vrijdag 27 april 2012

Tv verliest centrale rol in huislamer

De centrale functie van televisie is niet meer. Tijdens het televisie kijken worden ook veelvuldig andere schermen gebruikt. Bij 81 procent van de ondervraagde huishoudens ligt er altijd wel een laptop, smartphone of tablet binnen handbereik tijdens het kijken. Eén derde geeft zelfs aan bijna nooit meer tv te kijken zonder simultaan op andere schermen bezig te zijn. Meer dan de helft van de respondenten geeft bovendien aan dat de TV op de achtergrond aanstaat. Dit zorgt ervoor dat mensen, hoewel ze vaker met elkaar in de woonkamer zitten, juist minder vaak samen TV kijken. Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.000 respondenten in opdracht van het mediabureau Stroom.
Tijdens het kijken wordt er druk gesurft, getweet, ge-post en gemaild. Daarnaast speelt men graag een online game zoals Wordfeud (37 procent) of worden de reclamefolders (39 procent) bekeken. Bijna 20 procent leest de krant of een tijdschrift. Slechts 18 procent is vaak alleen bezig met tv kijken. Bijna 84 procent pakt een ander digitaal scherm erbij als de partner (of iemand anders uit het gezin) iets zit te kijken wat diegene niet interesseert.
Desondanks wordt dagelijks nog altijd veel tijd besteed aan tv kijken. Dit betekent echter niet dat de TV ook daadwerkelijk voor iedereen het belangrijkste scherm in huis is: voor 38 procent van de respondenten is de televisie het belangrijkste scherm, terwijl 37 procent van de laptop-bezitters de laptop het belangrijkste scherm vindt. Blijkbaar is de tablet vooral leuk om te hebben: slechts 9 procent van de tablet-bezitters vindt de tablet het belangrijkste scherm. Binnen meerpersoonshuishoudens is de tv wel nog duidelijk het belangrijkste scherm. Voor jongeren heeft de TV duidelijk aan populariteit ingeboet door de komst van andere schermen. Slechts 5 procent van de 18 t/m 24 jarigen vindt de TV het belangrijkste scherm. Voor deze groep is de smartphone met 59% absoluut favoriet, gevolgd door de laptop.

AdWords for video formeel gestart


Google is officieel begonnen met AdWords for video, dat vorig jaar september reeds is aangekondigd. Daarmee is het nu ook mogelijk om video’s te tonen als preroll bij YouTube-filmpjes of in de YouTube-zoekresultaten. Het programma was al in september 2011 aangekondigd en draaide sindsdien op proef. Deelnemers aan dat programma waren onder meer Berkleemusic.com, kledingretailer ModCloth en RevZilla, dat online motoronderdelen verkoopt.

Eurosport 2 HD bij CanalDigitaal


CanalDigitaal gaat vanaf 1 juli Eurosport 2 HD doorgeven. Dat is een voortvloeisel van een nieuwe distributieovereenkomst die het bedrijf vorig jaar met Eurosport Benelux heeft gesloten. Eurosport 2 HD komt voorlopig niet voor abonnees van TV Vlaanderen beschikbaar. De uitzendrechten van het Bundesliga voetbal gelden alleen voor Nederland. Eurosport 2 blijft wel in SD-kwaliteit bij TV Vlaanderen beschikbaar.

Kijkwijzer verplicht voor Uitzending Gemist

De overheid verplicht de Publieke Omroep om de Kijkwijzer toe te passen op Uitzending Gemist. De programma’s die geclassificeerd worden als 16 zijn daarom vanaf donderdag 26 april voorzien van een tijdslot en pas na 22 uur op Uitzending Gemist te zien. Het gaat op dit moment om Spuiten en Slikken (BNN) en de serie Dexter (VPRO).
Gerard Timmer, directeur Video bij de NPO: “Het internet is een open omgeving. Je kunt je dus afvragen hoe zinvol deze maatregel is. Vooral als je je realiseert dat de commerciële omroepen dit niet hoeven te doen. Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen, een voorziening die kabelexploitanten al bieden. Zo hadden we een beschermde omgeving kunnen bieden, zonder dat we liefhebbers van bepaalde programma’s moeten teleurstellen.”
In de toekomst wil de overheid het mogelijk maken om online leeftijdsverificatie in te voeren. Dit zou dan ook gebruikt kunnen worden om programma’s met een bepaalde leeftijdsclassificatie af te schermen.

donderdag 26 april 2012

Freecom lanceert mobiele videorecorder


Freecom lanceert de Hard Drive Sq, een 3,5-inch externe harde schijf met een innovatieve vierkante vorm. Met een usb-kabel is de schijf direct aan te sluiten op een tv-toestel om programma’s op te nemen en af te spelen.
De Hard Drive Sq is de allernieuwste harde schijf in de Freecom Sq-serie, waar ook de Mobile Drive Sq onderdeel van uitmaakt. Hij is ontworpen in samenwerking met industrieel ontwerper Arman Emami. Het apparaat beschikt over een aluminium behuizing, waardoor deze minder vatbaar is voor vingerafdrukken en krassen. De kunststof band rondom beschermt de harde schijf tegen stoten en vallen. De combinatie van het dunne metalen oppervlak met plastic kern, creëert een behuizing die dun, duurzaam en licht is
De Hard Drive Sq, beschikbaar met een capaciteit van 1TB, 2TB en 3TB, heeft een usb 3.0-aansluiting. Hiermee zijn data over te schrijven met een snelheid van ongeveer 130 MB/s. De compacte Hard Drive Sq heeft een afmeting van slechts 16cm x 16cm x 3cm, waardoor het weinig ruimte inneemt op een bureau. Daarnaast is het apparaat een echte blikvanger naast elke desktop of laptop. Freecom levert de harde schijf compleet met Nero-back-upsoftware voor Windows. Ook beschikt deze harde schijf over een energiebesparende ‘green button’-functie, die het apparaat automatisch in de stand-by-stand zet als hij niet wordt gebruikt.

