dinsdag 31 juli 2012

Verlies voor Media Markt en Saturn


De Duitse detailhandelaar Metro, de moeder van elektronicaketens Media Markt en Saturn, leed het afgelopen kwartaal een nettoverlies bedroeg 20 miljoen euro, tegen een winst van 40 miljoen euro in het tweede kwartaal van vorig jaar. De winst stond onder druk door reorganisatielasten en afschrijvingen. De omzet nam wel toe, maar Metro heeft te kampen met de gevolgen van de economische crisis. De Duitse markt doet het wel goed.

TV Drenthe tot half augustus landelijk bij Digitenne

TV Drenthe zal in elk geval tot half augustus worden doorgegeven via Digitenne op het landelijk informatiekanaal 29. Kanaal 29 is in gebruik genomen nadat de zendmast in Hoogersmilde door brand werd verwoest in de zomer van 2011. Er is volgens de publieke omroep nog overleg of TV Drenthe na half augustus via kanaal 29 wordt doorgegeven.

Software update Humax-ontvanger zorgt voor chaos

Een software-update voor de Humax ontvanger is voor klanten van Ziggo niet goed verlopen. Zo werd RTV Oost niet meer ontvangen. Het probleem doet zich voor bij klanten met een Humax IR-FOX C ontvanger. Het probleem kan worden opgelost door alle kabels uit de ontvanger te halen, opnieuw aan te sluiten en de ontvanger terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

iPad apps Omroep Fryslan en Zeeland klaar

Nog lang niet alle regionale omroepen hebben hun iPad apps gereed, maar sinds zondag is de iPad app van Omroep Zeeland beschikbaar in de App Store van Apple. Die van Omroep Fryslan verscheen maandag.
Twaalf Nederlandse regionale omroepen brengen in het kader van een gezamenlijk project een gratis applicatie voor de iPad uit. De omroepen die aan het project deelnemen zijn RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, RTV West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Gelderland, Omroep Brabant, Omroep Zeeland, en L1. L1, RTV West, RTV Rijnmond, RTV Drenthe en RTV Utrecht hebben hun iPad versies nog niet uitgebracht. De app van RTV Utrecht was maandag helemaal niet in de App Store te vinden. 

‘iPhone 5 en iPad Mini in september’


Volgens de website iMore lanceert Apple al op 12 september zijn nieuwe iPhone. Het toestel zou vanaf 21 september verkrijgbaar moeten zijn. iMore zegt zich te baseren op ‘betrouwbare bronnen’. Tegelijkertijd zou ook de iPad Mini en een nieuwe iPod Nano worden gelanceerd en zou iOS 6 – vorige maand nog gepresenteerd op WWDC 2012 – beschikbaar moeten komen. Vorig jaar bracht Apple in oktober zijn nieuwe iPhone uit, maar door de vele geruchten zou de verkoop van de bestaande modellen haperen, waardoor Apple volgens onbevestigde berichten eerder met nieuwe producten komt.

maandag 30 juli 2012

Upgrade voor Interactieve TV KPN


Vanaf 30 juli krijgt Interactieve TV Online van KPN wederom een upgrade. Met deze nieuwste versie kunnen klanten voor het eerst ook op hun smartphone overal in huis tv-kijken. Vorig jaar bracht KPN als eerste tv-aanbieder in Nederland live-tv op de tablet en laptop. Het zenderaanbod voor iTV Online is ook verder uitgebreid met BBC 1 en BBC 2. Daarnaast krijgt de iTV Online app voor iPad en Android-tablets de komende weken een nieuw menu waardoor tv-kijken en bladeren door Programma Gids en Videotheek Thuis nog gemakkelijker wordt.


Nieuwe tablets Archos op IFA?


De Archos G10 serie komt vermoedelijk in september op de markt. Dat schrijft Tabletsmagazine. Waarschijnlijk gaat de tablet rond de 300 euro kosten. Het debuut wordt verwacht op de aanstaande IFA 2012 in Berlijn.
Er is nog weinig bekend over de G10 serie. Naar alle waarschijnlijkheid zit er een 10.1 model tussen en krijgt de tablet de beschikking over een keyboard-dock. Uitgelekte foto's duiden op eendezelfde design als de G9, maar dan slanker. De tablet zou gebaseerd zijn op een Omap 4470-processor van Texas Instruments.

Sport1 Voetbal eind augustus


Zaterdag 25 augustus lanceert Sport1 het nieuwe themakanaal Sport1 Voetbal. Sport1 Live (HD) gaat vanaf die dag verder onder de naam Sport1 Select (HD).Op Sport1 Voetbal zal Sport1 24 uur per dag zeven dagen per week naast honderden live voetbalwedstrijden ook samenvattingen en voetbaldocumentaires uitzenden. Sport1 Voetbal komt in plaats van één van de Sport1 Extra kanalen.

vrijdag 27 juli 2012

BBC HD en BBC Three voor alle digitale abonnees Ziggo


Ziggo stelt in verband met de Olympische Spelen die de komende weken plaatsvinden de tv-zenders BBC Three en BBC HD beschikbaar voor al haar digitale abonnees. Alle Digitale TV-abonnees van Ziggo kunnen al BBC 1 en BBC 2 ontvangen. BBC Three (kanaal 603) en BBC HD (kanaal 605) maken onderdeel uit van het TV Plus- en het TV Extra-abonnement, maar worden tijdens de Olympische spelen beschikbaar gesteld voor alle digitale TV-abonnees aldus Ziggo op haar website. De openings- en sluitingsceremonie en de 100 meter sprint voor mannen zijn live in 3D te zien. In de nachtelijke uren worden eerder opgenomen Olympische sportevenementen in 3D getoond.

