Ads Top

LG lanceert OLED tv


In de Salle des Etoiles in Monaco heeft LG Electronics de nieuwe televisies voor 2012 geïntroduceerd, waaronder de CINEMA SCREEN Design televisies, de 84 inch UD 3D-tv en ’s werelds dunste 55 inch-OLED-tv. Het bedrijf luidt daarmee een nieuw tijdperk in van ongeëvenaarde beeldkwaliteit en design.
In tegenstelling tot andere OLED-tv’s beschikt de OLED-tv van LG over de 4-Color Pixel- en Color Refiner-technologie die samen de meest consistente, natuurlijke en zuivere kleuren weergeven. Naast de standaard kleuren rood, groen en blauw maakt LG’s 4-Color Pixel-technologie gebruik van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren. Deze techniek staat bekend onder de naam WRGB technologie. De toevoeging van een vierde subpixel verhoogt de helderheid en levert de meest zuivere kleuren. De Color Refiner verbetert de kleurconsistentie en -precisie, wat volgens LG resulteert in beelden die 'levendig, natuurlijk en een lust voor het oog' zijn. Het scherm biedt een perfecte kijkervaring, zonder vervorming of een verlies aan contrast, ongeacht het omgevingslicht of de kijkhoek. De OLED televisie haalt een beeldkwaliteit die technisch onmogelijk is bij LCD-/LED beeldschermen. Het scherm biedt een hoge contrastratio en een ongekende beeldverversingssnelheid van 0,02 ms. Dat is meer dan 100 keer sneller dan bij traditionele beeldschermen, waardoor een kristalheldere weergave ontstaat van snelle bewegingen zonder doorlopende kleuren.
Dankzij 3D Depth Control kunnen gebruikers zelf de diepte van het 3D effect aanpassen. Door de 2D-naar-3D converter kan alle 2D-content in 3D beeld worden omgezet met een eenvoudige druk op de knop. Via de Smart TV-functie van het toestel heb je toegang tot meer dan 1.200 apps. Dit omvat ook LG’s 3D World, dat een overvloed aan indrukwekkende 3D programma’s biedt. De televisie kan door Smart Share Plus gemakkelijk worden verbonden met andere apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets.
De LG OLED-tv zal in eerste instantie in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen. In de tweede helft van het jaar zal de productie en verkoop worden uitgebreid. De CINEMA SCREEN Design televisies zijn vanaf nu beschikbaar in de Benelux vanaf 899 euro. De UD 3D televisies zullen in het laatste kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.