Ads Top

Sony introduceert Cyber-shot RX10 bridge digitale camera

Sony introduceert de Cyber-shot RX10. Deze aantrekkelijke bridge-style camera is bedoeld voor DSLR enthousiastelingen en biedt uitstekende draagbaarheid zonder in te leveren op beeldkwaliteit, creatieve functies en gebruiksgemak, aldus de fabrikant.
De vaste Carl Zeiss Vario-Sonnar T 24-200mm (35mm equivalent) F2.8 lens zorgt voor excellente niveaus van helderheid en oplossend vermogen, die je zou verwachten van je collectie verwisselbare lenzen. Met een veelzijdig zoombereik, van groothoek tot telefoto, is hij geschikt voor portretten, landschappen, dieren in het wild, straatscènes en binnenhuisopnames met natuurlijke verlichting. Doordat je kunt focussen op hele korte afstanden tot 3 cm is dit ook de ideale camera voor zeer gedetailleerde macro close-ups van bijvoorbeeld insecten of bloemen.
Een heldere F2.8 maximum lensopening over het volledige zoombereik geeft de extra helderheid die je mag verwachten van verwisselbare lenzen met vaste brandpuntafstand. De RX10 laat je niet alleen opnames maken bij weinig licht zonder dat je de ISO-instellingen moet verhogen, je kunt er ook heel eenvoudig soepele, circulaire, onscherpe achtergrondeffecten (‘bokeh’) mee creëren, die extra versterkt worden door het irisdiafragma met 7 lamellen. Dankzij de ingebouwde Optical SteadyShot kun je met deze camera vanuit de hand heldere, onbewogen opnames maken – zelfs bij grotere brandpuntafstanden, waar niet-gestabiliseerde objectieven moeite hebben met bijvoorbeeld het trillen van de hand.
Doordat de camera zo prettig in de hand ligt en voorzien is van uitgebreide handmatige bedieningen, voelt de Cyber-shot RX10 onmiddellijk vertrouwd aan voor iedereen die ooit een DSLR camera heeft gebruikt.
Net als in de DSC-RX100 II, is de 20.2 effectieve megapixels (circa) 1.0-inch back-illuminated Exmor R CMOS sensor zo'n vier keer groter dan de beeldprocessor van een standaard compact camera. De zeer hoge resolutie en textuur-weergave worden verder versterkt door de BIONZ X processor, die gebruik maakt van nieuwe detailreproductie, gebiedsspecifieke ruisvermindering en diffractieverminderende technologieën voor heldere, nog mooiere beelden met subtiele details
De autofocus is snel en gevoelig, dankzij het nieuwe Direct Drive SSM mechanisme dat samenwerkt met de Exmor R CMOS sensor en de krachtige BIONZ X processor. De vergrendelbare autofocus volgt bewegende onderwerpen nauwkeurig en houdt het onderwerp precies in focus, zelfs als het eventjes uit het kader verdwijnt en dan weer terugkeert. De recent ontwikkelde Eye AF zorgt voor zeer heldere portretten waarbij de ogen van de geportretteerde altijd scherp zijn, zelfs als ze niet recht in de camera kijken. Bovendien is er nu keuze uit drie maten voor het spot AF kader. Hierdoor loop je niet meer het risico om per ongeluk verkeerd te scherp te stellen wanneer je opnames maakt van hele kleine onderwerpen, zoals macro close-ups van insecten.
Een geluidsniveaumeter en instelbare niveaus zorgen ervoor dat video's net zo goed klinken als ze eruit zien. Er is een microfoon- en een hoofdtelefoonaansluiting, voor nauwkeurige controle van het geluidsniveau. Neem daar de optionele XLR-K1M adapterset bij, en je zit in de wereld van geluidsopnames van professionele kwaliteit. Met deze set is een externe microfoon aan te sluiten op de uitgebalanceerde XLR aansluiting.
Met een hoge resolutie van 1440k dots, zorgt de nieuwe OLED Tru-Finder ervoor dat het onderwerp van hoek tot hoek zichtbaar is, in hoog contrast en loepzuiver, vanuit een brede kijkhoek van (circa) 33°. Voor nog meer vrijheid in het componeren van je beelden, kan je het  heldere 3.0-inch White Magic LCD naar boven of beneden kantelen, zodat je gemakkelijk kunt kaderen terwijl je de camera hoog houdt of juist heel laag.
Foto's in hoge resolutie kunnen rechtstreeks getoond worden op een 4K / Ultra HD televisie, die vier keer meer details weergeeft dan Full HD. Ondersteuning voor TRILUMINOS Colour zorgt voor een zeer breed spectrum aan rijke, natuurlijke kleuren als je video's en foto's die met de Cyber-shot RX10 gemaakt zijn bekijkt op een compatibele BRAVIA televisie met TRILUMINOS Display.
Sony biedt ook een serie compatibele accessoires aan. De LCJ-RXE is een tas van topkwaliteit die de camera tegen stof en stoten beschermt. De stereomicrofoon (ECM-XYST1M) is via de Multi Interface Shoe van de camera aan te sluiten en zorgt voor kraakheldere dialogen en omgevingsgeluiden, terwijl je een HD-video aan het opnemen bent. Of licht je onderwerp bij met het krachtige HVL-F43M flitslicht of de HVL-LEIR1 Video IR lamp op batterijen.
De Cyber-shot RX10 digitale camera heeft een winkeladviesprijs van 1.200 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.