Meer digitale kijkers bij Telenet

De Belgische kabelaar Telenet zag het aantal abonnees bij digitale televisie tijdens de eerste helft van dit jaar toenemen met 116.700. 68 procent van de kabeltelevisieklanten kijkt momenteel digitaal. Het aantal tripleplayklanten (internet, telefonie en televisie in een gecombineerd abonnement) steeg tot 818.700 op 30 juni en maakt nu 38 procent van het totale klantenbestand uit. De Mechelse telecomgroep meldde gisteren een omzet van 727 miljoen euro, een stijging van negen procent.

Google in glasvezeltelevisie


Google lanceert zijn eigen televisiedienst via glasvezel, overigens alleen in Kansas City, waar het zoekbedrijf al langer actief is. Google levert daar ook zijn eigen decoder, waarmee ook zo'n 500 uur aan beeldmateriaal kan worden opgenomen. Het aanbod is nog niet erg uitgebreid: bij Amerikanen geliefde zenders als ESPN en AMC ontbreken nog. Behalve een DVR, komen er ook iOS en Android apps om de televisie en de decoder mee te bedienen. Fiber TV onderscheidt zich vooral door de integratie met sociale media. Erg goedkoop is Fiber TV overigens niet: naast eenmalige installatiekosten van 300 dollar, moet je minimaal 120 dollar per maand betalen, wat vergeleken met de Nederlandse kabeltarieven behoorlijk pittig is. Dat is overigens wel inclusief internet.

Roku krijgt miljoeneninvestering

Roku, de fabrikant van mediaspelers, heeft een investering van 45 miljoen dollar gekregen van beleggers News Corp. en BSkyB. Dat geld heeft het bedrijf nodig voor internationale uitbreiding. In april is Roku begonnen met de verkoop van zijn decoder in Canada, nadat men al eerder de Britse markt had betreden. Er zijn ook plannen voor activiteiten in Duitsland en Spanje, maar die zijn officieel niet bevestigd. Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met satellietaanbieder Dish. 

donderdag 26 juli 2012

Apple Tv nauwelijks hobbyproject meer

Apple heeft in het laatste kwartaal toch maar weer 1,3 miljoen exemplaren van Apple TV verkocht. Het gaat langzamerhand de goede kant op, maar het bedrijf geeft toe dat het een hobbyproject blijft. Toch zijn dat meer exemplaren dan Microsoft verkocht van de XBox 360 in dezelfde periode. Er zijn dit jaar al vier miljoen Apple TVs over de toonbank gegaan en het bedrijf verwacht een nog sterkere groei in 2013. Eerder dit jaar kreeg Apple Tv de mogelijkheid om 1080p video uit te sturen. 

Volgende week PlayBook 4G LTE

BlackBerry-maker RIM brengt volgende week een LTE-versie van zijn PlayBook op de markt. In eerste instantie is de PlayBook alleen via het bedrijf Bell verkrijgbaar, later ook via andere kanalen. Goedkoop is de tablet niet: 550 dollar. Daarvoor krijgt me onder meer een 7-inch scherm met een resolutie van 1024x600, 1,5 dual-core processor, 4G LTE (en HSPA+), BlackBerry OS 2.0, 1GB RAM, 5MP camera die 1080p HD filmpjes kan maken, 3MP front camera, batterij van 4800 mAh en 32GB ruimte. Tot nu toe is de Playbook geen succes geworden, maar RIM geeft de moed niet op.

Mobistar TV raakt klanten kwijt


Mobistar is flink wat klanten voor zijn televisiedienst Mobistar TV kwijgeraakt. Ruim drieduizend klanten hielden het voor gezien. Eind juni waren er net 30.000 over. Mobistar biedt uitsluitend televisie aan via de satelliet. Hierbij maakt Mobistar gebruik van het satelliet-televisie-aanbod van TV Vlaanderen. Toch blijft het bedrijf naar eigen zeggen vasthouden aan zijn televisieproduct, omdat het in zijn aanbod gelijke tred wil kunnen houden met de concurrenten. Telenet en Belgacom kunnen immers ook televisie, telefonie en internet in een bundel aanbieden.

woensdag 25 juli 2012

Tv verkopen stuwen winst LG


De Zuid-Koreaanse elektronicagigant LG Electronics lijkt nauwelijks last te hebben van tegenvallende tv-verkopen. Juist de sprong in verkopen van platte televisies en huishoudelijke apparatuur heeft bijgedragen tot een sterk verbeterde resultaten. Daarentegen deed de mobiele tak, volgens LG een van de belangrijkste groeimotors van het bedrijf, het voor het eerst slecht door gestegen marketingkosten.

