Ads Top

Samsung breidt VR-ecosysteem uit met Gear VR met controller

Samsung presenteert de Samsung Gear VR met controller, powered by Oculus. De controller is ontworpen voor bediening met een hand en maakt het mogelijk om door menu’s te scrollen met minimale arm- en hoofdbeweging voor comfortabel gebruik.

De controller bevat de volgende mogelijkheden:

Verbeterde invoer voor een betere VR-ervaring. Het Touchpad maakt sneller selecteren en interactie met VR-apps mogelijk. Ook maakt het Touchpad verschillende vormen van beweging mogelijk, zoals wijzen, slepen, kantelen, vuren en andere acties, terwijl de Trigger gamen in VR verbetert.

Minimale beweging voor langdurig gebruik. Met de home-, volume- en terugknoppen op de controller heb je toegang tot alles wat je nodig hebt, zodat je nog beter kunt focussen op de VR-ervaring.

Veilige grip voor comfortabele ervaringen. Zelfs tijdens de meest intense VR-momenten biedt de polsband van de controller grip.

Voor een breedbeeldervaring is de Gear VR met controller uitgerust met 42 mm lenzen, een gezichtsveld van 101° en vervormingscorrectie om misselijkheid te voorkomen. De Samsung Gear VR met controller ondersteunt zowel micro-USB als USB Type-C en is beschikbaar in een glanzende Orchid Grey finish. Daarnaast kan de controller worden bevestigd aan de Gear VR als deze niet in gebruik is.

Samsung maakt de Software Developer Kit (SDK) voor de Gear VR met controller binnenkort beschikbaar via de Oculus Developer website. Hiermee kunnen programmeurs en ontwikkelaars aan de slag met het implementeren van de technologie in bestaande en nieuwe applicaties voor de Gear VR.

De nieuwste editie van de Samsung Gear VR is geschikt voor gebruik met de Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S7 en Galaxy S7 edge.

De Gear VR met controller is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2017 voor een verkoopadviesprijs van 129,99 euro. De verkoopadviesprijs van de losse controller bedraagt 39,99 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.