Ads Top

Eerste actiecamera met ‘B.O.SS’ beeldstabilisatie

Sony introduceert een nieuwe 4K actiecamera waarin diverse innovaties zijn samengebracht. De nieuwe compacte 4K FDR-X3000R is uitgerust met B.O.SS beeldstabilisatietechnologie. Deze techniek is reeds toegepast in het premium Handycam-assortiment, maar wordt nu voor het eerst gebruikt bij een actiecamera.

De toevoeging van B.O.SS-technologie betekent dat de gebruiker zich geen zorgen hoeft te maken over een schokkerige video. Het aangepaste ontwerp van de B.O.SS-beeldstabilisator zorgt ervoor dat de FDR-X3000R uiterst compact blijft.

Deze actiecamera is daardoor gemakkelijk te monteren op een fiets, helm of ander voertuig. Ook is een nieuwe optionele resem ontworpen waarmee gebruikers de camera eenvoudig vanuit de hand kunnen bedienen. Deze vorm van beeldstabilisatie compenseert zelfs sterke cameratrillingen en is beschikbaar voor alle beeldopnamen.

Naast de beeldstabilisatietechnologie heeft de camera nog een aantal innovatieve specificaties. Het licht wordt bijvoorbeeld opgevangen via een nieuwe 1/2,5-type 8,2MP Exmor R CMOS-sensor, die een groter pixelformaat heeft dan diens voorganger. Met een beeldverhouding van 16:9 is de beeldsensor perfect voor het maken van video's. De FDR-X3000R heeft een nieuw ZEISS Tessar-objectief, dat een natuurlijker beeld biedt met beduidend minder vervorming. De beeldverwerking met een hoge bitsnelheid van 4K met 100Mbps en Full HD in 50Mbps in het XAVC S-formaat zijn mogelijk door dezelfde BIONZ X-processor als die van ɑ7-camera's.

De FDR-X3000R wordt geleverd met de nieuwe Live-View-afstandsbedieningdie ongeveer 30% kleiner is dan diens voorganger en kan worden bevestigd aan diverse montageaccessoires zoals de optionele Handlebar Mount (VCT-HM2) via de vattingsadapter. Dit kan ook worden gedragen als een polsband of worden bevestigd aan diverse optionele accessoires zoals de Shooting Grip (VCT-STG1) of de nieuwe Finger Grip (AKA-FGP1) met als voornaamste voordeel dat gebruikers de opname-instellingen kunnen regelen. Tevens is de camera te bedienen vanaf een smartphone of tablet dankzij de gratis PlayMemories Mobile-app. De nieuwe camera en de Live-View-afstandsbediening hebben beide een gelijkwaardige gebruikersinterface en menusysteem. Deze is zeer gebruiksvriendelijke waardoor het eenvoudig is om te navigeren in menu's en instellingen zoals gewenst te personaliseren.

Naast de mogelijkheid om 4K-video's te maken biedt dit nieuwe model de optie om ca. 8,3MP intervalopnamen te registreren voor 4K time-lapse video's. Het bewerken en delen van deze beelden kan via de gratis Action Cam Movie Creator PC-software.

De FDR-X3000R is beschikbaar voor een consumentenprijs van 600 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.