Nieuwe monitoren LG


LG introduceert een nieuwe lijn IPS-monitoren: de IPS7 serie. Nieuw aan de IPS7-monitor is dat het eerdere technologieën van LG met elkaar combineert. Zo geeft LG’s Cinema Screen Design, dat al eerder bij televisies werd geïntroduceerd, de IPS7-monitoren een moderne en verfijnde uitstraling. De haast onzichtbare rand van slechts 1.2 mm zorgt voor een, zoals LG het formuleert, 'onbelemmerde kijkervaring'. De IPS7-serie van LG is vanaf september in Nederland verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €199 (IPS237L), €279 (IPS237W) en €309 (IPS277L). 

Massa-ontslagen bij tv-fabrikant Sharp


De ellende voor Japanse televisiefabrikanten lijkt nog niet voorbij. Sharp overweegt het ontslag van duizenden werknemers en de verkoop van kantoren in Tokio na een verlies van (omgerekend) 1,28 miljard dollar over het tweede kwartaal. Een deel van het verlies werd veroorzaakt door een schikking van 198 miljoen dollar voor een verboden LCD-kartel in de Verenigde Staten, zo liet het bedrijf gisteren weten. ‘We overwegen verschillende maatregelen die we later bekend maken’. De fabrikant van de in Nederland populaire Aquos-televisies rapporteerde al eerder dit jaar een recordverlies, maar de tv-verkopen zullen naar verwachting verder dalen, met 19 procent naar 10 miljoen stuks. 

DVB-S2 wordt standaard in satelliet

De uitzendstandaard DVB-S2 voor het verspreiden van tv- en radioprogramma’s voor de satelliet wordt verder doorontwikkeld. Dat meldt TVTotaal. De komende jaren zullen meer satelliettransponders van DVB-S naar DVB-S2 worden omgezet, omdat daarmee bandbreedte kan worden bespaard. Ook HD-kanalen worden via de satelliet veelal in DVB-S2 uitgezonden. Voor ontvangst van DVB-S2 signalen is wel een HD-satellietontvanger nodig. 

dinsdag 24 juli 2012

KPN blijft scoren met televisie


KPN doet het goed in televisie. In het tweede kwartaal kwamen er 89.000 nieuwe iTV abonnees bij. KPN heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen televisieklanten. Het televisie marktaandeel steeg in het kwartaal naar 19 procent, vergeleken met 16 procent neen jaar eerder.

Weer meer zenders bij Ziggo

Het zenderaanbod bij tv-aanbieder Ziggo wordt op 3 september verder uitgebreid. Naast de Vlaamse HD-kanalen Eén HD en Canvas HD worden de BBC-kanalen BBC CBeebies en CBBC doorgegeven. Zij komen in plaats van de Nederlandse publieke themakanalen Sterren24 en Spirit24 in het digitale premiumpakket. BBC CBeebies en CBBC zijn dan ook alleen met het TV Extra en het TV Plus abonnement te bekijken. Op 2 juli voegde Ziggo al de HD-kanalen Eurosport 2 HD en Comedy Central HD aan het zenderaanbod toe

Canon introduceert de EOS M


Met de introductie van de nieuwe EOS M vergroot Canon het gerenommeerde EOS-assortiment. De EOS M is de eerste Canon CSC (Compact System Camera) en is ontworpen voor iedereen die fotografie gebruikt om zijn of haar passies te delen – van koken tot fashion en van cultuur en muziek tot kunst. De EOS M biedt fotografie met DSLR-kwaliteit, creatieve functies en Full HD-movies in een compact en gebruiksvriendelijk model. Daarmee is deze CSC voor iedereen die zijn of haar leven in beeld wil vastleggen – maar zichzelf niet beschouwt als ‘fotograaf’ – de ideale camera om overal mee naar toe te nemen.
De EOS M is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, glanzend wit en stijlvol zilver. Tegelijk met de introductie van deze camera zijn ook twee nieuwe objectieven verkrijgbaar – de EF-M 22mm f/2 STM met vaste brandpuntsafstand en de EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM met standaard zoom – plus een nieuwe, compacte EX Speedlite – de Speedlite 90EX – waarmee elke dag schitterende foto’s kunnen worden vastgelegd. Voor gebruikers die op zoek zijn naar nog meer creatieve vrijheid en hun grenzen willen verleggen, kan de EOS M via de nieuwe Mount Adapter EF-EOS M gebruik maken van het uitgebreide assortiment Canon EF-objectieven.
De EOS M zal vanaf begin oktober 2012 beschikbaar zijn.

Disney Channel bij TV Vlaanderen

TV Vlaanderen wordt uitgebreid met het kinderkanaal Disney Channel. Ter vervanging van de kanalen 13Th Street en 13Th Street die binnenkort niet meer op de satelliet te zien zijn. Onderhandelingen over een nieuwe distributieovereenkomst met de Universal Networks Benelux zijn naar verluidt op niets uitgelopen. Of de deal ook gaat gelden voor CanalDigitaal is nog niet duidelijk. Beide satellietzenders hebben immers dezelfde moedermaatschappij M7 Group. 

maandag 23 juli 2012

iPads aan boord Quantas Airlines

De Australische luchtvaartmaatschappij Quantas gaat zijn Boeing 767 toestellen voorzien van iPads als entertainmentsysteem. Passagiers hebben dan toegang tot ruim 200 uur aan video en muziek. Ondanks de forse investering, bespaart het bedrijf naar eigen zeggen kosten. De ‘zware’ entertainmentsystemen die normaal gesproken aan boord gebruikt worden verbruiken meer energie. Ook piloten krijgen iPads ter vervanging van papieren documenten met vluchtgegevens. 

BBC HD tijdelijk bij KPN Interactieve TV

Abonnees van Interactieve TV van KPN kunnen van 27 juli tot en met 12 augustus gratis naar het HD-kanaal BBC HD kijken. Dit in verband met de Olympische Spelen, die deels in de hoge beeldkwaliteit worden doorgegeven. De BBC zendt de openings- en sluitingsceremonie en 100 meter sprint mannen zelfs live in 3D uit. HD kan niet in elke regio worden bekeken, zeker niet met verouderde ADSL-verbindingen. De IPTV-decoder van KPN moet ook via een HDMI-kabel aan de televisie gekoppeld zijn. 

Speelfilms 20th Century bij iTunes in the Cloud


Speelfilms van 20th Century Fox zijn nu ook verkrijgbaar via iTunes in the Cloud. Consumenten kunnen de films naar een OS X of iOS apparaat downloaden. Toen iTunes in the Cloud in maart van start ging, hadden Fox en Universal een conflict met HBO, waardoor Apple moest wachten met het aanbieden van speelfilms. De problemen met Universal waren in april opgelost, en nu mag ook 20th Century zich aansluiten.

zaterdag 21 juli 2012

IPS panelen van LG

LP lanceert een nieuwe serie displays met ips-panelen. De IPS7-serie zou volgens Tweakers.net slechts 14,1mm dik zijn. Alleen de onderkant heeft een zichtbare bezel, waarin het logo en de bedieningselementen verwerkt zijn. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 beeldpunten en een helderheid van 250cd/m². De kijkhoek bedraagt 178 graden horizontaal en verticaal. Over de beschikbaarheid in Europa is nog niets bekend. 

vrijdag 20 juli 2012

Analoge tv nu echt op de terugtocht


Het aantal aansluitingen voor analoge tv blijft verder dalen. Dat zegt markttoezichthouder OPTA. Waar een jaar geleden nog 2,2 miljoen huishoudens alleen analoge kabel hadden, zijn dat er nu 1,6 miljoen. Ten opzichte van twee jaar geleden gaat het bijna om een halvering. Veel kijkers stappen over naar digitale tv via de kabel; het aantal kabelaansluitingen steeg van 3 naar 3,5 miljoen.

BBC verdient steeds meer aan digitaal


De commerciële tak van de BBC lijkt steeds meer inkomsten te ontlenen aan digitaal. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2011. Digitaal is nu goed voor 12,8 procent van de omzet, een stijging van 8,1 procent. Het streven is een aandeel van 15 procent in 2015. Inkomsten komen vooral uit Video on Demand (VOD) en de mobiele applocaties. Het totale aantal downloads via VOD is nu 31 miljoen. Er zijn 25 miljoen apps opgehaald. De universele BBC iPlayer – bedoeld voor markten buiten Engeland – is alleen al goed voor 1 miljoen downloads.

donderdag 19 juli 2012

Panasonic communicatiecamera met Wifi

Panasonic introduceert de DMC-SZ5 camera met 10x optische zoom en Wifi-functie (802.11 b/g/n) in een slank en stijlvol design. De DMC-SZ5 biedt meer optische mogelijkheden en is gemakkelijker in gebruik. Gebruikers kunnen overal rechtstreeks verbinding tot stand brengen tussen de camera en hun smartphone door deze als draadloze router te gebruiken. Hiervoor is geen kabel nodig is en hoeft geen hotspot te worden opgezocht.
Daarnaast kunnen gebruikers hun smartphone als tweede scherm gebruiken. Dit houdt in dat ze kunnen scherpstellen, zoomen of de sluiter kunnen bedienen vanaf een andere plek dan waar de camera zich bevindt. Zowel foto's als video's kunnen tijdens het opladen van de batterij thuis via een draadloze router automatisch in hun oorspronkelijke formaat worden gearchiveerd op een geregistreerd digitaal apparaat, zoals een pc. Gebruikers hoeven de SD-geheugenkaart dus niet te verwijderen en terug te plaatsen of de camera met een USB-kabel aan te sluiten om de gegevens te archiveren. Ook kunnen ze afbeeldingen in één keer opslaan in hun eigen map bij LUMIX CLUB, de cloudservice van Panasonic, én delen via de belangrijkste sociale netwerken. Ook is het mogelijk om opnames die in de camera zijn opgeslagen via Wifi weer te geven op een DLNA-compatibele VIERA TV van Panasonic.
De 25mm-ultragroothoek LEICA DC VARIO-ELMAR-lens met 10x optische zoom (vergelijkbaar met 25-250 mm op een 35mm-camera) is door zijn brede beeldhoek niet alleen geschikt voor het maken van dynamische landschapsfoto's, maar ook voor close-up opnames. De 14,1-megapixel CCD-sensor en de Venus Engine leveren een goede beeldkwaliteit bij het maken van zowel foto- als video-opnames. De 720p HD-video's worden vastgelegd in MP4-formaat, dat in hoge mate compatibel is met smartphones en andere draagbare elektronische apparaten.
Met de iA (Intelligent Auto) modus kunnen gebruikers het maken van mooie foto's en video's helemaal aan de camera overlaten. De camera biedt ook Miniature Effect, Panorama Shot en Auto Retouch voor nog meer plezier bij het maken van opnames.
De DMC-SZ5 is in hoge mate compatibel met smartphones. Hierdoor kunnen gebruikers deze camera op een totaal nieuwe manier gebruiken en tegelijkertijd gegevens archiveren en delen, iets wat tot dusver onmogelijk was.
De DMC-SZ5 is leverbaar in het zwart en wit, beschikbaar vanaf september 2012 en de adviesprijs is bedraagt 199 euro.

Nieuwe digitale spiegelloze reflexcamera Panasonic


Panasonic breidt de LUMIX G uit met de LUMIX DMC-G5, een nieuwe spiegelloze digitale reflexcamera. Die creëert hoogwaardige foto's met levensechte details, zo zegt de fabrukant. De nieuwe DMC-G5 behaalt een nog hogere resolutie met behulp van de geavanceerde beeldprocessor.
De DMC-G5 benut de mogelijkheden van de 16,05-megapixel Live MOS-sensor en Venus Engine volledig en is in staat opnames te maken in 1920 x 1080 50p Full HD video in AVCHD Progressive formaat met stereo geluid. Bij het maken van video-opnames beschikt de gebruiker over een geavanceerd AF-systeem, waaronder het praktische Full-time AF en Tracking AF, zodat iedere fotograaf met het grootste gemak hoogwaardige video-opnames kan maken.
Bij de ontwikkeling van de buitenkant van de camera is veel aandacht besteed aan de grip, de knoppen en de coating. De Live View Finder met het equivalent van 1.440.000 pixels, een vergroting van ongeveer 1,4x (ongeveer 0,7x*) en een beeldveld van 100% is voorzien van een oogsensor die samen met de nieuwe Touch Pad-functie tegelijkertijd op het LCD-scherm kan worden gebruikt. Om een exacte kadrering mogelijk te maken, is de camera ook voorzien van de functie Level Gauge (waterpas).
De DMC-G5 is verkrijgbaar in aantrekkelijk zwart, zilver en wit. En met zijn algehele prestaties, uitstekende beeldkwaliteit én ultrasnelle respons, in combinatie met de eenvoudig te bedienen, maar geavanceerde functies, biedt deze camera precies wat een gebruiker zich kan wensen.

woensdag 18 juli 2012

Meer HD bij Sport1

Sport1 gaat meer sportevenementen in HD-kwaliteit op haar HD-kanaal Sport1 Live HD uitzenden. Dat zegt managing director  Will Moerer in een vraaggesprek met Totaal TV. Het uitzenden van HD-programma's is weliswaar duurder, maar past in het nieuwe beleid van de sportzender om meer sportevenementen in HD-kwaliteit te tonen. Een en ander krijgt zijn beslag via een sub-licentie voor de Duitse Bundesliga en de Spaanse Primera División. 

Aldi HDTV vanaf vandaag te koop


Vandaag start Aldi met de verkoop van zijn unieke 42 inch 3D Full HD LED Smart TV voor 699 euro. De televisie wordt geleverd met vier gratis 3D brillen en een draadloos toetsenbord. Speciaal voor deze televisie een website opgezet. Het toestel beschikt naast een hoogwaardige 3D Home Cinema weergave en mediaspeler ook over Wi-Fi en een Smart TV-functie met open internet web browser. De gebruiker heeft dus niets te maken met allerlei lastige kabels en hoeft geen externe dongel aan te schaffen.Tevens beschikt de TV over een praktische App Manager waarmee applicaties kunnen worden gedownload.

MIT speelt met brilloze 3D tv


Het MIT in Boston probeert het weer eens: 3DTV zonder bril. De oplossing lijkt zo op het eerste gezicht niet eens zo bijzonder: lagen van LCD schermen met een verversingssnelheid van 360 maal per seconde. De huidige hoogste snelheid is 240 Hertz. Volgens de berichten is de kwaliteit vergelijkbaar met hologrammen. Waarbij men zowel vertikaal als horizontaal diepte kan zien. Onduidelijk is wanneer deze techniek het lab gaat verlaten.

dinsdag 17 juli 2012

Ziggo maakt Eredivisie Live een euro duurder

De abonnementsprijs van het premium betaalpakket Eredivisie Live bij Ziggo gaat vanaf 1 oktober één euro omhoog. Reeds vanaf 1 augustus start de kabelaar met het aanbieden van de nieuwe interactieve televisiedienst Eredivisie Live Go. Hiermee kan men op elk scherm in huis naar de vier Eredivisie Live tv-kanalen en de On Demand-onderdelen van de voetbalzender kijken. 

Larry King voortaan bij Hulu


Dat de tijden voor televisie aan het veranderen zijn blijkt uit de aankondiging dat het nieuwe interviewprogramma van Larry King (voorheen CNN) voortaan iedere werkdag te zien zal zijn bij Hulu. De show was al eerder te zien bij Ora TV, dat wordt gefinancierd door Carlos Slim, de nieuwe (grote) aandeelhouder van KPN. Larry King Now duurt dagelijks 30 minuten en is gratis te bekijken.

Nieuwe software voor Roku apparaten

Roku heeft nieuwe software uitgebracht voor zijn mediaspelers. Nieuw is de ondersteuning voor Spaans en Duits en verbeterde terugspeelmogelijkheden voor kanalen van GBTV. Het bedrijf belooft alvast nieuwe apps voor iOS en Android als afstandbediening. De software upgrade geldt voor de Roku 2- en LT-apparaten, en deze week zijn de HD decoders aan de beurt. 

LG leidt consortium OLED displays


Het Koreaanse Ministerie voor Kennis Economie heeft LG aangewezen als leider van een consortium dat een 60-inch flexele OLED moet gaan maken. Niet zozeer voor televisie, als wel voor displays bij busstations of op ruiten van winkels. Zuid Korea hoopt op deze manier een technologische voorsprong op te bouwen. OLED is ook de nieuwe technologie voor reguliere platte televisies, maar grote schermen zijn ook daar een zeldzaamheid.

maandag 16 juli 2012

Eredivisie Live GO in augustus van start


Per 1 augustus introduceert Eredivisie Live een nieuwe dienst waarmee het mogelijk is om de uitzendingen van de voetbalzender overal en op alle schermen te bekijken: Eredivisie Live GO. Met Eredivisie Live GO heeft de fan met één abonnement toegang tot de online en mobiele diensten van Eredivisie Live. Eredivisie Live TV abonnees van Ziggo kunnen vanaf 1 augustus automatisch gebruik maken van Eredivisie Live GO.
Als Eredivisie Live TV abonnee van Ziggo heeft men per 1 augustus automatisch toegang tot Eredivisie Live GO. En dat betekent één abonnement dat toegang biedt tot alle schermen.

Apps van Omroep Brabant goed gewaardeerd


Gebruikers van de iPad-, iPhone en Android-applications van Omroep Brabant zijn dik tevreden met de mobiele apps. Zo'n 1100 mensen vulden een enquête in over de apps en beoordeelden deze gemiddeld met een 8. De meeste gebruikers geven aan de apps meerdere keren per dag te gebruiken. Ze bekijken vooral de nieuwsberichten en het weeroverzicht. De apps worden voornamelijk thuis gebruikt. Wat betreft verbeterpunten geven respondenten aan meer nieuwsberichten te willen lezen, grotere foto's te zien en de mogelijkheid om ook reacties onder artikelen te willen lezen en plaatsen. We gaan dan ook met deze punten aan de slag. 


DVD op de terugtocht


Steeds minder mensen kijken films en series op DVD. Ze kiezen er vaker voor om te kijken via de VOD-dienst van hun digitale tv-aanbieder en geen fysiek product te kopen. 'De ontwikkeling van de DVD is vergelijkbaar met die van muziek, zegt Paul Solleveld, directeur van de branchevereniging NVPI, zaterdag in het AD. Er zijn nu meer dan 1,4 miljoen huishoudens die het gebruiken, aldus een woordvoerder van Stichting Video On Demand.

Smartclip wordt advertentiepartner voor LG Smart TV


Smartclip wordt de advertentiepartner voor het LG Electronics’ Smart TV Ad Platform voor Europa, Rusland en Australië. Het modemerk New Yorker zal aftrappen als de eerste adverteerder. Het bedrijf gaat voor veertien markten het complete advertentieaanbod op het LG Smart TV Ad Platform verzorgen, maar krijgt ook toegang tot apps van derden.

vrijdag 13 juli 2012

Mini Powerline Kit van TP-LINK biedt 'ongeëvenaarde netwerksnelheid'

De nieuwe Powerline-adapter van TP-LINK biedt een snelheid van 500 megabit per seconde over een afstand tot 300 meter via het lichtnet, terwijl de prijs gelijk is aan die van een Powerline adapter die maximaal 200 Mbps levert. Als hart van een Digital Entertainment Center of een state-of-the-art beveiligingsplatform is de TL-PA411 snel en krachtig genoeg om vrijwel iedere bandbreedte-intensieve taak aan te kunnen. De energiebesparingsfunctie van de adapter verlaagt het energieverbruik aanzienlijk (tot 85 procent) door automatisch over te schakelen van de normale ‘werkstand’ naar de ‘energie-spaarstand’ als er gedurende een bepaalde tijd geen data wordt verzonden of ontvangen.
Met zijn Megabit Ethernet-poort, HomePlug AV-standaard en snelheden tot 500 Mbps maakt de TL-PA411 toepassingen mogelijk zoals als simultane multimedia-streaming, multiplayer-gaming en meervoudige HD-videostreams.
De TL-PA411 is onderdeel van dezelfde productlijn als de TL-PA511 die reeds in november 2011 is aangekondigd en die in reviews erg goed beoordeeld is. Het belangrijkste verschil is dat de TL-PA511 beschikt over een 1000Mbps Ethernet-aansluiting, terwijl de TL-PA411 een 100Mbps Ethernet-aansluiting heeft. Verder is de TL-PA411 kleiner en goedkoper dan de TL-PA511.

Groei tv-verkopen neemt af


De tv markt lijkt wat af te koelen, volgens het Global TV Shipment and Forecast Report van NPD DisplaySearch. Er zit nog wel groei in bepaalde sectoren, zoals grote schermen en 3D, maar die compenseren de afname van de groei niet.
NDP verwacht een daling van 1,4 procent naar 245 miljoen exemplaren voor wat betreft de totale markt, waarin LCD tv nog wel toeneemt met een procent of vijf. Vorig jaar groeide die markt nog met 7 procent. Daarin neemt het aandeel van LED backlit toe met 69 procent.
Ook geen goed nieuws voor fabrikanten is dat ook de prijzen verder dalen: met 4 procent in 2012. Maar dat is wel minder dan de 6 procent van 2011 en 10 procent in 2010.
NDP schrijft de daling toe aan de haperende economie, zij het dat opkomende markten als het Midden Oosten en Latijns Amerika daar weinig van gaan merken.

Endemol levert Franstalige programma’s aan YouTube

Endemol en Kabo zijn geselecteerd als producers voor Franstalige premium content voor YouTube. Net als in de VS wil de Google-dochter ook in Europa eigen programma’s aanbieden. Volgens Le Figaro krijgen de bedrijven – Kabo is vooral bekend van de M6 komedie Scenes de Menages – leningen van 500.000 euro tot 1 miljoen euro voor 20 uur aan programma’s per jaar. Die leningen worden via advertenties terugverdiend.

donderdag 12 juli 2012

192TV ook bij Delta kabel


De commerciële televisiezender 192TV is vanaf 3 september ook te zien via het digitale tv-pakket van de Zeelandse kabelaar Delta. 192TV neemt de kijker mee terug in de tijd met 24/7 'gouwe ouwe' muziek; clips en TV optredens van alle artiesten uit de jaren '50, '60 en '70, afgewisseld met originele jingles uit die tijd. Maar ook de jaren '80, '90 en de hits van de laatste tien jaar komen voorbij op 192TV. 
Op 31 augustus is het 38 jaar geleden dat het populaire piratenstation Radio Veronica moest stoppen met haar uitzendingen. Met de lancering van 192TV op 31 augustus 2010 wil de muziekzender het 'piratengevoel' en de muziek uit de jaren zestig en zeventig in leven houden. Om haar 'verjaardag' te vieren pakt 192TV op 31 augustus a.s. uit met diverse specials en hit overzichten van de grondleggers van de popmuziek zoals:  The Beatles, The Rolling Stones. The Bee Gees, The Cats, Demis Roussos, Dave Dee Dozy Beaky Mick & Tich. Hollies. George Baker en Golden Earring, aldus 192TV is een persbericht.
Later dit jaar pakt 192TV achtereenvolgens uit met Het Toppop Weekend i.s.m. de AVRO op 17 en 18 november. Kijkers en artiesten halen herinneringen op aan het meest populaire popprogramma dat Nederland ooit gekend heeft. Ook zijn er kaarten te winnen voor het Toppop - feest op 1 december en is er aandacht voor de Toppop Blu-ray met hoogtepunten van Toppop in HD kwaliteit, die op 24 november wordt uitgebracht door Universal Music en de Avro. Natuurlijk zendt 192TV ook dit jaar op 25 en 26 december de TOP 192 uit, met de 192 grootste hits uit de jaren '60, '70 en '80, samengesteld door de kijkers van 192TV.

Nieuwe toestellen Philips uitgelekt

Plannen van Philips voor nieuwe LCD toestellen zijn uitgelekt. Het Nederlandse bedrijf wil gaat de modellen 9707 en 9607 toevoegen aan zijn Smart TV 9 serie en wel in de formaten 45 en 60 inch. Opvallend aan deze modellen is dat ze uiterst dun zijn en voorzien zijn van het 1200Hz Perfect Motion Rate systeem en Perfect Pixel HD . Ook deze modellen hebben Wifi aan boord. 

woensdag 11 juli 2012

Ziggo app nu ook voor retinascherm

De Ziggo app voor iPad en iPhone heeft een update gekregen met twee nieuwe Ziggo-zenders: het demokanaal van Ziggo en muziekzender Ziggo Xite, waar non-stop muziek wordt uitgezonden. Belangrijkste noviteit is de ondersteuning voor Retina schermen voor gebruikers van de iPad 3. Daarnaast zijn er wat verbeteringen aangebracht. Met de Ziggo app kan live televisie worden gekeken door klanten met TV Standaard in combinatie met Internet Z1, Z2 of Z3 óf een Alles-in-1 pakket. 

EX2F breekt helderheidsrecord

De EX2F is ’s werelds eerste camera met een F1.4 24mm lens die volgens fabrikant Samsung 'oneindige fotografiemogelijkheden' biedt. De cameralens is zodanig geoptimaliseerd dat ze een vier keer hogere helderheid biedt dan een reguliere F2.8 cameralens. Het geavanceerde objectief stelt fotografen in staat om onder alle (licht)omstandigheden je foto’s of video’s kraakhelder vast te leggen op de 1/1.7 inch BSI CMOS sensor.
De EX2F is de compacte evenknie van een spiegelreflexcamera. Je behoudt alle bewegingsvrijheid door de lichte magnesium behuizing die bovendien tegen een stootje kan. De camera is verkrijgbaar in zwart of wit en ligt vanaf augustus in Nederland in de winkels voor een verkoopadviesprijs van 499 euro.

Online video-rendering in de cloud


Bitbrains IT Services in Amstelveen heeft voor de marketingcampagne firstcarstory.com van automerk Subaru binnen korte tijd een video-rendering oplossing in de cloud gerealiseerd. Met deze oplossing is het real-time online renderen van grote hoeveelheden gepersonaliseerde video´s mogelijk geworden. Op basis van haar eigen HPC-cloud optimaliseerde Bitbrains een schaalbare en flexibele high performance-omgeving met de benodigde rekenkracht voor Minivegas Studio, die de online videoapplicatie voor Subaru ontwikkelde.
Op Firstcarstory.com kunnen bezoekers zelf online een gepersonaliseerde animatievideo van hun eerste auto produceren. Om de videokwaliteit en snelle presentatie van de films te garanderen, moet online renderen real-time gebeuren. Dat vereist een enorme rekenkracht, die bovendien flexibel genoeg moet zijn om wisselende bezoekersaantallen aan te kunnen. Reclame- en filmstudio Minivegas Studio uit Amsterdam deed voor die uitdaging, waarvoor ook een korte productietijd beschikbaar was, een beroep op Bitbrains IT Services, ontwikkelaar en leverancier van vooruitstrevende cloud-computingoplossingen.
Bitbrains ontwikkelde binnen enkele dagen een proof-of-conceptomgeving, die Minivegas Studio voldoende capaciteit en flexibiliteit bood om de online videoapplicatie te ontwikkelen, zonder dat men zich zorgen hoefde te maken over de performance. De basis daarvoor is de eigen HPC-cloudomgeving van Bitbrains, die in prestaties en capaciteit een van de koplopers in Europa is. Daarbij was het belangrijk voor Minivegas Studio dat de rendercapaciteit flexibel genoeg is om piekmomenten op te vangen. Voor deze videoapplicatie kan men beschikken over 20 tot 400 render-CPU’s die elastisch bij te schakelen zijn. Bovendien is de hosting gerealiseerd als pay-as-you-go-model en dat betekent dat vooraf nauwelijks investeringen noodzakelijk zijn en dat alleen het daadwerkelijke gebruik afgerekend hoeft te worden.
De HPC-cloud van Bitbrains voor Subaru is gebaseerd op VMware vSphere en vCloud. Het monitoren en analyseren van de CPU-inzet verloopt via  vCenter Operations. Voor de facturering op uurbasis gebruikt Bitbrains VMware Chargeback. De integratie en het aansturen van de vCloud-omgeving vanuit de renderinfrastructuur, is gebaseerd op de in eigen beheer ontwikkelde vApps gebeuren met PowerCLI en de vCloud API. Ellen Utrecht, executive producer bij Minivegas Studio is heel tevreden over de oplossing van Bitbrains: “Met de cloud-infrastructuur van Bitbrains heeft een vernieuwend concept zoals www.firstcarstory.com een stabiele basis. Dat was nodig omdat er in de eerste maand al 10.000 animaties zijn gemaakt. Het pay-as-you-go-principe dat we hebben gekozen, zorgt dat de benodigde capaciteit vooraf geen torenhoge investeringen vraagt. Wij weten nu zeker dat de rekenkracht en hosting goed geregeld zijn en kunnen ons volledig concentreren op de ontwikkeling van nieuwe interactieve reclameconcepten.”

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger