donderdag 31 mei 2012

Full HD nu ook voor smartphones

Ook mobiele telefoons krijgen zo langzamerhand Full HD panelen. LG heeft een scherm met een pixeldichtheid van 440 pixels per inch ontwikkeld. Dat is meer dan wat Apple kan bieden. Het paneel heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een beelddiagonaal van 5 inch. Niet dat daarmee een record is gebroken, want Toshiba heeft al eens een 6,1 inch LCD panel met een dichtheid van 498 ppi gedemonstreerd. Naar verluidt komt het scherm in de tweede helft van dit jaar beschikbaar, vermoedelijk eerst voor eigen smartphones van LG.

UPC verhoogt prijs sportzenders

Voor sportzenders Sport1 en Eredivisie Live zal voortaan meer betaald moeten worden, in elk geval bij kabelaar UPC. De doorgiftekosten zijn gestegen. De prijs van het abonnement Sport1 wordt met €2,45 naar €14,95 per maand verhoogd. Dat is overigens de adviesprijs van het kanaal. Ook de prijs van het sport-combipakket met Eredivisie Live en Sport1 gaat stijgen. Abonnees van dit premiumpakket gaan vanaf 1 juli drie euro per maand meer betalen. Hierdoor komt de prijs op €24,50 per maand. 

Games opnemen in HD


Met de Game Capture HD van Elgato is het sinds kort mogelijk om een complete game op te nemen. In HD ook nog. Het apparaatje zit tussen je console en je scherm in en neemt alle overwinningen op in het H.264-formaat. Het kastje is geschikt voor Xbox 360-bezitters die met een HDMI kabel klaar zijn, terwijl voor PS3-bezitters een AV-kabel is meegeleverd om de strengere kopieerbeveiliging van Sony te omzeilen.

woensdag 30 mei 2012

Franse omroep lijdt nederlaag in YouTube zaak


Google hoeft de Franse omroep TF1 geen 141 miljoen euro te betalen voor illegale content op YouTube. Dat heeft een Franse rechter bepaald. TF1 wilde een vergoeding voor programma’s die door gebruikers op YouTube waren gezet. Maar de rechter vindt niet dat Google op voorhand content hoeft te filteren. Vorig jaar bepaalde de rechter dat ook ten aanzien van de videosite Dailymotion. Wel moet Google illegale content op verzoek van rechterhouders verwijderen.

'Testproductie Apple TV aangevangen'

De productie van de veelbesproken Apple TV schijnt reeds aangevangen te zijn. Dat meldt China Business News. Het zou gaan om een test bij partner Foxconn, die ook andere Apple-producten maakt. Eerder had topman Terry Gou al laten weten dat zijn bedrijf voorbereidingen treft voor de productie, maar dat werd later weer ontkend. Volgens geruchten gaat het nieuwe product iTV heten. In het algemeen wordt er rekening mee gehouden dat de televisie, met onder meer de spraaltechnologie Siri, dit najaar wordt gelanceerd. 

Google tablet in juli


In juli moet een eerste tablet van Google verschijnen met een scherm van 7 inch. Dat voorspelt de site DigiTimes. De eerste lading tablets zal bestaan uit 600.000 stuks. Google heeft het apparaat ontwikkeld met Asus. Op dit moment is de tablet nog een groot raadsel. De specificaties zijn niet bekend, maar Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem lijkt zo goed als zeker. Naar verluidt moet het tablet 199 dollar gaan kosten.

Demonstraties Loewe Connect ID

Bij Poulissen Audio Video Center in Roermond wordt deze week de nieuwe Loewe Connect ID gedemonstreerd. De nieuwe Connect ID familie van Loewe is verkrijgbaar in twee technische varianten (met of zonder geïntegreerde hardeschijfrecorder DR+), in drie verschillende beeldschermformaten (32, 40 en 46 inch), in twaalf verschillende kleurcombinaties en in 30 unieke opstellingsconcepten. Bij aankoop van een Loewe Connect ID tot en met 30 juni 2012 ontvangt men trouwens een voucher voor een gratis kleurwissel ter waarde van enkele honderden euro's. Dit betekent dat men de behuizingskleur van het speakergedeelte en de achterwand van de Loewe Connect ID binnen de 2 jaar kunt omruilen voor een andere kleur.

dinsdag 29 mei 2012

Nu ook ontslagen in top Panasonic

Panasonic gaat nu ook snijden in zijn hoofdkantoor in Osaka, waar mogelijk 3000 van de 7000 banen moeten verdwijnen. Het bedrijf wil onder zijn nieuwe president Kazuhiro Tsuga fors bezuinigen na het nettoverlies van 9,7 miljard dollar over het afgelopen fiscale jaar. Het bedrijf verwacht voor het komende fiscale jaar een winst van 50 miljard yen. Panasonic heeft net als rivalen Sony en Sharp enorm te lijden onder de crisis. Met name de televisietak staat onder zware druk. De overname van Sanyo - vooral sterk in batterijen - heeft nog niet veel positiefs opgeleverd. 

Geen BBC iPlayer voor Android

De BBC iPlayer is er voorlopig niet voor Android. Website The Inquirer citeerde afgelopen week een woordvoerder van Nokia die wist te vertellen dat de app in ontwikkeling was. Dat blijkt te prematuur. Volgens de BBC zit de app niet in de planning. In elk geval niet op de zeer korte termijn. De populaire speler met gratis en betaalde content van de BBC is berschikbaar op zeker vijfhonderd apparaten, waaronder BT Vision, Freesat, Sony Playstation en de iPad. 

Film1 sluit overeenkomst met MGM

Film1 heeft een exclusieve overeenkomt gesloten met Metro-Goldwyn-Mayer Studios. De  overeenkomst zorgt ervoor dat de nieuwste films van MGM als eerste via de tv-kanalen van Film1 te zien zijn. Ze zijn ook beschikbaar via Film1 on Demand. Zo zullen alle James Bond films worden vertoond, inclusief de nieuwste film Skyfall. Andere films die tot de regeling behoren zijn The Girl With The Dragon, Tattoo, The Hobbit, An Unexpected Journey, 2 Jump Street en Zookeeper.

Regiokabel voortaan van UPC

UPC heeft kabelbedrijf Regiokabel uit het Gelderse Huissen overgenomen. De kabelaar gaat daar een breed aanbod van kabeldiensten aanbieden met analoge- en digitale televisie, snel internet en telefonie. Ook Video on Demand en interactieve televisie behoren tot de mogelijkheden. Er is een maand nodig om de veranderingen door te voeren. Klanten worden daarover later geïnformeerd. 

UPC brengt verandering aan in analoog aanbod

Op woensdag 27 juni a.s. gaat UPC in een aantal van haar verzorgingsgebieden aanpassingen doorvoeren in het analoge zenderaanbod. De kabelexploitant geeft daarmee gehoor aan de adviezen van de programmaraden. Als gevolg hiervan gaat BravaNL nu ook deel uitmaken van het analoge basispakket in Zuidoost Brabant (regio Eindhoven), Gelderland Zuid (regio Arnhem/Nijmegen) en Gelre West. Hiermee ziet de nieuwe cultuurzender, die inmiddels nagenoeg landelijke dekking geniet, haar bereik opnieuw fors groeien.

vrijdag 25 mei 2012

Digitale tv scoort voldoende


De digitale tv-providers in de ProviderMonitor van de Consumentenbond krijgen allemaal een ruime voldoende (of hoger): de totaalscores lopen van een 6,6 voor Caiway tot een 7,9 voor Zeelandnet/Delta. De deelscores leiden tot de totaalscore voor een provider. Met name op het aantal storingen en de omgang daarmee, verschillen de providers.
De digitale beeldkwaliteit krijgt van de panelleden bij alle aanbieders een redelijke of goede beoordeling. KPN Digitenne heeft het laagste rapportcijfer, maar nog wel een 7,1. Digitenne verstuurt het digitale signaal ook in een lagere kwaliteit dan andere providers. De panelleden waarderen de kwaliteit van HD wat hoger dan standaard (SD) digitale uitzendingen. CanalDigitaal abonnees geven er zelfs een 8,5 voor.
Beeld dat wegvalt of blokkerig beeld, het komt allemaal voor bij alle onderzochte aanbieders, maar bij de een beduidend meer dan bij de ander. Bij Tele2 Interactieve TV heeft meer dan 40 procent van de ondervraagden begin dit jaar een storing ervaren. Ook het aantal tv-problemen bij Caiway en KPN Interactieve TV liegt er niet om: een kwart heeft er last van. Bij CanalDigitaal zat je in januari-februari (de onderzoeksperiode) het beste: slechts 4 procent meldt een strubbeling. De betrouwbaarheid van de televisieverbinding bij Tele2 wordt vanwege het grote aantal tv-storingen als laagste beoordeeld (6,6).

Haier met grootformaat televisie


Het Chinese Haier lanceert een grootformaat televisie van 99 en 117 centimeter en een beeld verversingsgraad van 100 HZ (200 HZ bij het 117 cm formaat) voor vloeiende beeldovergangen en over een contrast van 4 000 000:1 voor een betere kwaliteit. Het toestel telt drie HDMI hdmi-ingangen, een DVB-T/C Tuner, USB-recorder, A klasse energieverbruik en automatische stand-by functie. De toestellen komen volgende maand op de markt voor resp. 499 en 599 euro.

41 megapixel-smartphone binnenkort in Nederland

Voortaan geen nood meer als je geen compact camera bij je hebt en ver weg zit. De Nokia 808 PureView smartphone geeft volgens de fabrikant extreem scherpe, gedetailleerde foto’s en zelfs perfecte foto’s bij weinig licht. Nokia 808 PureView levert met zijn 41 megapixel hoge-resolutiesensor, Carl Zeiss-lens en de pixel-oversampling-technologie een 'waanzinnig (zoom)resultaat'. Natuurlijk is er de mogelijkheid om beelden in compacte bestanden op te slaan en direct te delen via je favoriete sociale netwerken. En ’s avonds bij thuiskomst? Dan sluit je het toestel via de HDMI-uitgang aan op je tv en geniet je na met Full-HD video’s en haarscherpe foto’s. De verkoopadviesprijs van de Nokia 808 PureView is 599 euro, exclusief subsidies. Het toestel is verkrijgbaar in zwart en wit.

LG lanceert OLED tv


In de Salle des Etoiles in Monaco heeft LG Electronics de nieuwe televisies voor 2012 geïntroduceerd, waaronder de CINEMA SCREEN Design televisies, de 84 inch UD 3D-tv en ’s werelds dunste 55 inch-OLED-tv. Het bedrijf luidt daarmee een nieuw tijdperk in van ongeëvenaarde beeldkwaliteit en design.
In tegenstelling tot andere OLED-tv’s beschikt de OLED-tv van LG over de 4-Color Pixel- en Color Refiner-technologie die samen de meest consistente, natuurlijke en zuivere kleuren weergeven. Naast de standaard kleuren rood, groen en blauw maakt LG’s 4-Color Pixel-technologie gebruik van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren. Deze techniek staat bekend onder de naam WRGB technologie. De toevoeging van een vierde subpixel verhoogt de helderheid en levert de meest zuivere kleuren. De Color Refiner verbetert de kleurconsistentie en -precisie, wat volgens LG resulteert in beelden die 'levendig, natuurlijk en een lust voor het oog' zijn. Het scherm biedt een perfecte kijkervaring, zonder vervorming of een verlies aan contrast, ongeacht het omgevingslicht of de kijkhoek. De OLED televisie haalt een beeldkwaliteit die technisch onmogelijk is bij LCD-/LED beeldschermen. Het scherm biedt een hoge contrastratio en een ongekende beeldverversingssnelheid van 0,02 ms. Dat is meer dan 100 keer sneller dan bij traditionele beeldschermen, waardoor een kristalheldere weergave ontstaat van snelle bewegingen zonder doorlopende kleuren.
Dankzij 3D Depth Control kunnen gebruikers zelf de diepte van het 3D effect aanpassen. Door de 2D-naar-3D converter kan alle 2D-content in 3D beeld worden omgezet met een eenvoudige druk op de knop. Via de Smart TV-functie van het toestel heb je toegang tot meer dan 1.200 apps. Dit omvat ook LG’s 3D World, dat een overvloed aan indrukwekkende 3D programma’s biedt. De televisie kan door Smart Share Plus gemakkelijk worden verbonden met andere apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets.
De LG OLED-tv zal in eerste instantie in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen. In de tweede helft van het jaar zal de productie en verkoop worden uitgebreid. De CINEMA SCREEN Design televisies zijn vanaf nu beschikbaar in de Benelux vanaf 899 euro. De UD 3D televisies zullen in het laatste kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen.

donderdag 24 mei 2012

Sony trekt zich terug uit LCD joint venture met Sharp


Sony neemt definitief afscheid van de joint venture die het bedrijf had met Sharp op het gebied van LCD schermen. Sony krijgt de volledige investering terug van 126 miljoen dollar voor het belang van 7 procent in Sharp. Al eerder trok Sony zich terug uit een joint venture met Samsung. Sony denkt geld uit te sparen door panelen te kopen in plaats van ze zelf te produceren.

iPad kleiner, iPhone groter


De geruchtenmolen rond Apple draait weer op volle toeren. Zo zou er dit najaar een kleinere iPad en een grotere iPhone moeten verschijnen. Volgens Reuters zou wijlen Apple-topman Steve Jobs zich nog persoonlijk hebben bemoeid met de volgende generatie iPhone, die volgens de jongsre geruchten in elk geval een groter scherm krijgt. Er is sprake van een 4-inch scherm met een 640 x 1152 resolutie. De huidige toestellen hebben een 3,5 inch scherm en steken wat schril af tegen de nieuwste Android modellen van Samsung en andere fabrikanten.

Nieuwe Micro Four Thirds digitale verwisselbare standaard zoomlens


Panasonic introduceert een nieuwe digitale verwisselbare standaard zoomlens voor de Lumix G Micro System camera's: de Lumix G X VARIO 12-35 mm/F2.8 ASPH. /POWER O.I.S. (H-HS12035). In deze 'X' lens worden de optische technologieën van Panasonic gecombineerd. Dit resulteert in een fantastische beeldweergave die zorgt voor levensechte structuur, helder contrast van rand tot rand, een unieke Nano Surface Coating die ghosts (dubbelbeelden) en flare (lichtvlekken) minimaliseert en een natuurlijke sfeer en opmerkelijke transparantie.
De nieuwe lens biedt een veelzijdig zoombereik van 12-35 mm (vergelijkbaar met 24-70 mm op een 35mm-camera) en een lichtsterkte van F2.8 over het totale zoombereik. Met deze lens kan een grote verscheidenheid aan opnames worden vastgelegd, van dynamische landschapsfoto's tot portretten, waarbij men gebruik kan maken van een prachtige onscherpte of een korte sluitertijd.
Het lensoppervlak is voorzien van Panasonic's Nano Surface Coating. Deze coating met nano-structuur en een extra lage brekingsindex zorgt ervoor dat reflectie wordt geminimaliseerd voor het totale zichtbare lichtbereik (380-780 nm). Het beeld wordt hierdoor bijzonder scherp en ghosts en flare worden sterk verminderd.
De POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) waarmee deze Lumix G X lens is uitgerust, zorgt er niet alleen voor dat kleine, snelle bewegingen maar ook grote, langzame bewegingen op effectieve wijze worden gecompenseerd, zodat er zelfs bij weinig licht, zoals 's avonds of binnenshuis, met gemak fantastisch scherpe opnames kunnen worden gemaakt.
Het lenssysteem bestaat uit 14 lenzen in 9 groepen. De UED (Ultra Extra-Low Dispersion) lens minimaliseert chromatische aberratie en de UHR (Ultra High Refractive) lens zorgt voor een perfecte weergave van rand tot rand. Over het totale zoombereik biedt de lens van het midden tot de rand een hoog contrast en resolutie. Hierdoor kunnen zowel alle details van een landschap als alle nuances van een portret worden vastgelegd. Door toepassing van 4 asferische lenzen is de lenseenheid bijzonder compact. Een lengte van ongeveer 7,38 cm en een gewicht van 305 g maken de lens compact en dus heel gemakkelijk mee te nemen.
De H-HS12035 beschikt over een hoogwaardig intern scherpstelsysteem, dat ervoor zorgt dat resolutie en contrast uitstekend zijn terwijl de totale lengte gelijk blijft, of de lens nu is ingesteld op vergroting op ware grootte of op oneindig. Het gebruik van een stappenmotor zorgt voor een vloeiende en stille scherpstelling bij zowel foto- als video-opnames. Als de lens wordt geplaatst op een Lumix G Micro System camera, dan kan men gebruikmaken van het ultra snelle en hoge precisie Contrast AF-systeem.
Zeven lamellen geven het diafragma een ronde vorm. Bij het maken van opnames met een groot diafragma zorgt dit voor een mooi en vloeiend onscherpte-effect in de delen waarop niet is scherpgesteld. De zeer betrouwbare metalen vatting is slijtvast.

woensdag 23 mei 2012

Update voor Sony tablets


Sony Tablets krijgen een update van het besturingssysteem. De update naar Android 4.0.3, bekend als Ice Cream Sandwich, zorgt voor verschillende verbeteringen. Zo wordt de interface gestroomlijnder. Daarnaast kan de gebruiker nu mappen met diverse apps maken via 'drag&drop'. Ook zijn er meer multi-taskmogelijkheden en een verbeterde browser waarmee pagina's zijn op te slaan om deze later offline, als wifi niet beschikbaar is, te bekijken.
Daarnaast biedt Sony met de update direct toegang tot het geheugen op de sd-kaart en daarbij betere opties om foto's en video's te bekijken. Met de verbeterde bewerkings- en presentatieprogramma's is de multimedia ervaring zo heel persoonlijk te maken. Ook is een klein menu toegevoegd met veelgebruikte Apps ('Small Apps').
Deze update is beschikbaar vanaf eind mei. Bestaande gebruikers krijgen automatisch bericht.

Dancesite wordt HD zender


De website Dance Trippin wordt per volgende maand een HD-zender in het zenderpakket van UPC. Oprichter Tim Metz zendt sinds dit weekend ook over Afrika uit per satelliet. UPC is het eerste westerse land waar Metz zijn Dance Trippin op de kabel ziet verschijnen. “We waren al live in Roemenië, Oekraïne, Kroatië en Slovenië, maar dit opent weer deuren op de kabelmarkt in Europa.” De videoregistraties van optredens van dj’s worden sinds een jaar via de satelliet in Europa uitgezonden.

Eerste 120fps Super Hi-Vision projector


JVC heeft samen met de Japanse omroep NHK een 120fps Super Hi-Vision projector ontwikkeld, die deze week voor het eerst zal worden gedemonstreerd. De projector biedt een zeer hoge 7680 x 4320 resolutie. Super Hi-Vision is beter bekend als Ultra High Definition Television, oftewel de opvolger van HDTV, met zeker zestien keer zoveel beeldpunten. Toevallig werd een dezer dagen een uitzending met 4320p HDTV verzorgd door NHK, zij het over een zeer geringe afstand van 4,2 kilometer. De hoogst haalbare resolutie is momenteel 7680p. Het Amerikaanse satellietbedrijf DirecTV heeft eerder dit jaar aangekondigd dat het Ultra HDTV-uitzendingen gaat verzorgen.

dinsdag 22 mei 2012

BBC gebruikt Nederlandse 3G zendtechnologie


De BBC gebruikt voor het live verslaan van de Olympische fakkeltocht mobiele 3G zendtechnologie gemaakt door het Alkmaarse bedrijf Mobile Viewpoint. De fakkeltocht wordt live uitgezonden op het Internet en op verschillende regionale en nationale BBC zenders. Het voertuig dat voor de fakkeldragers uitrijdt en zorgt voor de verzenden van de live videobeelden, maakt gebruik van de WMT (Wireless Multiplex Terminal) van Mobile Viewpoint. De WMT gebruikt 4 tot 8 SIM kaarten van verschillende mobiele operators, waardoor er een stabiele videoverbinding gerealiseerd wordt. Mobile Viewpoint ontwikkelde voor dit project samen met de BBC de Continuous Picture Technology (CPT). Met deze technogie is een hoge kwaliteit video verbinding mogelijk in gebieden met een beperkte netwerkdekking. Het live verslaan van de Olympisch fakkeltocht in het bergachtige platteland van Engeland blijft uitdagend, maar nu wel mogelijk dankzij deze Continuous Picture Technology.
Michel Bais, Managing Director Mobile Viewpoint: "Onze mobiele video technologie speelt een belangrijke rol in het creëren van nieuwe programma formats. Met de WMT is het mogelijk hoogwaardige live videoverbindingen te maken vanaf elke locatie zolang er maar dekking is van een mobiel 3G netwerk . Het Olympische vlam project laat zien dat het mogelijk is om een continue live video verbinding te maken onder moeilijke omstandigheden en beperkte beschikbaarheid van mobiele netwerken. Wij zijn trots deze samenwerking wat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de unieke CPT technologie. Dit project laat eens te meer zien dat Mobile Viewpoint's WMT technologie een alternatief biedt voor satellietverbindingen en bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe (reality) TV formats waarbij mensen worden gevolgd in het dagelijks leven."Meer details over IKEA tv

Er zijn wat meer details bekend over het onlangs aangekondigde Ikea-meubel Uppleva met ingebouwde televisie, Blu-rayspeler en luidsprekersysteem. Volgens Gigaom.com gaat het om een toestel van de Chinese fabrikant TLC. Het apparaat heeft een 1080p-scherm en wordt geleverd met twintig apps voor onder meer Youtube, Vimeo, Dailymotion en radioapplicaties. Bovendien krijgt de tv standaard een open browser, wellicht Opera TV. De tv zal volgende maand al verkrijgbaar zijn in Zweden, maar de rest van Europa moet tot het najaar wachten. Nederland zelfs tot 2013. De prijs zal vermoedelijk 730 euro gaan bedragen.

Nu al enorme belangstelling voor Apple TV

Apple hoeft niet bang te zijn dat het geen klanten vindt voor zijn iTV. Ruim de helft van de iPhone gebruikers is van plan om het apparaat aan te schaffen, zo blijkt uit onderzoek van Strategy Analytics Connected Home Devices (CHD). Er werden 6000 consumenten ondervraagd in de VS, Frankrijk, Duitsland en Engeland in maart dit jaar. Ondanks het feit dat er geen enkel detail bekend is over het aanstaande toestel, is de belangstelling groot. Ook is men bereid ten minste 1000 dollar te betalen; 14 procent wil er zelfs 1600 voor neertellen. Volgens de marktvorser zullen Samsung, Sony en LG de concurrentie van Apple zeker gaan merken. 

maandag 21 mei 2012

Apple eist weer verbod Galaxy Tab


Apple probeert opnieuw de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 in de Verenigde Staten tegen te houden. Een Amerikaanse federale rechtbank is teruggekomen op een besluit van een lagere rechtbank om het verzoek van Apple niet toe te wijzen en ziet reden genoeg om het proces alsnog aan te vangen. Apple vindt dat fabrikant Samsung te veel naar de iPad heeft gekeken en stelt miljarden dollars aan schade te hebben geleden vanwege patentschending door Samsung. Er lopen vijftig rechtszaken in zeker tien landen.
Een toewijzing door de rechtbank zou kunnen resulteren in een tijdelijk verkoopverbod. In Duitsland heeft Samsung de Galaxy Tab 10.1 aangepast. De nieuwe ontwikkelingen wekken verbazing, want Apple en Samsung starten een dezer dagen vredesonderhandelingen.

Sony en Panasonic overwegen productie OLED

Sony en Panasonic overwegen om gezamenlijk OLED tv's te produceren. Met deze technologie hopen de fabrikanten de teruglopende verkopen van LCD televisies tegen te gaan. Samsung en LG hebben zich al gestort op de productie van OLED schermen. Een gezamenlijke productie betekent lagere kosten voor beide bedrijven. Formeel is de samenwerking nog niet aangekondigd. Nieuwsdienst Bloomberg baseert zich op een bron bij een van de ondernemingen.
Rivaal Toshiba gaat in eigen land geen televisies meer maken. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De productie in Japan is te duur geworden en wordt overgeheveld naar landen waar de lonen lager liggen. De enige overgebleven fabriek van Toshiba die nog televisies produceert staat in Fukaya. Vrijwel alle fabrikanten in Japan hebben te maken met de hoge prijsdruk.

vrijdag 18 mei 2012

PlatteTVdiscounter.nl opent winkel in Groningen

PlatteTVdiscounter.nl opent 23 mei 2012 zijn eerste winkel in Groningen. De webshop heeft sinds de start anderhalf jaar geleden naar eigen zeggen een toppositie verworven bij de verkoop van consumentenelektronica in Nederland. Om Noord-Nederland niet alleen te laten meeprofiteren van de lage prijzen, maar ook van extra service, advies en beleving, is besloten een showroom te openen.
De showroom van PlatteTVdiscounter.nl is opgezet als een shop-in-shop concept: alle topmerken op televisiegebied worden hier gepresenteerd aan de hand van hun eigen shopconcepten. De klant kan online bestellen en thuis laten bezorgen óf de televisie in de winkel ophalen.


Blu-ray speler houdt rekening met mobiel


Pioneer lanceert een nieuwe 3D-Blu-rayspeler voor smartphonegebruikers die willen genieten van de muziek en filmpjes van hun mobiele toestel. De BPD-150 combineert 3D-weergave met een brede waaier van opties, draadloze verbindingsmogelijkheden, streaming van beeld en geluid van YouTube en toegang tot fotoalbums op Picasa.
De nieuwe Pioneer BDP-150 legt eenvoudig verbinding met een lokaal netwerk of het internet, waardoor je toegang krijgt tot heel wat nieuwe content. Het toestel beschikt over een ethernetpoort (voor een ‘normale’, bekabelde verbinding) en kan via de optionele Pioneer AS WL300 (een draadloze LAN-adapter) eenvoudig geïntegreerd worden in een draadloos thuisnetwerk.
De Pioneer BDP-150 beschikt over DLNA, zodat je geluidsbestanden, filmpjes en foto’s kunt afspelen of bekijken van op een netwerk-Mac, -PC of mediaserver. Ook content op een smartphone of tablet kun je via het mobiele toestel zelf naar de speler sturen.
De BDP-150 kan Blu-ray Discs, dvd’s, cd’s en SACD’s afspelen. Bovendien is hij compatibel met de meest gangbare beeldformaten, zoals 3gp (specifiek voor smartphones), Flash video, DivX, DivX Plus HD en MKV. Al deze bestandtypes kunnen eveneens worden afgespeeld via een USB en van een compatibele netwerk-Mac, -PC  of mediaserver. Ook op geluidsvlak worden de belangrijkste formaten ondersteund: van WMA tot MP3, AAC en de lossless audiocodec FLAC. Dankzij de vertrouwde interface van de speler kunnen gebruikers ook heel eenvoudig genieten van filmpjes op YouTube en fotoalbums op Picasa.

Nieuwe mediaspeler Asus

Asus maakt niet alleen tablets, maar ook decoders, zoals de nieuwe O!Play Media Pro Smart. Voorzien van een digitale tv-ontvanger en Wifi. De speler ondersteunt zeker vijftig verschillende mediabestanden en biedt direct toegang tot diensten als YouTube XL, Acetrax, Facebook, DailyMotion, Picasa en duizenden internet radiostations. Over de beschikbaarheid in de Benelux is nog niets bekend.

woensdag 16 mei 2012

Nu ook iPad app RTV Noord Holland


De nieuwe iPad app van RTV Noord-Holland is nu gratis verkrijgbaar in de App Store. De app geeft direct toegang tot het meest actuele nieuws uit de provincie. De nieuwsberichten zijn verrijkt met foto’s, video’s, audio en geolocatie. Naast het nieuws bevat de app ook een uitgebreide ‘uitzending gemist’ module waarin alle televisieprogramma’s van RTV Noord-Holland terug zijn te kijken.                            
Met TV Gemist voor de iPad speelt RTV Noord-Holland in op het toenemend aantal Noord-Hollanders dat ook via de iPad televisie kijkt.
De andere mogelijkheden van de app zijn het live televisie kijken of radio luisteren, het inzoomen op en full screen bekijken van foto’s en het direct delen van berichten via social media. Daarnaast is het nieuws eenvoudig te categoriseren op sport of de regio’s. Gebruikers ontvangen bij groot nieuws en calamiteiten een push-alert, zelfs wanneer de app op dat moment niet aan staat. Ook is het lezen van opmerkelijke berichten van de weblog, het opvragen van de actuele weer- en verkeersinformatie en Teletekst slechts een kwestie van een druk op de knop. En zijn Noord-Hollanders zelf getuige van een nieuwsfeit? Dan kunnen ze eenvoudig en snel een bericht met video of foto versturen naar de redactie van RTV Noord-Holland.

GigaView 81 slaat brug tussen tv en laptop


Marmitek lanceert de GigaView 81, waarmee je op de tv alles kunt laten zien wat de laptop staat, draadloos en zonder dat je hiervoor iets hoeft te installeren. Het enige wat je nodig hebt is een GigaView 811, een TV met een HDMI ingang en een laptop met een HDMI uitgang.
De GigaView 811 zender stuurt het signaal van ieder apparaat (met HDMI uitgang) draadloos naar de ontvanger, die u op uw TV aansluit. Hij is Full HD en ondersteunt alle 3D formaten. Doordat het signaal digitaal en zonder compressie wordt verzonden ondervindt het beeld en geluid geen vertraging of kwaliteitsverlies. Daarnaast voldoet de GigaView 811 100 procent aan de HDCP-standaard waardoor de compatibiliteit met overige HDMI apparaten maximaal is.
De GigaView 811 is vanaf nu verkrijgbaar en heeft een consumenten adviesprijs van 279 euro.

Ook Hyundai stort zich op tablets


Ook Hyundai, bekend van auto’s en de graafmachines, heeft zich op de tabletmarkt gestort. Zo is er nu de Hyundai A7HD, een 7 inch tablet met een 1024x600 resolutie. De processor is een Cortex A8 geklokt op 1.2 Ghz. Het interne geheugen is met 8 GB bescheiden, maar kan met een SD-kaart worden uitgebreid. Een camera zit alleen aan de voorkant en dus is alleen videobellen mogelijk. Ook aanwezig zijn een HDMI aansluiting en een micro USB aansluiting.

dinsdag 15 mei 2012

Nu ook Android app voor Glashart


Glashart heeft een Media TV App voor Android uitgebracht, waarmee klanten de
Glashart Media settop box kunnen bedienen en beschikken over een uitgebreide TV gids. Klanten met een harddisk recorder kunnen tevens live TV pauzeren en op afstand opnames beheren.
De TV App voor Android is beschikbaar in de PlayStore voor Tablets met minimaal Android 3.0 en een (minimaal) schermformaat 1024×768/1280×768/1280×800. Een versie voor iPads was reeds enige tijd beschikbaar in de Apple AppStore.

Waterdicht en schokbestendig


Olympus lanceert in de TOUGH-serie de nieuwe TG 1. De TG 1 is waterdicht, schokbestendig en bestand tegen druk en temperaturen onder het vriespunt. Voor echte actievelingen en enthousiaste duikers is de TG 1, met een solide metalen behuizing, een camera die men altijd met een gerust hart kan gebruiken, garandeert de fabrikant. Verder wordt hij gekenmerkt door allerlei hightech innovaties. Voor serieuze fotografen zijn er waterdichte visoog- en televoorzetlenzen beschikbaar (deze kunnen worden aangesloten met een speciale adapter). Andere voorbeelden zijn de Olympus iHS-technologieën (Intelligence, High Sensitivity en High Speed), het contrastrijke en ontspiegelde OLED-display, de GPS en het kompas, en de drie nieuwe opnamestanden Low Light, Super Sports en Super Macro. Het is niet voor niets een indrukwekkende camera die de concurrentie het nakijken geeft. De TG 1 zal nog op tijd voor de zomervakantie verkrijgbaar zijn en ligt naar verwachting vanaf half juni 2012 in de winkels, voor een prijs van € 399.
De OLYMPUS TOUGH TG 1 is verkrijgbaar in een fraaie zilverkleur en kost € 399. De visoogvoorzetlens kost € 149,99 en de televoorzetlens € 139,99. De voorzetlensadapter is verkrijgbaar voor € 19,99.

Productie Samsung’s 55-inch OLED TV begonnen

Samsung is begonnen met de massaproductie van 55-inch OLED-televisies. Die krijgen als naam ES9500-serie. De televisies werden in januari al aangekondigd tijdens de CES in Las Vegas, maar gaan vanaf nu dus in productie. OLED staat voor Organic Light Emitting Diode. Het scherm bestaat uit  dunne lagen tussen twee geleiders. Het organische materiaal licht op als er spanning op de twee geleiders wordt gezet. Er is dus geen achtergrondverlichting nodig. Dat zorgt voor een hoog contrast.

Horizon-settopbox pas in derde kwartaal

De Horizon-settopbox van UPc laat nog even op zich wachten en wordt niet voor het derde kwartaal van dit jaar verwacht. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de decoder al in het eerste kwartaal van 2012 zou worden uitgeleverd, maar uit de kwartaalcijfers die vorige week werden gepresenteerd blijkt dat het later wordt. Waarom is niet duidelijk. Horizon koppelt draadloos tablets, televisies, laptops en mobiele telefoons. Prijzen voor deze extra dienst moeten nog nader bekend worden gemaakt.

maandag 14 mei 2012

App voor Sport1


Sinds afgelopen weekend is de Sport1 iPad app beschikbaar in de app store. Door als abonnee van Sport1 Internet TV in te loggen via de iPad app kan er 24 uur per dag, 7 dagen per week gekeken worden naar wedstrijden uit onder andere de Engelse Premier League, de Spaanse Primera Division en de UEFA Champions League. Uiteraard zijn ook de grote golf- en tennistoernooien, de MotoGP, de NBA, de World Tour Beachvolleyball en de beste internationale atletiek wedstrijden via de iPad te bekijken.
Tijdens live voetbalwedstrijden zal Sport1 de gebruikers van de iPad app een zogenaamde ‘rijke tijdlijn’  aanbieden waardoor het mogelijk is om precies op de hoogte te blijven waar en wanneer er tijdens een live wedstrijd iets is gebeurd.
Voor niet abonnees van Sport1 Internet TV is het mogelijk om een losse wedstrijd On Demand te zien. Tegen directe betaling kan er binnen een minuut naar een wedstrijd naar keuze worden gekeken. Samenvattingen bekijken of het terugkijken van hele wedstrijden kan via het uitgebreide archief dat Sport1 via de app beschikbaar maakt.

Analyse: Gaat Apple de tv-markt opschudden?


De Duitse fabrikant van design televisies Loewe ontkent dat er onderhandelingen gaande zijn met Apple, maar dat Apple dit jaar met een eigen televisie komt staat vast.  Al in 2007 werd de eerste versie van Apple TV gelanceerd, een klein kastje dat op een HDTV moet worden aangesloten, en toegang biedt tot onlinediensten als Netflix, YouTube, NBA TV en MLB.tv. Apple TV heeft een marktaandeel van 32 procent in de markt voor externe connected TV apparaten, maar de verkopen zijn over het algemeen zeer bescheiden. Het aanbod is beperkt en pas sinds kort ondersteunt Apple TV ook echte 1080p HDTV. Steve Jobs werkte de afgelopen jaren echter aan een volwaardige televisie die naar verluidt nog dit jaar moet verschijnen. Onduidelijk is of Loewe daarin nog een rol moet gaan spelen. Volgens fabrikant Foxconn begint de productie zeer binnenkort.
Dat Apple zijn oog zou hebben laten vallen op Loewe zou niet eens een complete verrassing zijn. Beide bedrijven werkten al samen. Bovendien heeft topontwerper Sir Jonathan Ive van Apple een voorliefde voor Duits minimalistisch design. Hij is een groot bewonderaar van Braun, de fabrikant van scheerapparaten.
Apple is al geruime tijd bezig met televisie.

Recordverlies voor Panasonic

Panasonic meldt een recordverlies van 9,7 miljard dollar over het gebroken boekjaar, en dat komt vooral door de forse investeringen in plasma- en LCD-productie, zo meldt Reuters. Ook valutaproblemen, natuurrampen en harde concurrentie van buitenlandse rivalen telde mee. Het aantal verkochte televisies zal ook dit jaar lager uitvallen dan verwacht. De ommekeer moet komen van grootformaat OLED HDTV-toestellen, waarin ook concurrenten Samsung en LG fors geld steken. Voor het komende jaar rekent het bedrijf uit Osaka weer op een nettowinst van 626 miljoen dollar. 

Telfort stapt in glasvezel

Telfort biedt vanaf nu in geselecteerde gebieden Interactieve TV, internet en bellen aan via glasvezel. Door gebruik te maken van glasvezeltechnologie kunnen Telfort-klanten met het Alles-in-1 glasvezelpakket in de toekomst supersnel internetten, bellen en Interactieve TV kijken met hoge kwaliteit.
In eerste instantie gaat Telfort Alles-in-1 glasvezelpakketten aanbieden in de gemeenten waar op dit moment acties lopen om minimaal 30 procent van de inwoners op glasvezel te laten intekenen. Pas als die drempel is gehaald, wordt het netwerk daadwerkelijk aangelegd door glasvezelaanlegger Reggefiber. Telfort start met het aanbieden van glasvezel in de volgende geselecteerde gebieden: Acht, Blixembosch, Achtse Barrier, Heiloo, Heiloo-Noord, Epe, Vaassen, Emst, Oene, Maarheeze, Budel, Wormer, Jisp, Echt, Susteren, Nieuwstadt, Koningsbosch, Beilen, Westerbork, Smilde, Hoogersmilde, Bovensmilde en Ommen.
Het standaard Alles-in-1 glasvezelpakket is onder andere uit te breiden met vier extra Interactieve TV-ontvangers en extra internetsnelheid tot 100 Mb/s. Met het Alles-in-1 glasvezelpakket krijgen klanten van Telfort een verbinding die klaar is voor nieuwe ontwikkelingen, zoals 3D televisie, het live volgen van concerten en zelfs zorg op afstand.

zondag 13 mei 2012

‘Apple wil tv-fabrikant Loewe’

Apple zou plannen hebben om de Duitse tv fabrikant Loewe over te nemen. Een besluit zou nog voor 18 mei genomen moeten worden. Apple zou 87,3 miljoen euro willen bieden voor het bedrijf, zo meldt AppleInsider.
Loewe bestaat al sinds 1929 en heeft 1000 werknemers in vijftig landen. Naast design televisies ontwikkelt het bedrijf uit Kronach ook audiosetjes. In Amsterdam heeft de onderneming een showroom aan de Stadhouderskade, grappig genoeg op steenworp afstand van het hoofdkantoor van Apple Nederland. De aankoop zou niet geheel onlogisch zijn. Loewe ontwikkelt al veel apparatuur voor de koppeling van Apple technologie, zoals iPads en zogenoemde AirSpeakers. In de tv markt zou Apple zich als premium merk kunnen positioneren naast het Deense Bang & Olufsen. Loewe heeft de berichtgeving overigens met klem ontkend.

vrijdag 11 mei 2012

1 miljoen digitale tv kijkers bij UPC


Aan het einde van het eerste kwartaal had UPC zo’n 1,8 miljoen abonnees. Daarvan hebben er 1.037.600 inmiddels gekozen voor digitale televisie, zo laat de kabelaar weten. In het eerste kwartaal 2011 waren dat er 922.700. Op het gebied van digitale televisie, voegde UPC diverse Video on Demand-diensten toe. UPC introduceerde Ketnet Gemist, Eén Gemist, Canvas Gemist voor haar klanten. Sinds 7 maart biedt UPC haar abonnees de mogelijkheid om de volgende aflevering van GTST direct na de reguliere aflevering te bekijken. Ten slotte kon UPC de samenwerking met Sony Pictures aankondigen. Hierdoor kan UPC haar filmaanbod aanzienlijk uitbreiden met onder meer films als De Avonturen van Kuifje, Moneyball en Straw Dogs.

Toch kleinere iPad op komst?


Nieuwe geruchten over een kleinere iPad die tussen de 200 en 250 dollar moet gaan kosten, domineren de rumorsites. Het zou gaan om een tablet die in oktober moet verschijnen, als twee druppels water lijkt op zijn grote broer, maar dan met een 9,7 inch scherm. Wel zou de hoge resolutie (2048 x 1536) gehandhaafd worden. Een kleinere iPad leek tot voor kort niet erg waarschijnlijk, Steve Jobs was tegen, maar het succes van de Amazon Kindle Fire zou Apple op andere gedachten hebben kunnen gebracht.

Discovery HD vervangt Discovery HD Showcase

In navolging van UPC zal ook Ziggo Discovery HD gaan doorgeven, het simulcast-kanaal van het bestaande Discovery Channel-kanaal in HD-kwaliteit.  Discovery HD zal per 15 juni de plek in nemen van Discovery Channel op HD-geschikte ontvangers op kanaal 17 in het digitale standaardpakket. Ziggo stopt per 15 juni met de Discovery HD Showcase (kanaal 201).  

Update voor Wi-Drive


Kingston Digital Europe komt met een update voor de Wi-Drive die browserondersteuning mogelijk maakt. Dankzij deze update is draadloze streaming van data via een webbrowser mogelijk naar elk mobiel apparaat met Wifi-aansluiting. Iedereen die al een Kingston Wi-Drive bezit, kan zijn apparaat updaten en de update zal vanaf nu op alle nieuwe apparaten toegepast zijn. Deze uitbreiding maakt het mogelijk om met verschillende soorten mobiele apparaten tegelijkertijd toegang te hebben tot content en deze te delen via de Wi-Drive.
Met de geïntegreerde Wifi-aansluiting en een levensduur van de batterij van vier uur, biedt Kingston een draagbare opslag op zakformaat en maakt het eenvoudig delen van documenten mogelijk voor elk wifi-apparaat waaronder de Apple iPad, iPhone, iPod touch, Android apparaten, Kindle Fire en meer.
Daarnaast is de Wi-Drive nu beschikbaar in capaciteiten tot 64GB. De nieuwe capaciteit van 64GB maakt het mogelijk om nog meer te delen en breidt de geheugencapaciteit van elk apparaat met wifi-aansluiting nog verder uit. Deze nieuwe toevoeging volgt op de Wi-Drive van 32GB. Kingston biedt ook geoptimaliseerde Wi-Drive apps die gebruikers extra functies bieden. De Wi-Drive App1 voor Android OS-apparaten is nu beschikbaar in de Google Play App store. Vanwege de diversiteit in Android-apparaten biedt de Wi-Drive de meest veelzijdige oplossing waarbij gebruikers kunnen kiezen tussen de webbrowser en de app om toegang te krijgen tot hun media.
Ook de apps voor Kindle Fire en Apple apparaten hebben kleine verbeteringen ondergaan. Huidige gebruikers van de Wi-Drive apps ontvangen automatische bericht van deze updates en alle apps die vanaf nu gedownload worden, zijn in de nieuwe versie. De gratis Wi-Drive app voor Kindle Fire is beschikbaar in de Amazon Appstore. Die voor Apple-apparaten is in de App Stores te vinden. Details en een download versie van de Wi-Drive hardware CD update zijn hier voorhanden.

Tele2 en YouCa blij met ‘open kabel’


Tele2 en YouCa zijn blij met de nieuwe Telecommunicatiewet die dinsdag door de Eerste Kamer werd opgenomen. Daarin is eindelijk de open toegang tot de analoge kabel geregeld. Kabelaars als UPC en Ziggo zullen nu worden gedwongen hun basispakketten op wholesale niveau te wederverkopen. De wetgever (Tweede en Eerste Kamer) doet nu wat de toezichthouder OPTA heeft nagelaten, stelt YouCa. YouCa is overigens géén ‘traditionele nieuwe aanbieder’ maar wil een ‘facilitator’ zijn om de directe relatie tussen de programma-aanbieder en de kijker te ‘herstellen’.

Tele2 wil wel rechtstreeks de kabel op. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen lang gevochten voor dit besluit en is blij met de duidelijkheid die de nieuwe telecomwet nu biedt. Tele2 zal de komende periode contact opnemen met de verschillende kabelmaatschappijen om over de invulling in gesprek te gaan.


donderdag 10 mei 2012

A-Film sluit contract met iTunes


A-Film heeft een contract gesloten met iTunes. De komende maanden zal het aanbod van films flink uitgebreid worden. Met een nummer 1 notering van De Heineken Ontvoering en een nummer 3 notering voor Immortals is de lancering volgens A-Film succesvol van start gegaan.
Op dit moment zijn er 15 titels van A-Film beschikbaar op I-Tunes. Het gaat om onder andere Immortals, Limitless, Season of the Witch en grote Nederlandstalige titels als: De Heineken Ontvoering, Sonny Boy en Black Butterflies.
A-Film heeft inmiddels met meer dan 20 Video on Demand partijen een direct contract waardoor het als aggregator content kan distribueren en marketen op alle nationale en internationale Video on Demand platformen in de Benelux. Een nieuw digitaal marketing & sales team zal binnen A-Film middels marketing & sales promoties werken aan de verdere groei van de Video on Demand markt.

Nieuw triple play-aanbod UPC


UPC heeft een nieuw triple play-pakket geïntroduceerd met de VoiP-optie Bellen Onbeperkt, 100 MB snelheid en 110 digitale tv-zenders, waaronder tien HD-kanalen. Het gaat daarbij om Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6, Net5 en Veronica. De kabelaar meldt verder dat nieuwe klanten en abonnees die er een dienst bij willen nemen voortaan eenmalig 32,50 euro aan activatiekosten betalen. Klanten die hun mediabox of kabelmodem naar UPC opsturen voor vervanging vanwege het afnemen van een nieuwe dienst betalen voortaan een bedrag van 17,50 euro.

IPTV wereldwijd naar 60 miljoen aansluitingen


Het aantal IPTV-aansluitingen bedroeg eind 2011 wereldwijd zo’n 60 miljoen. Dat zegt analist Point Topic. Met name het laatste kwartaal is er sprake van een forse stijging. Onder de noemer IPTV worden televisiediensten gerekend die via internet worden aangeboden, zoals KPN dat in Nederland doet via zijn DSL-netwerk.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger