vrijdag 29 juni 2012

Buienradar bij Multivisie


Vanaf deze week betreedt ook Multivisie TV de wereld van Apps. Alle abonnees kunnen nu op hun televisiescherm de live radarbeelden voor Nederland en hun woonplaats bekijken via de populaire Buienradar App. Het App-aanbod van Multivisie TV wordt verder uitgebreid zodat abonnees niet alleen TV-kijken via hun televisiescherm, maar ook allerlei informatiebronnen kunnen raadplegen. Hiermee zet Multivisie TV een eerste stap in de richting van het multifunctionele televisiescherm dat zij nastreeft.
Multivisie TV levert nu in Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Vught via internet serviceproviders Glashelder en Wisper. Daarnaast is Multivisie TV ook via Glashelder en/of Wisper in een aantal vraagbundelingsgebieden aan te vragen, zoals Bilthoven, De Bilt, Eindhoven, Heiloo en Nootdorp.

The Opposites maken 3D-videoclip

Het rappersduo The Opposites brengt deze zomer hun nieuwe single 'Slapeloze Nachten' uit met een videoclip in 3D. Platenlabel Top Notch en Nintendo slaan de handen ineen om de allereerste 3D-videoclip te produceren waar geen speciale bril voor nodig is.
'Slapeloze Nachten' is vanaf 19 juli een week lang exclusief in 3D te zien via Nintendo Video, het videokanaal van de Nintendo 3DS. Daarna verschijnt de clip ook online en komt hij beschikbaar voor TV. De single is een onderdeel van de EP die in een reeks leidt tot het nieuwe album van The Opposites. De eerste EP is vanaf 20 juli via iTunes verkrijgbaar.
De voorbereidingen zijn in volle gang. "We hebben ruim één jaar geen nieuw materiaal uitgebracht en willen voor onze fans echt iets vernieuwends doen. Dat leidt nu tot een track met een geheel nieuwe sound voor The Opposites. Het nummer gaat over hoge ambities die soms letterlijk voor slapeloze nachten zorgen. Dat hebben we zelf vaak genoeg ervaren. Met het nieuwe nummer laten we een andere kant van onszelf horen. Dat willen we ook laten zien met de clip. We vinden het te gek dat we met ons platenlabel Top Notch en Nintendo een clip in 3D kunnen maken, speciaal voor de Nintendo 3DS," aldus Willem van The Opposites. De clip wordt geregisseerd door Steven Elbers van Artcore.
Tussen de opnames door maakte het rappersduo speciale backstage opnames in 3D met behulp van de videofunctie van de Nintendo 3DS. "We hebben nog nooit een 3D-clip gemaakt, laat staan zelf 3D-beelden geschoten dus we zijn onwijs benieuwd. Je moet echt op een nieuwe manier naar beeld en diepte kijken. Gelukkig leidt dit nog niet tot slapeloze nachten", vertelt Willem. De speciale backstage opnames zijn te zien via Nintendo Video op de Nintendo 3DS. 

Samsung lanceert tv lijn voor hotels en ziekenhuizen


Samsung introduceert een speciale lijn LED televisies voor de hotelindustrie, ziekenhuizen en cruiseschepen. Het aanbod met als aanduiding HA790 varieert van 22 tot 55 inch schermen en is uitgerust met een H-browser voor Smart TV-toepassingen. Hiermee is het mogelijk om VOD-diensten aan te bieden zonder dat een settop box hoeft te worden aangesloten.

donderdag 28 juni 2012

Tour de France live op Eurosport


Eurosport (ook in HD) doet ook dit jaar weer rechtstreeks verslag van de Tour de France. Met voorbeschouwingen, terugblikken, interviews én rechtstreekse verslaggeving van de proloog plus 20 etappes, is de zender van 30 juni tot en met 22 juli goed voor meer dan 80 wieleruren in totaal.
Eurosport zendt bijna de hele Tour rechtstreeks uit  - de bergritten zelfs van begin tot eind - en is daarmee goed voor ongeveer 80 live wieleruren. Elk verslag wordt voorafgegaan door een korte show met een opsomming van de belangrijke parcoursdelen en favorieten van die dag en met voorspellingen van de renners. Na de etappe komen in Tour de France Extra de hoogtepunten voorbij.
Online is de Tour de France ook live te volgen, met de Eurosport Player, de streaming service waarmee sportliefhebbers online kunnen kijken naar onder meer Eurosport en Eurosport 2. Realtime de uitzendingen bespreken met onze commentatoren en medekijkers kan op Eurosport's interactieve tweede scherm.
Ook de 69ste editie van de Ronde van Polen is overigens op Eurosport te zien, van dinsdag 10 tot en met dinsdag 17 juli. Oost-Europa's voornaamste wielerwedstrijd is dit jaar voor het eerst opgenomen in de UCI World Tour kalender. Eurosport zendt van elke etappe, direct na de Tour de France uitzending, de finale rechtstreeks uit. (Persbericht Eurosport)

HTC Connect voor videostreamen


HTC heeft HTC Connect aangekondigd, een nieuw certificatieprogramma voor het probleemloos streamen van en video en audio naar HTC-toestellen, zowel binnenshuis als buitenshuis. De eerste partner is Pioneer. Naast audiospeakers komen er audio- en video-receivers voor gebruik in huis. In feite kan
HTC Connect worden gezien als een alternatief voor Apple’s AirPlay. HTC moet zelf ook nog sleutelen aan de standaard, zo krijgt de HTC One X nog een firmware-update. Die maakt het toestel geschikt om hun audio en video te streamen naar allerlei HTC Connect-goedgekeurde accessoires.

