Ads Top

CES: Video-opnamen direct online delen met Samsung camcorders QF30 en HMX-F90

Samsung introduceert op de consumenten-elektronicabeurs CES in Las Vegas twee camcorders: de QF30 en de HMX-F90. De camcorders onderscheiden zich niet alleen op het gebied van hoogstaande beeldkwaliteit. Ze scoren ook hoog op het gebied van gebruikersgemak en online connectiviteit. Via de ingebouwde Wifi technologie van de QF30 kunnen opnames zelfs direct vanaf de camera via een livestream kanaal gedeeld worden met vrienden en familie.
De twee nieuwe camcorders HMX-F90 en QF30 combineren HD-opnamekwaliteit met Wifi mogelijkheden om de beelden direct online te delen. Vrienden en familie zullen bovendien geen enkel detail meer missen, want de professionele camcorder HMX-F90 heeft 52x optische zoom (de QF30 heeft 20x optische zoom) zodat veraf-opnames geen enkel probleem vormen.
De HMX-F90 heeft handige functies die het maken van video-opnamen nog plezieriger maken. Zo kun je met Time Lapse-recording het verstrijken van de tijd mooi in beeld brengen, terwijl je met Record Pause een opname kunt pauzeren om daarna in hetzelfde videobestand de opname te vervolgen.
Om video-opnames real-time met anderen te delen, is Samsung voor de QF30 een samenwerking aangegaan met Ustream, een live-broadcast platform. Je kunt daardoor ongelimiteerd al je opnames direct vanaf de camcorder streamen naar een online videokanaal. De volgers van jouw kanaal kunnen op hun tablet, smartphone of computer live jouw belevenissen volgen. Aan jou de keuze of dat familie en vrienden zijn of ook onbekenden. Met de QF30 heb je dus de mogelijkheid om voor heel de wereld de show te stelen op je eigen Ustream-kanaal. Ook kun je de QF30 inzetten als bewakingscamera. Als je de camera bijvoorbeeld op je voordeur richt, kun je vanaf je werk je huis in de gaten houden via je eigen videokanaal.
De QF30 biedt meer handige mogelijkheden om video-opnames uit te wisselen met andere apparaten. Via Mobile Link maak je snel en makkelijk een directe verbinding met een smartphone. Dat maakt videobestanden uitwisselen makkelijker dan ooit. Via de Social Sharing-functie post je met één druk op de knop direct vanaf de QF30 jouw nieuwste opnames op social media sites, zoals Facebook. Als je een opname niet wilt delen, gebruik je PC Back-up waarmee je direct een afgeschermde kopie maakt. Mocht de camcorder onderweg gestolen worden, dan heb je in ieder geval je waardevolle beelden gered.
De camcorders QF30 en HMX-F90 zijn vanaf februari 2013 in Nederland verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs van de QF30 is 329 euro en de adviesverkoopprijs van de HMX-F90 is 199 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.