COAX raadt Cisco recorder af

COAX Nederland, de gebruikersvereniging van kabelaar Ziggo, geeft een negatief verkoopadvies met betrekking tot de interactieve HD recorder van Ziggo. De Cisco 8485DVB HD digital video recorder wordt door Ziggo geleverd voor het "Alles-in-1" pakket. De klachten gaan over het steeds opnieuw moeten opstarten, flikkerende beelden, wegvallend geluid, onderbrekeningen tijdens het opnemen, en geen ondertiteling bij sommige kanalen. Klanten die contact opnemen met Ziggo krijgen geen duidelijk antwoord op hun vragen. 

woensdag 25 april 2012

De NOS doet toch maar een app

De NOS heeft een iPhone app uitgebracht, waarmee men niet alleen snel nieuws kan lezen, maar ook direct kan schakelen naar de livezenders Journaal24 en Politiek24. De app is een aanvulling op reeds bestaande apps voor Teletekst, het Journaal en het Jeugdjournaal. ‘Het beste van NOS.nl in een overzichtelijk design: nieuws, sport, video en livestreams, weer en verkeer,’ zegt de omroep er zelf over.

Duitse Hulu gaat niet door


Plannen van ProSiebenSat.1 en RTL om een eigen Hulu te lanceren, een website voor streaming video, gaan niet door. De toezichthouders willen niet dat de zenders nog machtiger worden en de rechter gaf hen gelijk. ProSiebenSat.1 en RTL wilden hun populairste televisieshows via het web aanbieden, aangevuld met content van derden.

City Theater Amsterdam heeft nu ook buitenscherm


Het historische pand van het City Theater Amsterdam heeft naast de zeven bioscoopzalen nu ook een buitenscherm gekregen. Een LED videoscherm. Met 40 m² is het één van de grootste LED schermen van Nederland, gerealiseerd door Data Display Nederland. Weliswaar is het Nieuwe City Theater op 30 november 2010 officieel geopend; de ingrijpende renovatie die 5 jaar geleden begon, is nu echt definitief en met succes afgesloten.
Het gemeentelijk monument – waarvan het oorspronkelijke ontwerp dateert uit 1935 – is compleet gerestaureerd. Tijdens de omvangrijke restauratie die in 2007 startte, bleek al gauw dat van de oorspronkelijke buitengevel niets meer over was. Een ingrijpend project voor de architect, die erin is geslaagd het historisch gebouw in ere te herstellen. Met de egards van toen. En nu dus sinds kort ook met het technisch vernuft aan de buitenkant. Het gigantische LED scherm dat zowel geproduceerd als geïnstalleerd is door Data Display, wordt onder meer voor promotie en aankondigingen van het theater gebruikt. De toplocatie in het centrum van het Amsterdamse uitgaansleven, leent zich bovendien perfect voor verdere commerciële doeleinden. Het LED scherm met uitzicht op het Leidseplein wordt inmiddels al succesvol geëxploiteerd als reclamemedium. Voor adverteerders is de combinatie van de locatie, het megaformaat en de technische mogelijkheden, van doorslaggevend belang.
De uitdaging voor het bedrijf zat ‘m niet zo zeer in het bijzonder grote formaat van 10 x 4 meter. Het LED scherm moest bovenal exact passen binnen de bestaande uitsparing van het historische pand. De constructie voor het LED scherm is ingenieus bedacht. Het is namelijk niet alleen zo gemaakt dat het precies aansluit in de gevel, maar het scherm is bovendien voor servicedoeleinden toegankelijk met behulp van een uniek ontworpen uitdraaimechanisme. Het complete scherm komt dan naar voren.
Voor de technici onder ons. Het LED scherm kan lokaal of op afstand worden aangestuurd, heeft een resolutie van 1632 x 608 pixels en heeft een pixelpitch van 6 mm. 

Sony gaat mogelijk OLED-panelen bij Samsung bestellen

Sony gaat naar alle waarschijnlijkheid OLED panelen afnemen van Samsung voor een volgende generatie Bravia televisies. Een overeenkomst zou reeds getekend zijn, maar over de details moeten nog nadere beslissingen worden genomen. Sony was al kind aan huis bij Samsung.  Zo zou Sony in 2011 voor in totaal 5,3 miljard dollar aan onderdelen als displays en geheugenchips bij Samsung besteld hebben. Tot dusverre heeft de televisiesector van Sony sterk te lijden onder de economische malaise. OLED tv's kunnen mogelijk voor nieuwe omzet zorgen. 

dinsdag 24 april 2012

KPN haalt abonneedienst HBO binnen


Betaalzender HBO zal later dit jaar ook bij KPN te zien zijn. Dat meldt TotaalTV. Tot nu toe bood alleen partner Ziggo de programma’s van het Amerikaanse bedrijf. HBO Nederland, een joint-venture van het Amerikaanse mediabedrijf Home Box Office en het Nederlandse Ziggo, ging in februari van start. Op dat moment gaf men al wel aan ook andere partners te willen zoeken. Naast de drie filmkanalen van HBO komen ook de interactieve diensten HBO on Demand en HBO Go voor KPN-abonnees in het premium aanvullend HBO-abonnement beschikbaar.

Alle regionale omroepen binnenkort op de iPad


RTV Noord en RTV Gelderland hebben maandag een gratis app voor de iPad uitgebracht. De app maakt onderdeel uit van een project waarin twaalf van de dertien regionale omroepen samenwerken. In de loop van de komende weken verschijnen eveneens eigen iPad-apps van Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, RTV West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1.
De app is gemaakt door de Groningse ontwikkelaar Peperzaken, bekend van de iPad app van Nu.nl en 24Wonen. In maart won het bedrijf al eens de onderscheiding voor beste media app voor de RegioApp. Dat project is in maart 2011 gestart.

VRT KetNet ook via Ziggo

Ook kabelaar Ziggo gaat het derde VRT kanaal KetNet in het digitaal zenderaanbod opnemen. Vanaf 1 mei is Ketnet voor alle abonnees van Ziggo die digitaal naar televisie kijken beschikbaar. Eerder maakten UPC en CanalDigitaal de komst van het nieuwe VRT-kanaal al bekend. Bij UPC komt Ketnet in het digitale Starter-pakket. Bij CanalDigitaal gaat Ketnet onderdeel van het familiepakket uitmaken, zo meldt TotaalTV. 