'Btw-verhoging funest voor elektronicazaken'

De btw-verhoging per 1 oktober aanstaande naar 21 procent is funest voor elektronicawinkels. Dat verklaart de brancheorganisatie voor de elektronica-detailhandel UNETO-VNI. Zij verwacht dat de verkopen na 1 oktober aanstaande kelderen door de btw-verhoging. Uiteindelijk resulteert de btw-verhoging in oplopende faillissementen en teruglopende werkgelegenheid in de branche. UNETO-VNI wil zo spoedig mogelijk compensatie van de btw-verhoging via lastenverlichting.
UNETO-VNI vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet niet heeft geluisterd naar haar bezwaren tegen een btw-verhoging. Maurice Estourgie, manager detailhandel bij UNETO-VNI: 'Het consumentenvertrouwen is momenteel al op een historisch laag niveau. De btw-verhoging zorgt ervoor dat consumenten helemaal de hand op de knip gaan houden. Dit brengt bedrijven in de problemen.'
Volgens Estourgie nemen ondernemers de btw-verhoging voor eigen rekening om in elk geval omzet te behouden. 'De winstderving die daarvan het gevolg is, zien we straks terug in faillissementen en verlies aan werkgelegenheid.'
De overheid rekent zich volgens de koepel van elektronicawinkels ten onrechte rijk. Estourgie: 'Door teruglopende bestedingen haalt de overheid straks minder btw-opbrengsten binnen. Aan de andere kant ontvangt zij minder belastingopbrengsten doordat ondernemers hun deuren moeten sluiten.'
UNETO-VNI roept de overheid op om de koopkracht en het vertrouwen bij consumenten zo snel mogelijk te herstellen. Estourgie: 'Consumentenbestedingen zijn de motor van onze economie. UNETO-VNI wil daarom dat de btw-verhoging zo snel mogelijk wordt gecompenseerd door een verlaging van de belastingdruk. Anders wordt 2013 een rampzalig jaar voor de detailhandel.'

woensdag 27 juni 2012

Google lanceert eigen tablet

Google heeft zoals verwacht zijn tablet Nexus7 gelanceerd. Deze op Android 4.1 Jelly Bean gebaseerde 7 inch tablet met Tegra3-processor is vooral gericht op entertainment-gebruik. Er zit een 1,2MP camera aan de voorkant, er is WiFi, Bluetooth en NFC-connectiviteit en niet te vergeten een HD-scherm met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Op een volle batterij moet hij 9 uur video kunnen afspelen en de standbytijd bedraagt 300 uur. Als standaardbrowser wordt Chrome meegeleverd, en uiteraard zijn Google applicaties ruim vertegenwoordigd. De tablet is direct verkrijgbaar in de VS, Australië, Canada en het Verenigd Koninkrijk voor 199 dollar. Over de beschikbaarheid in andere landen is nog niets bekend.

Twaalfde UPC Winkel open


Presentatrice en actrice Froukje de Both en Directeur Retail Marcel Verheijen van UPC Nederland openden vandaag in Apeldoorn de twaalfde UPC Winkel. De winkel is gevestigd aan de Hoofdstraat 69 in Winkelcentrum de Oranjerie en biedt veel ruimte voor de beleving van UPC-producten op het gebied van digitale televisie, internet en telefonie.
De UPC Winkels bestaan inmiddels ruim 12 jaar. De eerste winkel opende in 2000 haar deuren in Amsterdam. Met de opening van de winkel in Apeldoorn heeft UCP in de grootste tien gemeenten binnen haar verzorgingsgebied een winkel. Aan de UPC Winkel in Apeldoorn is twee maanden gewerkt. Vanaf 11 juni werd er door het team proef gedraaid, maar konden bezoekers er al terecht.
In de UPC Winkels kan iedereen terecht voor de aanschaf van UPC Internet, Digitale TV en Telefonie en voor, bijvoorbeeld, klachtafhandeling en het verkrijgen van informatie over UPC-producten. De UPC Winkels beschikken over alle benodigde apparatuur zoals mediaboxen, modems, telefoontoestellen en Kabel Keur accessoires, die steeds belangrijker worden bij het verkrijgen van de optimale internetsnelheid en de hoogste beeld- en geluidskwaliteit.
In de nieuwe winkel in Apeldoorn staat entertainment centraal. De aankleding en inrichting van de winkel nodigt bezoekers uit interactieve digitale TV, HDTV en 3DTV te beleven en supersnel internet te ervaren. Alle producten staan tot hun beschikking. UPC wil namelijk een voortrekkersrol vervullen bij het informeren van consumenten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale tv en internet.

Pathé Thuis naar tablets en Xbox

Pathé breidt zijn video-on-demand-dienst Pathé Thuis uit richting tablets van Apple, Samsung en Panasonic. Daarnaast is er een deal gesloten met Microsoft voor Xbox 360. Dat meldt Entertainment Business. Pathé Thuis gaat in juli los op de iPad, gevolgd door de tablets van Samsung en Panasonic in september. Vanaf november zal de dienst ook op de XBox te zien zijn. 

Goedkope Android 4.0 tablet

Ematic, niet echt een bekende naam, komt met de eGlide Pro X, een 9.7 inch Android tablet met een 1.2 GHz processor, microSD sleuf, HDMI aansluiting. Belangrijkste onderscheid is de schappelijke prijs van 200 dollar. De Android 4.0 tablet wordt verder geleverd met een eigen stemassistent Siri, een App Shop en een Kobo eReader voor het lezen van boeken. 

Capi-Lux in andere handen


B&S International neemt de elektronicazaak Capi-Lux over. De handelaar in geurtjes en dranken op belastingvrije plekken zoals de luchthavens van Eindhoven, Maastricht en Beijing breidt dus uit naar elektronica. De zaken zijn van de familie Breuer, en behalve op Schiphol hebben zij ook winkels op de luchthavens van Frankfurt, Kaapstad en Oslo.

Nieuwe HD camera BenQ

BenQ kondigt de G1 aan, ’s werelds dunste F1.8 digitale camera met draaibaar scherm. De lens is ontworpen door BenQ en is opgebouwd uit zeven lenzen in zes groepen, bovendien is deze uitgerust met een asferisch lenselement die de beeldscherpte en -integriteit verbetert. De heldere F1.8 lens is gedeeltelijk gemaakt van glasmateriaal met een hoge transmissie waardoor meer licht door de lens wordt gevoerd bij omgevingen met weinig licht. Met deze 14 megapixel CMOS-sensor digitale camera met 4,6x optische lens, 24mm groothoek en OIS lensshift, kunt u prachtige foto’s maken met een ondiepe DoF (depth of field) wat de achtergrond aanzienlijk vervaagt om zo surrealistische, professionele en romantische beelden te verkrijgen. De adviesprijs van de BenQ G1 is EUR 259 inclusief BTW. 


dinsdag 26 juni 2012

Hollywood klassiekers bij Ximon


Klassieke Hollywood films als Citizen Kane, Mr. and Mrs. Smith en King Kong zijn vanaf nu online te bekijken bij Ximon.nl. Ximon is de eerste video-on-demand website die online 19 films uitbrengt uit de gouden jaren dertig en veertig van de beroemde filmstudio RKO.
Cary Grant, Katharine Hepburn, Jane Greer, John Wayne, Fred Astaire, Ginger Rogers en meer grote namen van weleer beleefden hun grootste momenten in de films van RKO Pictures. Vanaf vandaag zijn zij ook online te bekijken via ximon.nl en schitteren zij eens te meer. De negentien titels zijn bijzondere werken. Citizen Kane (1941), het debuut van Orson Welles, wordt door veel critici gezien als de beste film ooit gemaakt.

Blu ray-verkoop even in de lift

In mei van dit jaar was een opleving te zien van het aantal verkochte Blu-ray discs. Binnen de totale videomarkt zorgde Blu-ray voor een omzetaandeel van 17,3 procent, waarmee het oude record van 17,1 procent in september vorig jaar is verbroken. Dat meldt GfK. Wereldwijd duidt de trend op steeds meer films kijken via internet. In 2011 spendeerde een gemiddeld huishouden in Amerika in 2011 133,31 dollar aan fysieke dragers. Dit is een daling van 11 procent in vergelijking met 2010, toen gaf een gemiddeld huishouden er 149,83 dollar aan uit. In 2006, het introductiejaar van Blu-ray, werd er nog 206,78 dollar besteed aan fysieke media. 

NPO wil niet extra investeren in tweede scherm

De Publieke Omroep gaat voorlopig niet extra investeren in het tweede scherm. Dat vertelde Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), vorige week op het Mediapark Jaarcongres. “Kijkers doen van alles met tablets, maar het heeft vaak geen relatie met tv-kijken.”
Uit recent onderzoek van SKO blijkt dat het gebruik van het tweede scherm nog zeer bescheiden is. Vaak ligt de smartphone of tablet wel binnen handbereik, maar een directe relatie met het tv-kijken is er volgens Hagoort niet. “Facebooken met vrienden en iets op Marktplaats zetten.” Zolang dat het geval is, gaat de NPO daarvoor geen extra budget vrijmaken. “We doen al wel iets met het tweede scherm, maar het zal bescheiden blijven.”

Panasonic en Sony in OLED HDTV

Geruchten dat Sony en Panasonic gezamenlijk werken aan OLED HDTV's nemen toe en mogelijk deze week al horen we er meer van. Beide fabrikanten werken al enige tijd aan de schermen en naar verluidt wil men in 2015 met de productie beginnen. De samenwerking wordt gezien als een reactie op de samenwerking die Samsung en LG zijn aangegaan op het gebied van OLED televisies. Sony ziet OLED televisies als een mogelijkheid tot herstel. 

maandag 25 juni 2012

Sony netwerkmediaspeler met Google TV in augustus

De Sony netwerkmediaspeler met Google TV (NSZ-GS7) zal vanaf eind augustus 2012 in Nederland verkrijgbaar zijn. Deze netwerkmediaspeler maakt van elke televisie met HDMI-aansluiting een Google TV en is verkrijgbaar voor tweehonderd euro.
Sony de eerste fabrikant die Google TV-producten buiten de Verenigde Staten aanbiedt. In juli 2012 is eerst het Verenigd Koninkrijk aan de beurt, gevolgd door Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Brazilië en Mexico. Naast de netwerkmediaspeler brengt Sony ook een Blu-ray-speler met Google TV (NSZ-GP9) eerst in de Verenigde Staten en daarna in Canada, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland op de markt. Deze is beschikbaar vanaf oktober 2012 en kost 300,- euro.
De afstandsbediening van de Blu-ray speler is voorzien van een microfoon voor Voice Search en biedt dankzij de drie-assige bewegingssensor de mogelijkheid om intuïtief te gamen. Daarnaast is deze afstandsbediening als universele afstandsbediening te programmeren om de aangesloten TV, set-top-box of hifi-versterker te bedienen. Met de Media Remote-app van Sony zijn tevens Android en iOS smartphones en tablets te gebruiken als afstandsbediening en is Voice Search ook beschikbaar op de netwerkmediaspeler.
De Picture-in-Picture multitasking-functionaliteit zorgt ervoor dat de gebruiker op het televisiescherm tegelijkertijd televisie kan kijken en kan internetten. Op deze manier komen first en second screen samen op het televisiescherm in de huiskamer.
Via Google Play krijgen gebruikers toegang tot verschillende apps zoals YouTube en Twitter. Daarnaast worden er continu apps toegevoegd die zijn geoptimaliseerd voor televisie.
De Sony Entertainment Network app is voorgeïnstalleerd. Nederlandse gebruikers van Music Unlimited krijgen zo ook direct toegang tot 15 miljoen muzieknummers. Het Sony Entertainment Network blijft continu uitbreiden met meer kanalen, nieuwe apps en diensten. Ook worden er continu on-demand films en muziek toegevoegd.
De Sony netwerkmediaspeler (NSZ-GS7) kost 200 euro en is vanaf eind augustus 2012 beschikbaar. De Sony Blu-ray-speler (NSZ-GP9) kost 300 euro en is vanaf eind oktober 2012 beschikbaar.HBO dit najaar in bijna heel Nederland

Het programma-pakket van HBO zal dit najaar in nagenoeg heel Nederland zijn te ontvangen. Na KPN en Ziggo zal ook kabelaar UPC de betaalzender doorgeven. En wel vanaf het derde kwartaal. HBO Nederland, een joint-venture van het Amerikaanse mediabedrijf Home Box Office en het Nederlandse Ziggo, ging in februari van start. Naast de drie filmkanalen van HBO kwamen toen ook de interactieve diensten HBO on Demand en HBO Go beschikbaar. Update: UPC zegt dat de onderhandelingen nog gaande zijn. 

