Ads Top

Eerste Nederlandse film op internationaal platform Vimeo on Demand

De speelfilm Supernova van Tamar van den Dop wordt de eerste Nederlandse speelfilm die direct via VOD platform VIMEO ON DEMAND te bekijken is. Het is daarmee ook de eerste Nederlandse film die door de makers onafhankelijk en direct wordt aangeboden aan het Nederlands en Belgisch publiek.

Supernova heeft hiermee een primeur en volgt daarmee het voorbeeld van internationale films als ‘In your eyes’ van ‘Avengers’ regisseur Joss Whedon. Speelfilms worden internationaal steeds vaker tegelijk met een festival- of bioscoop première via VOD uitgebracht.

Via Vimeo on Demand kan het Nederlands publiek de film rechtstreeks online bekijken, zonder speciale hardware of players. De makers van de film kiezen daarmee voor een voor Nederland unieke route.

Producent Raymond van der Kaaij: “De tendens is dat mensen minder naar de bioscoop gaan, waar het aanbod van onafhankelijke films bovendien enorm is. Aan de andere kant zien we dat er wel een groot publiek is voor Nederlandse kwaliteitsfilms, filmfestivals als Rotterdam en Utrecht worden tenslotte druk bezocht. Het kijkgedrag is nou eenmaal verandert, mensen hebben minder tijd en kiezen voor het gemak van een thuisbioscoop, computer of tablet. Wij willen daar als makers natuurlijk in meegaan en zorgen dat onze film op een zo simpel mogelijke manier te bekijken is, wanneer en waar je maar wilt.”

Supernova vertelt het verhaal van Meis, die samen met haar ouders en oma in de bocht van de weg woont. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. Supernova gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.