VOD markt kan beter


Digitale videoconsumptie staat op de kaart, maar nog flink wat werk aan de VoD-winkel. Dat zegt GfK Retail and Technology & Intomart GfK. De omzet binnen de betaalde VoD-markt bedroeg in 2011 53 miljoen euro. Weliswaar al een behoorlijke markt, maar er zit nog meer potentie in.
“Mind the GAP” luidt het advies. GAP staat voor gemak, aanbod en prijs. Alleen als aanbieders deze drie elementen op orde hebben zijn consumenten bereid er vol voor te gaan.Gemak begint uiteraard bij bekendheid met video on demand überhaupt, die laat nu te wensen over. De helft van de mensen die mogelijkheid heeft tot het gebruik van internet op hun televisie, geeft aan dat het bedieningsgemak van de afstandsbediening een afknapper is.
Ook blijkt uit het onderzoek dat de uitleg op de winkelvloer nog onvoldoende is. Voor consumenten moet de toegang tot het aanbod laagdrempelig worden gemaakt. Als ze het in eerste instantie niet goed kunnen vinden, dan zullen ze waarschijnlijk ook geen tweede keer meer zoeken naar aanbod via dezelfde portal.
13 procent van de mensen die nog geen VoD kijken en dit ook niet verwachten te doen, geven aan dat ze het aanbod niet aantrekkelijk vinden. Met andere woorden: een behoorlijk grote groep weet wel wat het aanbod is, maar geeft dit op als reden om juist geen VoD te kijken. Daarnaast vindt gemiddeld iets meer dan de helft van de huidige kijkers van VoD het aanbod goed. Hier zit dus ook duidelijk ruimte voor verbetering.
Over de prijsstelling is men gemiddeld het minst tevreden. Veruit de meeste consumenten betalen nu per aflevering of per film en minder dan 10 procent via een abonnementsmodel. De voorkeur voor betalen via een abonnementsmodel ligt echter twee keer zo hoog. Hier ligt dus ook nog een goede kans voor aanbieders.

maandag 23 april 2012

7,6 miljoen tv abonnementen


In het derde kwartaal van 2011 hadden consumenten ruim 7,6 miljoen televisieabonnementen. Digitale televisie steeg in een jaar van 65% naar 75 procenbt. Het aantal huishoudens dat alleen analoog kijkt, is in twee jaar tijd gedaald van ruim 3 miljoen naar ruim 1,8 miljoen. Het afgelopen jaar is circa 11 procent van de huishoudens overgestapt naar een andere televisieaanbieder.
Zeventig procent van de huishoudens neemt tegenwoordig twee of meerdere diensten van één aanbieder af in een bundel. Dit zijn 5,2 miljoen huishoudens. Ongeveer 37 procent van de huishoudens (ruim 2,7 miljoen) neemt halverwege 2011 triple play af; breedbandinternet, vaste telefonie en televisie in één pakket. Dit was medio 2010 nog 30 procent. In een jaar tijd hebben dus een half miljoen huishoudens voor triple play gekozen via kabel, DSL of glasvezel

Van instapmodellen Smart-tv’s tot vrijwel randloze 3D-tv’s


Toshiba Consumer Products introduceert drie nieuwe series tv-toestellen voor dealers die deelnemen aan Toshiba’s exclusieve partnerprogramma ‘motto ii’: van instapmodellen Smart-tv’s (SL970G) en 3D-tv’s met Active Shutter-technologie (UL975G) tot vrijwel randloze design-tv’s met passieve 3D (XL975G). Alle modellen uit deze series beschikken over de nieuwe Wireless Display (WiDi)-technologie1 die de draadloze overdracht van PC-content naar een groot tv-scherm mogelijk maakt. Het nieuwe productaanbod wordt gecompleteerd door een serie krachtige tv’s op basis van de CEVO-Engine, ontworpen in samenwerking met Jacob Jensen Design, die najaar 2011 al het licht zag (YL875G).
Met de SL970G-serie richt Toshiba zich op consumenten die voor het eerst de wereld van Smart-tv betreden. De tv’s uit deze serie geven eenvoudig toegang tot internetcontent, zowel via HbbTV en DLNA en als via het webportaal Toshiba Places. Dankzij Toshiba AppsConnect zijn ze ook met een iPhone, iPod of iPad te bedienen. De nieuwe MediaGuide, ontwikkeld in coöperatie met ROVI, vergemakkelijkt het zoeken naar programma’s. De beeldkwaliteit mag er eveneens zijn. Met hun 1.920 x 1.080 Full HD-resolutie en 100 Hz Active Motion Rate (AMR) kenmerken de SL970G’s zich door briljante, levensechte beelden. De toestellen, die behalve een ingebouwde terrestrische, kabel- en satelliettuner ook HD-ontvangst bieden, zijn beschikbaar met een beelddiagonaal van 58 cm (23”), 80 cm (32”) en 102 cm (40”).
De UL975G-tv’s, uitgerust met de Active Shutter-technologie, leveren 3D in Full HD-kwaliteit. De 200 Hz Active Motion Rate (AMR) staat in voor vloeiende, schokvrij bewegende beelden. De gebruiker kan met een druk op de knop zijn lievelingsfilms van 2D naar 3D converteren. De 3D-dieptecontrole maakt het mogelijk zelfs de sterkte van het 3D-effect vast te leggen. Verder kennen de tv’s uit de UL975G-serie dezelfde brede Smart-TV-functionaliteit als de tv’s uit de SL970G-serie. De slank vormgegeven toestellen, met hun smalle rand en zilverkleurige, geborstelde aluminiumlook, zijn leverbaar in drie schermformaten: 80 cm (32”), 102 cm (40”) en 117 cm (46”).
De nog slankere XL975G-tv’s hebben nauwelijks een lijst rondom het beeldscherm. Zo krijgt de kijker een echt bioscoopgevoel. De moderne LED-achtergrondverlichting maakt ze niet alleen slank, maar ook energiezuinig. Met deze toestellen, voorzien van passieve 3D-technologie, kan het hele gezin van 3D genieten. 2D-content is bovendien heel eenvoudig naar 3D om te zetten. Alle XL975G-modellen worden geleverd inclusief acht superlichte 3D-brillen. Het Full HD-scherm, ondersteund door een AMR van 400 Hz, heeft een fantastische beeldkwaliteit. Dankzij de digitale klankverbeteringssoftware van Audyssey komen ook de oren gegarandeerd niets tekort. Via de LAN of Wi-Fi® heeft de kijker snel en simpel toegang tot Toshiba Places, Toshiba’s eigen content-, applicatie- en servicesportaal. Naast de online-functies beschikken de tv’s uit deze serie over vier HDMI®-connectoren en twee USB-poorten voor de aansluiting van externe apparatuur, alsmede een multi-tuner voor de ontvangst van digitale tv-kanalen (DVB-T/T2, DVB-C, DVB-S/S2). Ze zijn verkrijgbaar in schermgroottes van 107 cm (42“), 119 cm (47“) en 139 cm (55“).
Het programma met exclusieve producten voor ’motto-ii’-partners wordt aangevuld door de vorig jaar geïntroduceerde, voor zijn design bekroonde YL875G-serie. De toestellen uit deze serie zijn leverbaar in uitvoeringen van 107 cm (42”), 117 cm (46”) en 139 cm (55”).
De tv’s uit Toshiba’s SL970G- en UL975G-serie zijn per direct beschikbaar. De tv’s uit de XL975G-serie zijn naar verwachting beschikbaar in mei 2012. De adviesprijzen, inclusief BTW, bedragen: Toshiba SL970G-serie vanaf €399, Toshiba UL975G-serie vanaf €699, Toshiba XL975G-serie vanaf €1.399

Het ultieme thuisstadion


Sharp introduceert voor de Benelux de 80-inch (203 centimeter) AQUOS LED LC-80LE645E. De Direct LED-achtergrondverlichting zorgt voor een betere uniformiteit van de beeldkwaliteit en door de verbeterde kwaliteit van het paneel is dit toestel ook bij een beperkte kijkafstand inzetbaar, aldus Sharp. De LC-80LE645E is bovendien zeer energiezuinig en zelfs voorzien van energielabel A++.
De LC-80LE645E is momenteel de grootste vertegenwoordiger van Shar[s Big Screens-strategie, waarmee we een nieuwe standaard bepalen voor een ultieme kijkervaring en tegelijkertijd volop investeren in onze betrokkenheid als EUROTOP-sponsor van UEFA EURO 2012TM.
De AQUOS LC-80LE645E biedt niet alleen een grootformaat-afmeting, maar ook uitgebreide multimediafuncties. Met AQUOS NET+ beschikt de kijker bijvoorbeeld over meer dan 50 verschillende apps, inclusief apps voor YouTube en de mediabibliotheken van een groot aantal TV-zenders. De AQUOS LC-80LE645E beschikt tevens over een geïntegreerde, drievoudige HD-tuner (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) en een mediaspeler. Foto’s, video’s en muziek kunnen eenvoudig op de TV worden weergegeven vanaf een USB-stick of door middel van DLNA (Digital Living Network Alliance) via het thuisnetwerk.
De LC-80LE645E is per direct beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 4.999,-

Beeld bekijken op meerdere schermen

Onder de noemer Aansluiten biedt Marmitek nieuwe oplossingen om meerdere audio-/video-apparaten en beeldschermen met elkaar te verbinden. Deze hebben de naam Connect of Split. Eerder al introduceerde Marmitek producten in de Connect serie, bijvoorbeeld de Connect 310 en 350 waarmee meerdere HDMI apparaten met slechts 1 kabel kunnen worden aangesloten op 1 beeldscherm. Nu introduceert Marmitek drie producten in de "Split serie".
Een HDMI splitter splitst het HDMI signaal. Hierdoor kunt je het signaal van 1 A/V apparaat bekijken op 2 of meer TV's of projectors. Gelijktijdig, zoals u wellicht kent uit TV winkels (alle TV's hebben hetzelfde beeld voor een optimaal vergelijk) óf om van TV of projector te wisselen met hetzelfde A/V apparaat zonder kabels te wisselen.
De nieuwe HDMI splitters ondersteunen alle 3D formaten en zijn voorzien van een solide, interferentievrije metalen behuizing. De ingebouwde repeater en equalizer garanderen behoud van beeld en geluidskwaliteit, waardoor u zelfs een langere HDMI kabel kunt aansluiten. Alle Marmitek switchers en splitters zijn ATC certified.

vrijdag 20 april 2012

Twee TIPA Awards voor Panasonic Lumix G


Panasonic is onderscheiden met twee prestigieuze 2012 TIPA awards, de internationaal felbegeerde awards voor digital imaging. De Lumix DMC-GX1 is door TIPA uitgeroepen tot: “Best Advanced Compact System Camera 2012” En de Lumix G X Vario PZ14-42mm lens werd tot: “Beste Compact System Camera Expert Lens 2012”
De Technical Image Press Association (TIPA) werd opgericht in 1991 en is een onafhankelijke organisatie van journalisten uit de sector van de consumentenelektronica, met vertegenwoordigers uit 14 Europese landen, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Elk jaar brengen de TIPA-redacteurs hun stem uit voor de beste fotografie- en imagingproducten die in de afgelopen 12 maanden op de markt werden geïntroduceerd.

Hauppage lanceert StreamEez

Hauppauge, bekend van televisiekaarten voor pc's, heeft een nieuwe 'doos' gelanceerd die luistert naar de naam StreamEez. En dat is ook precies wat het doet: het kan een HD videocamera draadloos aansluiten op een computer voor liveverslaggeving. Het systeem gebruikt H.264 video compressie en kan worden gebruikt voor sites zoals USTREAM. De doos en de Windows software kosten 299 dollar. Er zijn goedkopere concurrerende systemen op de markt, zoals de Livestream Broadcaster.

Bereik ASTRA groeit

Het bereik ASTRA 23.5 Oost in Benelux is met twintig procent gegroeid, en wel met 140.000 naar 870.000 satelliethuishoudens. Hierdoor zijn inmiddels vier van de vijf ASTRA-satelliethuishoudens in de Benelux in staat de ASTRA 23.5 positie te ontvangen. In Nederland ligt dat percentage nog hoger: negen van de tien ASTRA-satelliethuishoudens maakt gebruik van ASTRA 23.5 Oost.
De groei van het bereik van ASTRA 23.5Graden Oost over de afgelopen jaren is met name te danken aan de komst van de regionale zenders en een snel toenemend aantal HD-zenders via CanalDigitaal. Met ruim 40 voor Nederland beschikbare HD-zenders is ASTRA het grootste en snelst groeiende HDTV-platform van Nederland. Het snel groeiend aantal vrij te ontvangen Duitse HD-kanalen via ASTRA blijkt voor kabelabonnees - met name in grensgebieden - steeds vaker een reden te zijn om tot satellietontvangst over te gaan.

donderdag 19 april 2012

Britten nemen afscheid van teletekst


In Nederland is teletekst niet weg te branden, maar in Engeland nemen ze er definitief afscheid van. Met de uitschakeling van analoge tv verdwijnt ook Ceefax, dat eind jaren zeventig voor het eerst in televisietoestellen verscheen, maar pas in de jaren tachtig gemeengoed werd. De BBC ziet geen toekomst in een digitale variant, en denkt dat het internet een beter medium is voor nieuws en verkeersinformatie. Cricketjournalist Matthew Engel schreef een eigen eerbetoon aan de Britse teletekst variant, uiteraard geheel in stijl.

Vodafone lanceert tv-gids voor iPad


Vodafone heeft een gratis tv-gids voor de iPad gelanceerd die samenwerkt met de interactieve televisie die de provider over glasvezel biedt. Met de Vodafone Thuis TV App kunnen gebruikers onder andere programma's opnemen en deze als afstandsbediening gebruiken. Om gebruik te maken van alle mogelijkheden moet de iPad verbonden zijn met de Interactieve Box van Vodafone. Televisie via de app kijken kan alleen via een wifi-verbinding thuis. Enkele mogelijkheden van de app: televisie kijken op een tablet, thuis en onderweg programma's opnemen, de app gebruiken als afstandsbediening voor de Interactieve Box en een tv-gids. Daarnaast kan de gebruiker zien wat vrienden kijken en berichten op Twitter en Facebook over het programma volgen. Ook is een programma van de tablet eenvoudig naar de televisie te 'sliden'.

JVC 21 inch HD monitor

Televisies maakt JVC niet meer, maar HD monitoren nog wel, waaronder deze 21-inch DT-V21G11Z, voorzien van LED backlights. Daardoor verbruikt hij minder energie dan normale LCD monitoren, zonder dat de beeldkwaliteit eronder te lijden heeft. De monitor heeft een brede kijkhoek van 178 graden en kent een hoop instelmogelijkheden, waarvoor wel een premium prijs moet worden neergeteld: zo'n 3595 dollar.

Eerste 4k camcorder

JVC heeft de eerste 4k camcorder ter wereld aangekondigd, de GY-HMQ10. Die wordt aangestuurd door een eigen Falconbrid large-scale integration (LSI) chip en kan tot vier keer de resolutie van HDTV vastleggen, maar opnamen in 1080i of 1080/60p full HD  zijn ook mogelijk. Het is mogelijk om met behulp van vier grote 1080p monitoren een videomuur op te zetten. De camera komt met een ingebouwde stereomicrofoon. Voorlopig betaal je een fortuin: 5550 dollar. 

woensdag 18 april 2012

Delta wijzigt digitale pakket


Delta wijzigt de indeling van haar digitale televisiepakket. De nieuwe kanaalindeling wordt gecombineerd met het doorvoeren van een aantal verbeteringen aan het netwerk. Die verbeteringen vinden plaats achter de schermen en hebben verder geen gevolgen voor de kanaalindeling. Hierbij gaat het om de kanalen: RTL8, Animal Planet, Sat1, BBC1, BBC2, BBC3/BBC CBBC en Kindernet/Comedy Central. Digitale ontvangers en televisietoestellen met een digitale TV module (CI of CI+) zullen bij het opstarten deze kanalen opnieuw gaan zoeken.

MGM gaat films verhuren op YouTube


Filmproducent MGM gaat films verhuren via YouTube en maakt daarmee het aanbod van de online videotheek bijna compleet. Enkel 20th Century Fox ontbreekt nog aan de internationaal steeds groter wordende verhuurder. Deze dagen voegt MGM zeshonderd oudere, bekende titels toe aan YouTube. In de komende weken komen daar nog enkele honderden films bij. Voor een paar euro per maand krijgen consumenten het recht om een film voor dertig dagen te bekijken via YouTube.com/Movies. Het beeldvermaak is behalve via YouTube ook via Google Play te vinden.

Videokanaal voor Facebook


Het Nederlandse Clipster heeft een app gelanceerd om een volledig op maatgemaakt videokanaal op te zetten voor je Facebook fanpagina. Anders dan bestaande video apps, plugins of video-import tools, maakt Clipster het mogelijk om zowel YouTube als Vimeo video’s toe te voegen aan je Facebook fanpagina. En niet alleen video’s uit je eigen YouTube of Vimeo kanaal. Met de eenvoudige zoekfunctie in Clipster, kun je gemakkelijk nieuwe video’s vinden en toevoegen aan je eigen kanaal op Facebook. Clipster is leuk, simpel te beheren en volledig aanpasbaar naar je wensen. Deze onmisbare Facebook app helpt je bij het vergroten van de betrokkenheid van je fans én zorgt voor een consistente merkbeleving, geheel in eigen (huis-)stijl.
In slechts een paar minuten heb je je eigen video kanaal opgezet voor je Facebook fanpagina. Zo simpel is het: zoek via Clipster naar de YouTube of Vimeo video’s die je wilt tonen en voeg ze direct toe aan je videokanaal. Het beheren van je video’s is erg eenvoudig. Dankzij handige categorieën en een ‘drag&drop’-functionaliteit om je video’s in de juiste volgorde te zetten. Clipster biedt je de unieke mogelijkheid om je videokanaal volledig aan te passen naar jouw wensen. Niet alleen de lettertypes, tekstkleur en tekstgrootte zijn aanpasbaar. Ook kun je de kleur van je videokanaal veranderen en een groot achtergrondbeeld toevoegen om zo de integriteit van je pagina te behouden en een herkenbare ‘look & feel’ van je merk of bedrijf te creëren.
Clipster is gratis voor alle Facebook fanpagina’s tot en met 500 likes. De gratis versie biedt beperktere mogelijkheden om je videokanaal aan te passen dan de betaalde versie. De abonnementskosten voor de betaalde versies zijn gebaseerd op het aantal likes dat een pagina heeft. Elke betaalde versie kan gebruik maken van al de mogelijkheden die Clipster te bieden heeft, zoals een volledige aanpasbaar videokanaal, videocategorieën en een ongelimiteerd aantal toe te voegen en te delen video’s. Clipster maakt gebruik van klantvriendelijke betalen via PayPal, heeft geen langdurige contracten en is maandelijks opzegbaar.

Ikea lanceert tv-meubel


Ikea heeft een televisiemeubel met ingebouwde tv, Blu-rayspeler en speakersysteem ontwikkeld onder de naam Uppleva. Het moet in 2013 wereldwijk op de markt komen. De Zweedse fabrikant heeft al langer tv-meubels in het assortiment, maar voor de televisies en bijbehorende geluids- en afspeelapparatuur moest men nog naar de elektronicawinkel. De ingebouwde televisie is ontwikkeld door het Chinese TCL Multimedia. Verder zijn er een Blu-rayspeler en 2.1-kanaals speakersysteem in het meubel verwerkt.

dinsdag 17 april 2012

'LG wil versneld OLED tv uitbrengen'


LG zou volgens Digitimes vervroegd OLED televisies op de markt willen brengen in Europa om zo rivaal Samsung te kunnen passeren. De televisies zouden al vóór de Olympische Spelen in juli op de Europese markt worden gebracht. Ook Samsung zou haast maken met zijn OLED televisies. De eerste modellen zullen zeker 3000 euro gaan kosten, maar dan heb je ook wat: de beeldkwaliteit is beter dan bij een LED of LCD-model. Ook het contrast is hoger, zijn de kleuren dieper en het beeld scherper. Verder is geen backlight nodig is. Hierdoor wordt bespaard op het stroomverbruik.

Blu-ray apparaten van Logitec

Het Japanse Logitec lanceert een nieuwe serie USB 3.0 Blu-ray spelers met schrijfnelheden tot 6X. Er wordt TotalMediaExtreme 2 Blu-ray software meegeleverd, zij het dat de goedkoopste versie LBD-PME6U3MSV alleen Roxio Toast 11 Titanium aan boord heeft. De speler is gedeeltelijk gemaakt uit geborsteld aluminium  en men heeft de keuze uit de kleuren zwart, zilver of rood.

3D winkel in LG schermen

LG gaat meer 3D content aanbieden via zijn schermen. Dat gebeurt via een eigen onlinewinkel 3D World. Daarrin zitten onder meer entertainment, sport, documentaires en kinderprogramma's. Wie een toestel heeft van vorig jaar zal de 3D World app moeten installeren, maar in de huidige toestellen verschijnt de winkel vanzelf.

Dolby en Philips in 3D ontwikkeling

Dolby en Philips hebben de krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een nieuwe HD 3D formaat waarbij de gebruiker geen 3D-bril meer hoeft te gebruiken om naar 3D te kijken. Dat meldt TotaalTV. Dolby is vooral bekend als geluidsspecialist, maar men is al enige tijd bezig met een eigen Dolby 3D technologie. Dolby en Philips willen in eerste instantie met fabrikanten van beeldschermen en makers van entertainmentapparatuur gaan samenwerken.

maandag 16 april 2012

Deutsche Telekom stevig in HD

Ook Deutsche Telekom zet tegenwoordig stevig in op IPTV met HD zender. Vanaf 1 mei wordt een groot aantal (in totaal vijftien) HD zenders doorgegeven, waaronder WDR HD, NDR HD, BR Süd HD, SWR RP HD en SWR BW HD. Andere zenders zaijn 3sat HD, ZDF Neo HD, KiKA HD, Phoenix HD, ZDF Info HD en ZDF Kultur HD, maar ook ProSieben Fun HD, Sat.1 Emotions HD en Kabel1 Classics. Alle zenders zijn ook in standaard definitie (SD) beschikbaar.

Fashion TV free-to-air

Tijdens de recente MIPTV in Cannes hebben satellietbedrijf SES, eigenaar en beheerder van het ASTRA Satellietsysteem, en FashionTV een overeenkomst gesloten voor de free-to-air distributie via ASTRA 19.2 graden Oost. Dankzij deze overeenkomst krijgt FashionTV toegang tot meer dan 110 miljoen Europese televisiehuishoudens, waaronder 40 miljoen huishoudens die ASTRA 19.2 graden Oost direct via de satelliet ontvangen.
FashionTV is al 15 jaar het belangrijkste 'modemedium' ter wereld, met een bereik van meer dan 350 miljoen huishoudens. FashionTV brengt 24 uur per dag het laatste nieuws op het gebied van mode, trends en stijl.
Een van de markten waar FashionTV zich via ASTRA op gaat richten, is Spanje. Hiervoor heeft het kanaal een overeenkomst afgesloten met Spainmedia, uitgever van mode- en lifestylebladen als Harper's Bazaar, Esquire, Robb Report and Orizon magazines. Spainmedia TV zal FashionTV-programma's produceren, die speciaal op de Spaanse markt zijn gericht.
FashionTV zal gaan uitzenden via ASTRA 19.2 graden Oost, 11656.00 MHz, verticaal. De startdatum zal binnenkort bekend worden gemaakt.

TV538 slaat aan

In maart stemden 2.170.000 unieke kijkers uit de doelgroep 6+ af op TV538. Daarmee behoort de zender tot de top 5 van best bekeken digitale TV stations van Nederland. Met onder andere TV registraties van populaire Radio 538 programma’s en events, de beste hits en uiteraard de DJ’s van 538, blijkt het kanaal een populaire aanvulling op het bestaande digitale aanbod. De programmering scoort met name bij veel jonge kijkers in de leeftijd tot 35 jaar. De hele maand april is TV538 zender van de maand bij UPC. Abonnees zonder digitaal pakket kunnen deze periode vrijblijvend het digitale kanaal ontvangen. Eén van de hoogtepunten van het jonge TV station was de 1,3 miljoen kijkers tijdens de ‘538 Voor War Child’ week. De volledige actieweek was te volgen op TV538. TV kijkend Nederland haakte massaal aan. 

vrijdag 13 april 2012

LG zet eigen betaalplatform op voor tv-apps


De Zuid-Koreaanse tv-fabrikant LG gaat in Nederland een eigen betaalplatform introduceren voor tv-apps. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend bij de presentatie van de nieuwste platte schermen in Amsterdam. Net als bij andere merken kent ook LG’s Cinema Screen televisies een uitgebreide selectie applicaties, van YouTube tot verkeersinformatie van TomTom. Een belangrijk deel daarvan is gratis, maar er komen steeds meer betaalde apps bij. Zo werd een dezer dagen een samenwerking met Disney International aangekondigd en zit al meer dan een jaar MovieMax op de televisies van LG. Binnenkort komt naar ook het filmaanbod van Pathe bij.
Voor al deze diensten moeten bij de aanbieders zelf aparte betaalafspraken worden geregeld. LG wil nu zelf een betaalplatform introduceren dat gekoppeld kan worden aan een persoonlijke bankrekening of iDEAL. LG regelt dat de betaling met de aanbieders.

LG vernieuwt Cinema Screen serie


LG Electronics introduceerde gisteren in Amsterdam haar nieuwe Cinema Screen HD TV serie, waarbij 3D technologie wordt gecombineerd met Smart TV. Het topmodel LM960V  beschikt over een zogenaamd Nano Full LED beeldscherm, wat voor een scherp beeld en kleurechtheid zorgt.
De randen rond het scherm zijn tot minimaal formaat verkleind, slechts 4,7 mm, waardoor het beeldscherm visueel wordt vergroot en 3D effecten nog beter tot hun recht komen, volgens LG. Het design wordt verder doorgevoerd in de strakke hoeken en de voet van de televisies. De LM960V en de LM860V beschikken over een ‘wing’ voet, uitgevoerd in chrome. De LM760S en de LM670S beschikken over een ‘ribbon’ voet, die in verschillende kleuren beschikbaar is.
LG heeft ook het gebruiksgemak verbeterd. Het Home Dashboard is aan te passen aan de persoonlijke voorkeur en biedt toegang tot verschillende nieuwe internationale en lokale apps. Navigatie door het Home Dashboard, browsen en bediening van verschillende apps gaat zeer eenvoudig met de Magic Remote. Dit is een slimme afstandsbediening die naast de vertrouwde aanwijsmodus beschikt over drie aanvullende mogelijkheden: stemherkenning, drag&drop en scrollen.
Een andere nieuwe functie is de Wireless Display technologie van Intel, waarmee de televisies en computers draadloos en zonder internetverbinding verbonden kunnen worden. Door middel van Smart Share Plus kunnen gebruikers content vanuit andere apparaten zoals een computer, tablet of smartphone gemakkelijk delen en streamen. Daarnaast kun je televisie kijken en social media op één scherm combineren en op een tweede scherm, zoals een smartphone, hetzelfde programma bekijken. Deze functies worden door de LM960V en de LM860V snel uitgevoerd, dankzij de dual core processor in deze toestellen.
De beschikbaarheid van 3D content wordt groter: via de 3D World app heb je direct toegang tot 3D films, games en Video’s on Demand. Daarnaast kun je door middel van de verbeterde 2D-naar-3D converter gemakkelijk 2D beelden omzetten naar 3D.
Voor de LG CINEMA 3D televisies zijn verschillende 3D brillen geïntroduceerd: één simpele bril met gebogen glazen en een clip-on voor brillendragers. Iedere televisie wordt geleverd met een diversiteit aan 3D brillen. De nieuwe CINEMA 3D-brillen zijn 20 procent lichter dan de vorige generatie (het model F310 weegt amper 13,5 g), hierdoor is het mogelijk langer comfortabel 3D tv te kunnen kijken.
De LG Cinema Screen televisies zijn vanaf half april beschikbaar. De 47LM960V (47 inch) is verkrijgbaar vanaf € 2.799,-, de 47LM860V vanaf € 1.999,-, de 47LM760S vanaf € 1.799,- en de 47LM660S vanaf € 1.599,- (consumentenadviesprijs).

Gedrag kijker verandert enorm


Een kwart van de Amerikaanse huishoudens kijkt video op andere platformen dan televisie. Het gaat volgens marktvorser Parks Associates voornamelijk om pc's, smartphones en tablets. Eenderde van huishoudens met breedband kijken ook met grote regelmaat streaming video. Onderzoeker Brett Sappington spreekt van een 'serieuze bedreiging van traditionele tv-diensten.' Zo kijkt ook een kwart van de Amerikaanse huishoudens video op een mobiele telefoon en kijkt men gemiddeld 36 minuten video op een tablet.

UPC gebruikt nieuwe modulatie


UPC heeft de omschakeling op QAM256 afgerond. Bij het gebruik van QAM256 modulatie kan er 12,6 Mbits/sec meer data per transportstream/frequentie via de kabel worden doorgegeven (50.6 MBits/sec i.p.v.38 Mbits/sec), zo meldt Digitalekabeltelevisie. UPC heeft voor digitale TV 41 frequenties in gebruik. Voor QAM256 moet de signaal-ruis afstand groter zijn, wat hogere eisen stelt aan de bekabeling. De totale capaciteit de UPC nu actief heeft voor digitale broadcast TV is 2 Gbit/sec. Uit een door digitalekabeltelevisie uitgevoerde scan blijkt daarvan nog ruim 600 Mbit/sec vrij te zijn.

donderdag 12 april 2012

Het roer gaat om bij Sony


Sony gaat zich voortaan richten op camera’s (digital imaging), mobiel en gaming. Deze drie sectoren moeten het bedrijf weer winstgevend worden. In 2014 goed zullen zij voor 70 procent van de totale verkopen en 85 procent van de inkomsten moeten zorgen. Het Sony Entertainment Network (SEN) wordt uitgebreid met games en films en wordt breder beschikbaar op andere apparaten als tv’s en vooral smartphones. Sony gaat minder televisies maken. Nog dit jaar moet het aantal modellen met 40 procent verminderd worden. Nieuwe technieken als OLED en Crystal LED krijgen voorrang.

Tablets worden groter, stupid!


Toshiba doorbrak deze week de gevoelige 10-inch grens bij tablets. Een nieuw model uit de Excite-serie heeft een scherm van 13,3 inch. Wordt hiermee een nieuwe trend ingeluid?
Apple zou volgens geruchten al enige tijd experimenteren met een 7-inch versie van de iPad. Of die er ook echt komt is de vraag. Want kleinere formaten doen het, afgezien van de Amazon Fire, eigenlijk helemaal niet zo goed. Dat vond trouwens ook Apple topman Steve Jobs. 10-inch was wel zo ongeveer het minimum. Kleiner was niet prettig voor de ogen.
Toshiba doorbreekt de grens met zijn Excite-tablets die voorlopig alleen voor de Verenigde Staten zijn aangekondigd. De tablets hebben identieke specificaties: een Tegra 3-quad core processor, 5 megapixel camera op de achterkant, een 2 megapixel camera aan de voorkant en Android 4.0 als besturingssysteem.

BBC lanceert Sport App

De BBC heeft een sport app voor internettelevisies uitgebracht. Aanvankelijk zal men zich vooral gaan richten op Formule 1-races, met livestreams, on demand video en extra content. Maar ook kunnen kijkers camera's in de auto's zelf volgen. In de toekomst zullen ook Euro 2012, Wimbledon en de London 2012 Olympic Games via de app beschikbaar zijn. De BBC App is er aanvankelijk voor kijkers van Virgin Media's TiVo dienst in Engeland. Niet duidelijk is of de content ook buiten Engeland beschikbaar zal zijn. 

BenQ GH200 compact camera

BenQ kondigt zijn eerste compact camera met hoge zoom aan met het model GH200 dat behoort tot de GH-serie van BenQ. Met deze lancering stapt BenQ in het compact camera-segment waarbij ook de prestaties zeer belangrijk zijn.
De BenQ GH200 heeft een krachtige 12,5x zoom met een 24 mm groothoeklens, 14,1 megapixel CCD-sensor met OIS voor meer beeldstabilisatie, groot 2,7 inch 230K LCD-scherm en breed scala aan opnamemodi om de gebruiker volledig van alle gemakken te voorzien. Met de 12,5x zoom van de GH200 is het zeer gemakkelijk om in te zoomen voor een close-up foto, terwijl de onscherpe beelden worden voorkomen door de optische beeldstabilisator. De MagiQ is een nieuwe kleurenfilter die door BenQ is ontwikkeld en verbetert de contrast en kleurgradatie in combinatie met soortgelijke HDR-effecten door donkere gebieden in een foto te belichten zodoende krijgt men een meer surrealistisch kunstwerk van de meest gewone scène.
De GH200 bevat ook een simple-modus die vervelende instellingen omzeilt en hierdoor eenvoudig een opname maakt, perfect voor degenen die niet geheel bekend zijn met alle mogelijkheden van digitale camera's. De silent-modus schakelt automatisch fotograferen met flitser uit en dempt operationele toongeluiden, het configureert naar andere instellingen om andere mensen niet te storen, wat een handige functie bij het fotograferen in musea of andere locaties waar fotograferen met flitser verboden is.
Bovendien heeft de GH200 een auto tracking AF, deze functie volgt en zet zeer bewegende objecten automatisch in beeld vast, zoals dieren of sporters, zelfs nadat het object uit beeld is of weer terugkomt. Deze stijlvolle camera heeft ook een 1 cm super macro-functie en legt duidelijk objecten op slechts 1 cm afstand vast met ongelofelijk veel precieze details.
De GH200 wordt geleverd met 22 scène-modi en sluit volledig aan op de behoeften van de gebruikers voor de meest uiteenlopende situaties. Een stijlvolle en handzame compact camera met wat ‘MagiQ’, perfect voor de moderne vrouw in de huidige samenleving.
De adviesprijs van de BenQ GH200 is 129 euro inclusief BTW.

Speelfilms Universal eindelijk via Apple's iCloud

Speelfilms en televisieshows van Universal zijn nu ook via iCloud te verkrijgen. Andere studio's hadden al wel hun medewerking toegezegd, maar Universal en Fox hadden licentieproblemen met HBO. HBO wilde controle houden over zijn licentie-afspraken. Stilzijgend zijn de Universal titels nu toegevoegd aan iCloud. Met Fox heeft Apple echter nog geen afspraken kunnen maken. 

woensdag 11 april 2012

Tien HD zenders in basispakket Glashart Media


Glashart Media geeft vanaf nu ook SBS 6 HD, Veronica HD en Net 5 HD via het basispakket door aan klanten met Interactieve Televisie. Met deze uitbreiding is het aantal HD zenders in het basispakket gestegen tot 16. Het besluit om vanaf vandaag alle HD zenders van SBS Nederland in het basispakket te plaatsen heeft te maken met de strategie om klanten volop te laten profiteren van de mogelijkheden die glasvezel biedt. De HD zenders van de Nederlandse publieke omroep en RTL Nederland waren al eerder beschikbaar gemaakt voor klanten met Interactieve Televisie van Glashart Media.
In tegenstelling tot andere televisie-aanbieders hoeven klanten van Glashart Media niet op een speciaal HD kanaal af te stemmen om een HD zender te kunnen bekijken. Wanneer een klant beschikt over een HD settop box dan wordt automatisch de HD variant van het kanaal getoond.

Sharp wil LCD fabriek verzelfstandigen

Sharp zoekt meer partners om zijn noodlijdende LCD fabriek in Sakai af te kunnen stoten. Op dit moment is de belangrijkste partner het Taiwanese Hon Hai, dat 48 procent van de aandelen heeft. Sony heeft een belang van zeven procent, maar gaat dat niet uitbreiden. Sharp wil de kosten naar beneden brengen en een deel afstoten. De fabriek heeft 4 miljard dollar gekost. Sharp leed het afgelopen boekjaar 4,79 miljard dollar verlies. 

Nieuwe versie HbbTV op komst


De interactieve dienst HbbTV, een soort volgende generatie teletekst, wordt vernieuwd. Binnenkort verschijnt versie 1.5, maar uiteindelijk moet worden overgeschakeld op versie 2.0. Nieuw wordt de ondersteuning voor de http-streamingtechniek MPEG-DASH. De Nederlandse publieke omroep (NPO) is op dit moment al met testuitzendingen van HbbTV bezig. Via enkele kabelaanbieders en landelijk via Digitenne en CanalDigitaal kan men al van de HbbTV-dienst van de NPO gebruik maken.

dinsdag 10 april 2012

Caiway blijft zelfstandig


KPN en Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) hebben besloten om af te zien van de overname van het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway) door KPN. Dat meldt KPN zojuist in een persbericht. De overname van de dienstverlener stuit op teveel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. Caiway is de productnaam van CAIW Holding voor de diensten digitale televisie, internet en telefonie.

Vimeo app naar 1080p


De gratis Vimeo App voor iPhone, iPad en iPod touch ondersteunt nu ook video's met 1080p resolutie. De app schakelt echter terug naar 720p als de verbinding minder snel is. Er is ook nog een aantal andere verbeteringen, maar die verschillen niet zo heel veel van de versie die in februari werd uitgebracht. Vimeo is de videodienst van Jake Lodwick en Zach Klein en bereikt nu meer dan 65 miljoen unieke bezoekers per maand. Er zijn 8 miljoen geregistreerde gebruikers. Vijftien procent van het verkeer komt van mobiele apparaten.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger