Ads Top

Sony stort zich toch weer op OLED

Sony probeert het dan toch weer: televisies met OLED-panelen. De nieuwe Sony BRAVIA A1-televisies - in de formaten 55, 65 en 77 inch - hebben allemaal dit type scherm.  Sony  zal de 4K HDR OLED TV introduceren als BRAVIA OLED.

Sony heeft vele jaren terug ook al OLED televisies geproduceerd, maar die zijn nooit op de markt verschenen, deels door de hoge prijs.

Het speciale audiosysteem van de A1-lijn is door Sony Acoustic Surface gedoopt. Er zitten geen normale luidsprekers in de torstellen, maar het complete scherm trilt om geluidsgolven voort te brengen. In de voet is een subwoofer aangebracht.

De televisies draaien op Googles Android TV-besturingssysteem, en dus is Chromecast-functionaliteit standaard aanwezig. Alle A1-modellen kunnen overweg met HDR-beelden op basis van de Dolby Vision-standaard.

Het aanbod van HDR (High Dynamic Range) is sterk gegroeid met de opkomst van videostreamingdiensten, 4K UHD Blu-ray en PlayStation4-games. 

De eveneens gelanceerde XE93-serie is uitgerust met nieuwe LED Backlight Drive technologie en de Slim Backlight Drive+. De Slim Backlight Drive+ is een verder ontwikkelde versie van de Slim Backlight Drive. Het is een verbeterde Grid-Array Backlightsysteem in een slanke vormgeving met betere beheerste local dimming. Met zijn Quad-Edge ledstructuur en X-tended Dynamic Range PRO local dimming- en boostingtechnologie biedt deze drive meer helderheid en contrast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.