Ads Top

Prijs vaak reden voor keuze quad play

72 procent van de Nederlanders wil keuzevrijheid houden als het gaat om waar zij hun mobiele abonnement afsluiten. Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder zijn Consumer Panel. De wens van keuzevrijheid beperkt de groeimogelijkheden voor quad-play bundels, waarbij consumenten of huishoudens zowel vaste als mobiele diensten afnemen bij dezelfde aanbieder. 

Toch groeit het aantal quad-play-abonnementen. Aan het einde van het derde kwartaal van 2016 hadden 6,44 miljoen huishoudens een multiplay-pakket, zo blijkt uit eerder onderzoek van Telecompaper. Van deze groep had bijna 14 procent (894.000) een quad play-pakket, met daarin de drie vaste diensten (breedband, tv en vaste telefonie) én mobiele telefonie. Een jaar eerder lag dit aantal nog op bijna 10 procent.

Een reden waarom consumenten wel kiezen voor quad-play bundels, is de prijs. Voor 80 procent van de consumenten in het onderzoek is bundeling interessant als de totaalprijs van de abonnementen lager is dan de som van de losse delen. Voor 65 procent van de mensen is quad play interessant als daar bepaalde extra’s tegenover staan, zoals meer belminuten of meer MB’s. In 2014 was dit nog 55 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.