Ads Top

Samsungs QLED TV’s eerste met 100% kleurvolume

Samsungs nieuwe 2017 QLED TV’s krijgen erkenning van het Verband Deutscher Eletrotechniker (VDE), een testlab en certificeringsinstantie van wereldniveau. De toestellen zijn na een uitgebreide test als eerste in de industrie gecertificeerd voor de weergave van 100 procent kleurvolume.

Kleurvolume, de norm voor kleurexpressie, meet twee elementen op het scherm met driedimensionale ruimte - het kleurengamma en het helderheidsniveau. Het kleurengamma meet het aantal kleuren dat kan worden weergeven, terwijl het helderheidsniveau de maximale helderheid van het scherm meet. Hoe hoger het kleurengamma en helderheidsniveau, hoe hoger het kleurvolume van de TV. Het hoge kleurvolume van de QLED TV’s zorgt voor nog realistischere, accuratere en levendigere HDR-beelden, precies zoals de regisseur deze wil laten zien, in zowel lichte als donkere scenes.

Doorgaans vermindert de kleurweergave als de helderheid stijgt, wat leidt tot kleurvervorming op het scherm. Met een maximale helderheid van 1.500 tot 2.000 nit laten de OLED schermen 100% kleurvolume zien.

De Samsung QLED TV’s zijn vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in Nederland en België.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.