dat Ziggo Sport precies drie jaar bestaat maakte de zender bekend dat het opnieuw de uitzendrechten heeft verworven van de Formule 1. Dit betekent dat de verrichtingen van onder andere Max Verstappen tot en met 2021 via Ziggo Sport te zien blijven. Naast de races en kwalificatie zullen komend jaar ook de vrije trainingen via dit kanaal worden uitgezonden. Uiteraard blijft de Formule 1 ook beschikbaar via Ziggo Sport Totaal. Dit premium betaalpakket is bij alle distributeurs in Nederland beschikbaar en heeft inmiddels ruim 500K abonnees.

Ziggo Sport zendt de Formule 1 al sinds 2013 uit. Eerst nog alleen binnen het betaalpakket van Sport1, het huidige Ziggo Sport Totaal en sinds november 2015 ook via Ziggo Sport, het gratis sportkanaal voor alle digitale Ziggo abonnees. De Formule 1 races trekken regelmatig een miljoenen publiek naar de zender. Zo werd bijvoorbeeld de grand prix van Mexico door ruim 2 miljoen mensen via de verschillende platformen van Ziggo Sport bekeken. Ook de kwalificaties op zaterdag scoren goed. Met enige regelmaat kijken daar 500.000 mensen naar.

Komend Formule 1 seizoen brengt de Formule 1 organisatie in samenwerking met Ziggo de F1 TV Pro app naar de Nederlandse markt. Met deze app, waarvoor maandelijks moet worden betaald, kunnen onder andere de races live en on demand worden bekeken. Ook kan er met iedere coureur worden meegereden op het on board camera kanaal, is de onboard radio voor iedereen te horen en uiteraard zijn daar alle statistieken van de race te vinden. Tevens is er veel aandacht voor de rijke Formule 1 historie met veel historische races en Formule 1 gerelateerde documentaires. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.