Ads Top

XS4ALL meest aanbevolen alles-in-1 aanbieder, Delta tweede

XS4ALL is het afgelopen half jaar voor de derde maal op rij door de meeste klanten aanbevolen als triple play-aanbieder. Dat blijkt uit de nieuwste 'Word of Mouth score' (WoM-score) van Telecompaper over de triple-play markt. Elk half jaar publiceert het marktonderzoeksbureau een ranking van de mate waarin alles-in-één aanbieders van vaste diensten het afgelopen half jaar zijn aanbevolen door hun klanten.

XS4ALL komt uit de ranglijst opnieuw naar voren als de meest aanbevolen triple-play provider in het afgelopen half jaar (november 2016 t/m mei 2017). Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Telecompaper. XS4ALL wordt door ruim driekwart (76%) van zijn triple-play klanten aanbevolen aan onder meer familie, vrienden en/of collega's. Hiermee heeft de provider de hoogste WoM-score van de acht grootste Nederlandse triple-play aanbieders. In combinatie met voorgaande WoM-cijfers komt naar voren dat XS4ALL structureel de nummer 1 positie bezet.

XS4ALL wordt vooral gewaardeerd vanwege haar betrouwbaarheid en technische ondersteuning, zo blijkt uit het onderzoek van Telecompaper. 63 procent van alle klanten die XS4ALL aanbevelen, zegt dit te doen vanwege de betrouwbaarheid, 51 procent vanwege de technische ondersteuning door de provider.

Afgezien van de stabiele eerste plek, zijn er enkele verschuivingen in de top van de lijst. Delta staat nu op de tweede plek, net na XS4ALL en ruim voor KPN. Bij de vorige meting stond Delta nog gedeeld vijfde. 71 procent van de triple-play klanten van Delta raadt zijn provider aan, een half jaar eerder lag dit nog op 56 procent. Bij Delta is de betrouwbaarheid ook het meest genoemde aspect door degenen die de provider aanraden (55%). Op de tweede plek komt kwaliteit van de verbinding met 54 procent.

De derde positie wordt ingenomen door KPN, die bij de vorige meting nog op de tweede plek stond. KPN zag zijn score met 2 procentpunten dalen: van 63 procent in de tweede helft van 2016, naar 61 procent nu. Telfort valt met 58 procent nog net buiten de top 3 maar staat wel op een vierde plek, een plaats hoger dan vorige keer.

Online.nl en Caiway zijn hekkensluiters, deze aanbieders bezetten met een WoM-score van 40 de laagste positie in de ranking van Telecompaper. Dit betekent dat minder dan de helft van alle klanten van Caiway en Online.nl dermate positief is dat zij hun provider aan zouden bevelen aan anderen. Beide aanbieders hebben een daling laten zien, bij de vorige meting lagen de scores nog op 48 procent voor Caiway en 46 procent voor Online.nl.

Bijna 3.500 Nederlanders met een triple-play abonnement op vaste diensten (televisie, internet en vaste telefonie) deelden hun mening over de triple-play provider waar zij klant zijn. Acht van de grootste triple-play providers zijn in het WoM-onderzoek meegenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.