'Kabel angstig voor HbbTV’


Grote kabelaars UPC en Ziggo zijn nog altijd wat huiverig voor het het doorgeven van het signaal voor HbbTV, de nieuwe Paneuropese standaard voor interactieve televisie. Dat bleek tijdens een presentatie over HbbTV op het Mediapark Jaarcongres in Hilversum. De twee grootste kabelbedrijven Ziggo en UPC stuurden het signaal voor Hybride Broadcast Broadband TV (HbbTV) tot  nu niet mee naar hun abonnees, ook al was het al experimenteel beschikbaar. Kleinere kabelaars hebben er minder moeite mee. “Kennelijk is het toch de angst dat je met HbbTV extra content kunt aanbieden,” vermoedt Martijn van Horssen, New Business Manager bij 24i.

Alle afleveringen Friends op Blu-ray

Warner Home Video brengt in november een Blu-ray disc op de markt met alle 236 afleveringen van Friends. In totaal negentig uur televisie op 21 schijven, plus 17 uur aan bonusmateriaal dat eerder op DVD verscheen. Voordeel is wel dat alles nu in HD kwaliteit verkrijgbaar is. Er is nog geen prijs bekend, maar het zal vermoedelijk tegen de 300 dollar zijn. De Blu-ray verschijnt 13 november. 

zondag 24 juni 2012

Hitchcock klassiekers op Blu-ray

Warner Bros gaat twee Alfred Hitchcock klassiekers op Blu-ray uitbrengen dit najaar: het gaat om Dial M for Murder en Strangers on a Train. Dial M was destijds bedoeld voor 3D-weergave, al hebben maar weinig bioscoopgangers het ooit in die versie bekeken. De oorspronkelijke film is gescand in 4K (vier maal de HD resolutie). De Hitchcock films komen op 9 oktober beschikbaar in de VS. Een volgende 3D klassieker in 3D wordt trouwens Jouse of Wax. 

Time Warner-octrooi blokkeert fast forward

Time Warner Cable heeft een Amerikaans patent toegewezen gekregen waarmee de fast forward-knop op een digitale videorecorder geblokkeerd kan worden. Dit als adverteerders daarom vragen, zo blijkt uit de omschrijving. Op die manier zouden advertenties niet kunnen worden overgeslagen. Het octrooi dateert van 2007, maar de trend gaat juist een andere kant op. Dish Network heeft een een digitale videorecorder ontwikkeld die automatisch alle reclame verwijdert, althans van de vier grote Amerikaanse netwerken. Time Warner Cable blijkt te techniek al te hebben toegepast in een aantal kabelproducten.

vrijdag 22 juni 2012

Einde aan wildgroei Smart TV

Er komt een universeel platform voor Smart TV. Verschillende fabrikanten, waaronder LG en Philips, hebben hiertoe de handen ineengeslagen. De Smart TV Alliance, zoals de samenwerking zal heten, moet leiden tot uniforme software, waardoor ontwikkelaars niet langer op verschillende systemen zijn aangewezen. Op dit moment zijn LG en Philips de eerste merken die zich aan dit samenwerkingsverband verbonden hebben. 

Telenet begint eigen Digitenne


Op maandag 2 juli lanceert Telenet zijn nieuwe televisieproduct, Teletenne. Met een antenne en een speciale decoder kunnen klanten in Vlaanderen en Brussel televisie met 'superieure beeld- en geluidskwaliteit' kijken. In februari 2010 sloot Telenet een akkoord met Norkring België NV voor het gebruik van capaciteit op hun DTT-netwerk (digitale terrestriële tv). Hierdoor kan Telenet via de zendmasten van Norkring zijn klanten in Vlaanderen en Brussel televisie via antenne aanbieden.
Voor 11,50 er per maand ontvangt men 13 zenders in digitale beeld- en geluidskwaliteit: Eén, Canvas, Ketnet/Op12, Vijf TV, VT4, Acht, National Geographic, MTV, Kanaal Z, Nickelodeon, Njam, Studio 100TV en Ment TV. In de nabije toekomst zal dit aanbod nog uitgebreid worden. De elektronische programmagids (EPG) kijkt twee dagen vooruit. De klant is niet gebonden aan een contract.
Om digitale televisie te kijken via antenne heeft de klant geen kabel of satelliet nodig. Een Teletenne smartcard en speciale kit met een kleine binnenhuisantenne en een door Teletenne gecertificeerde decoder volstaan. Die zijn vanaf 2 juli te verkrijgen bij een Telenet Center, Telenet Shop, Belcompany of SmartSpot. De prijs voor deze toolkit is 129 euro. De decoder is niet interactief en bevat geen harde schijf.

Live restart voor iPlayer

De BBC heeft zijn iPlayer aangepast zodat liveprogramma's opnieuw gestart en herbekeken kunnen worden, als bij een videorecorder. Wie te laat inschakelt voor een programma, hoeft dus niets te missen. De BBC gebruikt hiervoor niet het RTMP protocol, maar breekt de H.264 video op in stukken die als HTTP pakjes worden verstuurd. Deze laatste technologie wil de BBC breder gaan inzetten. 

CAI Harderwijk met nieuw aanbod


In het digitale basispakket van kabelaar CAI Harderwijk zijn er deze maand twee nieuwe televisiezenders bij gekomen: Brava NL (kanaal 88) en Horse & Country (kanaal 143). Het pluspakket van CAI Harderwijk heeft er drie nieuwe televisiezenders bij gekregen: Djazz TV (kanaal 89), 538 TV (kanaal 91) en RTL Crime (kanaal 142). De televisiezender SLAM! TV (kanaal 97) is verhuisd van pluspakket naar het basispakket. Aan het HDTV-pakket van CAI Harderwijk zijn eveneens zenders toegevoegd: Animal Planet HD (kanaal 412) en BBC HD (kanaal 417).

donderdag 21 juni 2012

Tv krijgt meeste aandacht

Tv kijken nemen we serieus. Dat blijkt uit het tijdbestedingsonderzoek (TBO 2012) van STIR. Van alle mediaminuten per dag komt 36 procent voor rekening van televisie, op afstand gevolgd door internet met 24 procent en radio met 22 procent. Tweederde van de totale kijktijd wordt exclusief besteed aan televisiekijken, zonder een andere activiteit ernaast. Gemiddeld besteedt een persoon van 20-65 jaar bijna zeven uur per dag aan media (411 minuten). Hiervan komt 2,5 uur voor rekening van televisie (150 minuten), internetten neemt 99 minuten in beslag en naar radio wordt 92 minuten per dag geluisterd. 

Lokale omroep Zoetermeer digitaal


De ZFM-infobox, het televisiekanaal van de Zoetermeerse lokale omroep Zoetermeer FM, is vanaf vandaag ook via het digitale pakket van Ziggo te ontvangen. De testuitzendingen van de ZFM-infobox zijn inmiddels te ontvangen voor alle Ziggo-abonnees in regio Zoetermeer (inclusief Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Rijswijk en Delft) op kanaal 42. De ZFM-infobox blijft overigens te ontvangen via het analoge televisiepakket van Ziggo in Zoetermeer. Daarnaast zal ZFM ook overschakelen op uitzendingen in breedbeeld / 16:9-formaat. 

Glashart Media lanceert TV App met LiveTV voor de iPad


Glashart Media lanceert de Glashart Media TV App met LiveTV voor de iPad. Klanten die Interactieve Televisie van Glashart Media afnemen kunnen hiermee overal in en om het huis op de iPad live kijken naar populaire tv-zenders.
De tv-beelden kunnen alleen via de eigen internetaansluiting thuis worden bekeken. Het is dus niet mogelijk om via een ander netwerk (bijvoorbeeld via een publieke HotSpot of via mobiel internet) hiernaar te kijken. De beelden worden alleen via WiFi draadloos verspreid in en om het huis.
Om LiveTV op de iPad te kijken dient men de (gratis) Glashart Media TV App uit de App Store te downloaden en deze te koppelen met de Glashart Media settop box.
Het aanbod omvat bij lancering de volgende tien zenders: Nederland1, Nederland2, Nederland3, HumorTV 24, NOS Journaal 24, CNN, TV5, SlamTV, BBC World News en Jim Jam (deze laatste twee alleen voor abonnees op het pluspakket). Dit aanbod zal de komende maanden stap-voor-stap worden uitgebreid.
Voor het bekijken van Nederland1, Nederland2 en Nederland3 is geen extra abonnement nodig. Voor het bekijken van de overige zenders dient men zich te abonneren op de LiveTV-dienst voor 3,95 per maand. Dit pakket is tot 1 januari 2013 gratis voor alle abonnees.
Naast het bekijken van LiveTV kunnen gebruikers van de Glashart Media TV App, waar dan ook, hun Glashart Media settop box bedienen en beschikken over een uitgebreide TV gids. Het is ook mogelijk om te zappen en herinneringen in te stellen. Klanten met een harde schijf-recorder kunnen tevens live TV pauzeren en op afstand opnames beheren.
De Glashart Media TV App met LiveTV voor de iPad is vanaf vandaag beschikbaar in de Apple AppStore. De TV App met LiveTV voor Android Tablets zal binnenkort beschikbaar worden gemaakt.

Telenet onthult vandaag DVB-T plannen

De Belgische kabelaar Telenet onthult vandaag op een persconferentie zijn plannen met betrekking tot digitale ethertelevisie (DVB-T). Die dienst wordt gelanceerd samen met netwerkoperator Norkring. Bekend is dat men de uitzendtechniek DVB-T2 zal gebruiken, maar nog niet wat het pakket zal inhouden. In heel Vlaanderen is het VRT-aanbod in digitale kwaliteit reeds gratis te ontvangen via een antenne en eenvoudige decoder. Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, Sporza, Klara Continuo, MNM Hitbits en Nieuws+ vormen het radiogedeelte van de VRT DVB-T-multiplex. Telenet wordt de eerste commerciele concurrent die vermoedelijk een op Digitenne gelijkend aanbod Zal presenteren. 

woensdag 20 juni 2012

Sharp lanceert 90 inch LCD

Sharp heeft in de Verenigde Staten een LCD tv met een beeldformaat van maar 90 inch gelanceerd. Voorheen waren al wel 70 en 80 inch modellen te koop. Panasonic en Bang & Olufsen leveren grotere modellen, maar dat zijn plasma's. De LC-90LE745 beschikt over een full HD RGD paneel met LED verlichting. Onder meer is de bewegingsinterpolatietechnologie AquoMotion 240 aanwezig. Of het toestel ooit Europa zal bereiken is niet bekend, maar met een prijskaartje van 11.000 dollar is het ook de vraag of er veel klanten voor zullen zijn. 

Geen megapixelcamera voor Lumia


Het zag er even uit dat de 41-megapixelcamera Pureview ook in toekomstige Windows Phone (Lumia) toestellen wordt toegepast. De Pureview werd eerder dit jaar gelanceerd op het Mobile World Congress in Barcelona en is de eerste telefooncamera die beschikt over een 41-megapixelsensor. Chris Webber, hoofd Nokia Amerika, bevestigde dat de technologie voor Lumia toestellen wordt geadopteerd, maar heeft geen termijn gesteld. Naar nu blijkt bedoelde hij niet dat Lumia toestellen een 41 MP camera krijgen. PureView-techniek zal eerder worden ingezet om via oversampling ruis te voorkomen.

De Genie in productie

Het nieuwste ontwerp voor de innovatieve filmmaker ligt binnenkort in de schappen. De Genie is een betaalbaar en praktisch apparaat dat wordt gebruikt voor motion control time lapse fotografie. Zoals gebruikelijk bij time lapse fotografie kunnen zowel panning als lineaire opnamen worden gemaakt.
De Genie is ontwikkeld door industrieel ontwerper Chris Thomson en filmmaker Ben Ryan, die niet tevreden waren met het huidige aanbod in apparatuur voor motion control time lapse fotografie.
Deze apparatuur is over het algemeen duur, ingewikkeld en te groot om overal mee naartoe te nemen.
Het concept dat de twee ontwikkelden bestaat uit een kastje dat zelf de camera beweegt, met dynamische opnames als resultaat.
Thomson en Ryan waren overtuigd van de urgentie van dit concept en besloten de kosten voor de productie van De Genie in te zamelen via Kickstarter.com in plaats van te zoeken naar sponsoren en grote investeerders. Uit het feit dat het initiële doel van 150.000 New Zeelandse dollar al drie keer verdubbeld is, blijkt dat ze het juiste besluit namen. De productie van De Genie zal eind juni van start gaan.
De Genie’s eigenschappen biedt filmmakers de keuze uit verschillende voorgeprogrammeerde instellingen, maar men kan het apparaatje ook handmatig programmeren. De Genie kan zichzelf langs een kabel bewegen, zoals op een dolly-track of cable-cam wat het bijzonder geschikt maakt voor fenomenale landschapsfotografie. De panning en lineaire accessoires bieden daarin de ultieme flexibiliteit met betrekking tot de beweging van de Genie. Gezien het compacte formaat heeft men bovendien altijd de mogelijkheid time lapse te fotograferen, hoe lastig uw filmlocatie of -positie ook is.

dinsdag 19 juni 2012

SBS gaat tweede scherm aan zenders koppelen


De SBS-zenders SBS 6, Net 5 en Veronica gaan meer inzetten op het tweede scherm, oftewel content voor tablets. Dat vertelt Edwin Valent, die sinds kort de digitale activiteiten van SBS Broadcasting leidt, in Spits.
SBS wil transformeren van een tv-bedrijf naar een full-mediabedrijf. Onder leiding van Valent wordt er daarom momenteel hard gewerkt aan drie primetime secondscreenkanalen. Er komt één secondscreen per zender. Dus één voor SBS6, één voor Veronica en één voor Net5. “We zorgen ervoor dat iedereen die internet heeft onze ’ruimere kijkervaring’ kan consumeren, daarom is het beschikbaar via internet op de laptop of pc, apps voor iPad en iPhone en later ook op android phones en tablets.”

Microsoft opent aanval op iPad


Voor het eerst gaat Microsoft een eigen computerproduct op de markt brengen, de Microsoft Surface. Een tablet die als een fotolijstje in landschapsmodus kan worden neergezet en een beschermhoes die als toetsenbord kan worden gebruikt. De tablet met aluminium behuizing komt in twee smaken: een 9,3 mm dunne consumentenversie met Windows RT en een 10.5 inch scherm, waarop Microsoft Office 15 apps zullen draaien. Daarnaast een Windows 8 Pro versie van 10.6 inch. Beide met 32GB of 64GB flashgeheugen. De Pro versie krijgt, anders dan de consumentenversie, een HD scherm met 1080p resolutie. Op de tablets zitten normale USB poorten. Veel specificaties ontbreken trouwens nog.

BBC Sport streams op 3G

Niet alleen de iPlayer, maar ook BBC Sport gaat evenementen live streamen via 3G, althans in Engeland. Dat is nu ook al het geval met de wedstrijden van Euro 2012. Streamen is mogelijk vanaf de geoptimaliseerde site van de BBC, in elk geval voor iPhones en iPod Touch met iOS 5.0 of hoger, op de iPad en op Android toestellen vanaf versie 2.2. Het wordt een buitengewoon drukke sportzomer voor de Britse publieke omroep, die ook Wimbledon, F1 en de Open Golf gaat brengen. 

Tv en internet nu al nauw vervlochten


Televisie en internet lijken twee aparte media, kanalen die pas op termijn met elkaar vervlochten raken. De realiteit is echter anders. Meer dan de helft helft van de kijkers zit al te internetten voor de buis. Dat is een van de onderzoeksresultaten die eerder deze maand tijdens het IAB Interact-congres in Barcelona werd gepresenteerd. Het Mediascope-onderzoek bevroeg in 28 landen vijftigduizend consumenten over hun mediagedrag. Zestig procent van de West- en Noord-Europeanen zit op internet terwijl hij televisie kijkt. De gemiddelde duur van die paringsdans van de media is 2,8 uur per week.

maandag 18 juni 2012

Multivisie TV breidt aanbod HD en pluspakketten uit


Multivisie TV komt wederom met uitbreiding in haar zenderaanbod. Vanaf 2 juli heeft het basispakket standaard 21 zenders in HD-kwaliteit. De prijs van het basispakket blijft 12,50 euro per maand. Daarnaast introduceert Multivisie TV vanaf 1 juli een pluspakket speciaal voor de jongste abonnees: het Kidspakket.
Vanaf 2 juli zijn de volgende 21 zenders in HD beschikbaar: Nederland 1 HD, Nederland 2 HD, Nederland 3 HD, RTL 4 HD, RTL 5 HD, SBS 6 HD, RTL 7 HD, NET 5 HD, Disney XD HD, Veronica HD, RTL 8 HD, Comedy Central HD, Kindernet HD, Nickelodeon HD, MTV HD, Discovery Channel HD, National Geographic Channel HD, 24Kitchen HD, Animal Planet HD en Eurosport 1 HD en Eurosport 2 HD.
Kidspakket Het nieuwe Kidspakket bestaat uit kinderzenders Nick Junior, Nick Hits, Nick Toons, Z@ppelin/Z@pp 24, Pebble TV, Boomerang, Cbeebies en CBBC. Deze 8 zenders zenden allerlei vermakelijke en educatieve kinderprogramma’s uit voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 15 jaar. Abonnees betalen 4,95 euro per maand voor het Kidspakket.
Multivisie TV levert nu in Alphen aan den Rijn, Rotterdam en Vught via internet serviceproviders Glashelder en Wisper. Daarnaast is Multivisie TV ook via Glashelder en/of Wisper in een aantal vraagbundelingsgebieden aan te vragen, zoals Bilthoven, De Bilt, Eindhoven, Heiloo en Nootdorp.
Meer informatie over Multivisie TV is te vinden

It’s a bird! It’s a plane! It’s a tablet?


Microsoft lijkt ten minste iets geleerd te hebben van Apple. Op een persconferentie in Los Angeles op een locatie die pas vandaag zal worden onthuld, wordt een geheimzinnig product aangekondigd. Wordt het een tablet of gewoon Windows Phone 8?
Vannacht half een Nederlandse tijd gaat Microsoft iets aankondigen ‘dat je niet wilt missen’, zo staat te lezen op de uitnodiging voor de Amerikaanse pers en onmiddellijk begon de geruchtenmachine te draaien. Zo zou Microsoft een iPad killer willen lanceren, oftewel een eigen tablet draaiend onder Windows 8. Onder de motorkap zou een ARM processor schuil gaan.
Maar ergens lijkt dat niet logisch: waarom zou Microsoft nu al een Windows 8 tablet aankondigen, terwijl de systeemsoftware Windows 8 voor desktop pc’s en tablets pas op zijn vroegst in oktober beschikbaar is? Waarom zou Microsoft überhaupt een eigen tablet willen ontwikkelen, terwijl het veel meer kan verdienen door licenties te verkopen aan tabletfabrikanten? Iets dat onder druk komt te staan als Microsoft met diezelfde fabrikanten gaat concurreren.

In september goedkopere Acer Tab


In september zal Acer Tab A110 ook in Nederland te koop zijn voor rond de 200 euro. Ondanks het lage prijskaartje gaat het om een 7 inch model met een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, die tot nu toe alleen in duurdere smartphones werd gebruikt. Acer zou daarmee de concurrentie willen aangaan met de Google Nexus 7. Deze week al verschijnt de Full HD Iconia Tab A700 op de markt. Dat apparaat heeft een 10,1 inch scherm met Full HD resolutie en een Tegra3 quadcore-processor van Nvidia, 1GB werkgeheugen en 32GB aan opslag, maar gaat 499 euro kosten.

Horse & Country van start bij Caiway


Caiway heeft op 14 juni Horse & Country toegevoegd aan het aanbod van televisie- zenders die klanten in het verzorgingsgebied van Caiway kunnen ontvangen. Horse & Country is dé zender voor de liefhebber van de paardensport. De zender is in het extra zenderpakket Delight te ontvangen op voorkeuze 136. Horse & Country biedt exclusieve sportwedstrijden, nieuws, documentaires en programma's rondom bekende en minder bekende persoonlijkheden uit de paardensport en daarbuiten. De zender richt zich op de steeds grotere groep liefhebbers van de paardensport en het buitenleven.
De zender Horse & Country is opgenomen in het extra zenderpakket Delight van Caiway en te zien op voorkeuze 136. Het Delight pakket is voor € 7,75 per maand extra te verkrijgen in combinatie met het Basic TV pakket van Caiway. Delight biedt een uitgebreid aanbod aan nieuwszenders, lifestyle, kinder- en wetenschapszenders. Een breed aanbod voor het hele gezin met zo'n 40 extra televisie- en 40 radiozenders. Daarnaast maakt de zender Horse & Country voortaan ook deel uit van de Alles-in-1HD pakketten Relax en Lounge.

zaterdag 16 juni 2012

Retinascherm MacBook Pro voor professionals


Apple toonde gisteren in Amsterdam zijn nieuwste lijn laptops, waaronder de next generation MacBook Pro, die dus met het zogenoemde HD scherm. Foto's maken mocht niet, aanraken wel. En dat was voldoende om het verschil in kwaliteit te zien met schermen van de reguliere MacBook Pro's. Dat verschil is goed vergelijkbaar met het retinascherm op de jongste iPad. De kleuren zijn 'dieper' en het contrast is ook op afstand groter. Pas echt opvallend wordt het wanneer je foto's gaat vergroten. Die worden op reguliere Macs grofkorrelig.
Het Retina-beeldscherm van de nieuwe MacBook Pro is het notebookscherm met de hoogste resolutie ter wereld, namelijk 5 miljoen pixels. Dat zijn er 3 miljoen meer dan een HDTV. Met 220 ppi is de dichtheid van het Retina-beeldscherm zo hoog dat het menselijke oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden, waardoor tekst en afbeeldingen er scherp uitzien. IPS-technologie zorgt voor een kijkhoek van 178 graden. Verder zijn het spiegeleffect 75 procent minder en het contrast 29 procent hoger dan bij de schermen van de vorige generatie.
Om dat scherp aan te sturen is de notebook uitgerust met de nieuwste quad-core Intel Core i7-processors (tot 2,7 GHz) met Turbo Boost-snelheden tot 3,7 GHz, NVIDIA GeForce GT 650M discrete-level grafische processors, tot 16 GB sneller 1600-MHz RAM en flash-opslag tot 768 GB. Via de twee Thunderbolt- en twee USB 3.0-poorten kunnen gebruikers hun notebook aansluiten op meerdere beeldschermen en snelle randapparaten. Voor aansluiting op een HDTV is er de nieuwe HDMI-poort.
Met de batterij van de MacBook Pro kan men tot 7 uur lang draadloos werken.
Er zijn wel een paar maars. Ten eerste de hoge prijs. De nieuwe MacBook Pro is met 2.279 euro niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is hij bijna niet uit te breiden en nagenoeg onmogelijk te repareren. Zo is het retinascherm een volledig geïntegreerde component die niet uit elkaar te halen is. Als daar iets in of aan kapot gaat, zal de hele component moeten worden vervangen, aldus reparatiebedrijf Fixit.
Toch is het goed voorstelbaar dat professionele fotografen en videomakers geen ander scherm meer willen. Dit is immers de kwaliteit die print en HDTV weergave benadert.
Het zou ook zomaar kunnen dat het retinascherm uiteindelijk onderdeel wordt van alle modellen. Apple wilde gisteren niet ingaan op de geruchten van een kleiner 13 inch model.

vrijdag 15 juni 2012

Dixons biedt drie jaar garantie op Apple producten


Als eerste en enige in Nederland geeft Dixons voortaan een standaard garantietermijn van drie jaar op Apple-producten aan hun klanten. Hiermee maakt Dixons een unieke uitzondering op de alom gehanteerde garantietermijn. Dixons kiest heel bewust voor de driejarige garantie, vanwege de kracht van het merk. De driejarige garantie op Apple-producten past in het gedachtegoed van Dixons, dat - recht tegen de economische stroom in - blijft groeien en verschillende vernieuwingen aan het doorvoeren is. Zo ondergaan de Dixons winkels in hoog tempo een rigoureuze metamorfose om aan de vraag van de moderne consument te blijven voldoen.

'Samsung bouwt Facebook kloon’


Fabrikant Samsung zou van plan zijn om een concurrent van Facebook uit te rollen. Als codenaam wordt zelfs Samsung Facebook gebruikt, volgens niet bevestigde berichten in de Korea Times. Samsung wil de dienst via clouddiensten stevig integreren in smartphones, Blu-ray spelers, camera’s en televisies. Als uitgangspunt dient het Family Story-systeem dat eerder dit jaar op de gadgetbeurs CES in Las Vegas werd getoond en gebruikt kan worden voor het delen van foto’s en andere zaken.

Gratis streams van Olympische Spelen voor Samsung gebruikers


Eurosport biedt gebruikers van de Samsung Galaxy S III smartphone een maand gratis streams van de Olympische Spelen. Je moet dan wel in een van de deelnemende Europese landen wonen. Het aanbod geldt vanaf 14 juli en duurt tot 12 augustus. De benodigde Eurosport app is overigens al beschikbaar.

Grote belangstelling voor Smart TV

Een kwart van de televisies die in het eerste kwartaal van 2012 werden verscheept is een Smart TV, aldus NPD DisplaySearch. Het land met de meeste van die toestellen is Japan, daarna volgt West Europa. China is ook sterk opkomend. Volgens onderzoeker Paul Gray wordt de markt vooral door content gestuurd, nu het internet steeds meer een bron van vermaak wordt. Eigenlijk is er geen enkel land of continent dat achterblijft. Zelfs in landen met weinig breedband is belangstelling voor internet televisie. Wel verschilt het aanbod per toestellen, maar veel televisies bieden ook toegang tot diensten als Hbb.TV, BBC’s iPlayer, Hulu ien AcTVila in Japan. 

donderdag 14 juni 2012

HBO nu ook bij KPN


Klanten van KPN, Telfort en XS4ALL met een Interactieve TV-abonnement kunnen nu ook van Home Box Office (HBO) genieten. Vanaf 25 juni a.s. bieden KPN en XS4ALL deze kanalen aan, RTelfort volgt op 9 juli a.s. Ook de streamingdienst HBO GO en de video-on-demand dienst HBO On Demand zijn zonder extra kosten beschikbaar voor klanten die voor het HBO Pakket kiezen.
Nieuwe programma's - maar ook HBO-klassiekers zoals Six Feet Under en The Sopranos - zijn beschikbaar via HBO GO. Deze online streamingdienst maakt het mogelijk om een grote selectie programma's op je computer, laptop, iPad, iPhone, iPod touch en nieuwere Android-apparaten te bekijken. Daarnaast kunnen abonnees via HBO On Demand programma's thuis op televisie bekijken wanneer en zo vaak als ze dat willen waarbij men onbeperkt kan pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen.
Originele HBO-programma's - zoals Game of Thrones, Boardwalk Empire en de door Aaron Sorkin geproduceerde zomerhit The Newsroom - zijn vaak binnen 1 dag na de Amerikaanse première in Nederland te zien. Andere originele producten van HBO zijn miniseries zoals John Adams en Generation Kill - films waaronder Hemingway & Gellhorn - documentaires en concertregistraties. Klanten hebben bovendien toegang tot een breed aanbod aan op tv eerstvertoonde, in het Nederlands ondertitelde, films met de grootste titels zoals Bad Teacher, Red Riding Hood, The Rite, Sucker Punch en Friends with Benefits.

Facebook App voor NostalgieNet


Onder de noemer TV van Toen heeft NostalgieNet een Facebook-app ontwikkeld die gebruikers in staat stelt hun favoriete tv-fragmenten van vroeger te delen. De fragmenten kunnen worden geplaatst vanuit YouTube. De app is een nieuwe stap in de innovatieve verbreding van de zender en werd ontwikkeld samen met creatief bureau Kalebas. NostalgieNet tv is o.a. te zien bij Ziggo (kanaal 150), UPC (kanaal 312), Delta (kanaal 120), KPN (kanaal 174) en CaiWay (kanaal 117).

Kabel Noord komt met interactieve tv


2011 was een bijzonder jaar voor Kabelnoord, met een verhuizing naar een nieuw pand en een sterke groei in het aantal abonnementen. Het bedrijf noteerde naar eigen zeggen in het aantal 3in1-pakketten een recordstijging van 33 procent ten opzichte van het jaar er voor.
 De totale omzet in 2011 was 8 procent hoger dan in 2010. Omdat de kosten ook evenredig stegen, was het resultaat voor belasting van ruim €700.000  nagenoeg gelijk aan het resultaat over 2010.
In 2011 werd ook 20 procent meer geïnvesteerd dan in het jaar ervoor. Kabelnoord werkt daarvoor bij voorkeur samen met regionale bedrijven Ook werkte het bedrijf weer mee aan een aantal niet commerciële projecten voor versterking van de regio en biedt het stageplaatsen voor MBO- en HBO-studenten. In 2012 heeft Kabelnoord een nieuwe huisstijl geïntroduceerd. Verder gaat het bedrijf dit jaar interactieve televisie introduceren, waarbij de klant veel meer zelf kan bepalen wanneer een programma bekeken wordt.

Digitalisering bioscoop leidt niet tot kostenbesparing


Nederland is op het gebied van digitalisering een grote stap voor op de rest van Europa. Het is na Noorwegen het eerste land waar de distributie en vertoning van films 100 procent digitaal zal zijn. Bioscopen en distributeurs staan op de drempel van een integrale overstap van analoge 35mm filmrollen naar het digitaal distribueren en vertonen van films in de bioscoop. Waar in veel landen financiële en politieke obstakels overwonnen moeten worden om tot een volledige digitalisering te komen, is in Nederland de digitalisering van de filmsector ver gevorderd.
De digitalisering brengt een aantal ingrijpende veranderingen met zich mee die niet zozeer zichtbaar zijn voor het bioscooppubliek, maar achter de schermen van bioscoopbedrijven en filmdistributeurs veel teweeg brengen. Zo zullen geen kostenbesparingen worden gerealiseerd. Vooral niet tijdens de overstap en de eerste jaren na de digitalisering. Omdat er een extra bijdrage moet worden betaald door distributeurs om de overstap te kunnen bekostigen – de Virtual Print Fee – blijft het financiële plaatje van de uitbreng van een film gelijk aan die in het 35mm tijdperk.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger