Ads Top

Sony lanceert nieuwe digitale spiegelreflexcamera


Sony introduceert de Alpha 57 digitale spiegelreflexcamera met Translucent Mirror-technologie. Dit ontwerp zorgt ervoor dat het invallende licht zowel op de CMOS-beeldsensor als op de AF-sensor valt. Hierdoor is continue Auto Focus mogelijk tijdens het maken van zowel foto’s als video’s. De Tru-Finder heeft hoge resolutie, een brede kijkhoek en een volledig gezichtsveld waarmee beeld is af te bakenen, in te zoomen en in real-time vooraf is te bekijken. Fotografen kunnen zo precies vastleggen wat zij op het scherm zien.
De Alpha 57 is de opvolger van de Alpha 55 en is voorzien van veel professionele functies, een geraffineerde uitvoering en ergonomisch design zoals bekend van de Alpha 65.
De Exmor APS HD CMOS-sensor met 16,1 effectieve megapixels is uitgerust met de nieuwste BIONZ-engine en zorgt ervoor dat beelden gedetailleerd zijn. Deze krachtige processor verwerkt moeiteloos grote hoeveelheden beeldgegevens. Dit zorgt voor mooie foto’s en Full HD-video’s zonder ruis.
Met de Alpha 57 zijn zeer snel opnames te maken tot twaalf frames per seconde in de nieuwe Tele-zoom Continuous Advance Priority AE-modus. Doordat het centrale sensorbeeld met 1,4 wordt vergroot, is deze camera in staat scherpe actiebeelden vast te leggen, zelfs als het onderwerp beweegt.
Het 15-punts AF-systeem met drie kruissensoren, bekend van de Alpha 65, zorgt voor snelle, nauwkeurige autofocus met TTL-fasedetectie. Het nieuwe, verbeterde Object Tracking houdt gezichten en andere geselecteerde voorwerpen scherp in beeld, ook als het doel tijdelijk wordt overschaduwd door een ander voorbijkomend voorwerp.
Met de Alpha 57 zijn films in Full HD te maken. De reactieve voltijdse automatische scherpstelling met fasedetectie zorgt ervoor dat bewegende voorwerpen even scherp in beeld blijven als bij foto’s. AVCHD (v. 2.0) progressieve compatibiliteit betekent dat films in Full HD-resolutie zijn op te nemen met een maximumsnelheid van 50p (progressieve) framesnelheid. Hierdoor zijn vloeiende en scherpe actiebeelden vast te leggen. Bij opnames van 25p krijgt het gemaakte beeld een bioscoopeffect met  filmische uitstraling. De opties om creatieve films te maken zijn nu nog beter met volledige bediening van P/A/S/M-opnamemodi.
Sony introduceert als eerste de nieuwe Auto Portrait Framing. Met deze gezichtsherkenningsfunctie en de ´regel van derden´ voor een mooie compositie, identificeert de camera de positie van het voorwerp en beperkt hij de scène om tot verticale (portret-) of horizontale (landschaps-) foto’s te komen die strak zijn afgebakend en professioneel ogen. De By Pixel Super Resolution-technologie van Sony zorgt ervoor dat bijgesneden, ingezoomde beelden hun pixelwaarde behouden. Zowel de originele foto als het geoptimaliseerde beeld worden bewaard. Zo kunnen fotografen gemakkelijk de twee versies vergelijken en hun portretvaardigheden bijschaven.
Met de nieuwe elektronische zoeker Tru-Finder is beeld af te bakenen, in te zoomen en zijn de belichtingsinstellingen in real-time vooraf te bekijken. Met de gedetailleerde resolutie van 1.440.000 dots (punten) en een volledig gezichtsveld, staat deze zoeker op gelijke voet met de kwalitatieve optische zoekers. De gebruiker kan kiezen uit meerdere informatieschermen in hoge resolutie en met een brede kijkhoek, zoals een digitale-niveaumeter en een raster, zodat met vertrouwen beelden zijn te maken. De informatie is zowel op de Tru-Finder als op het kantelbare Xtra Fine lcd-scherm van 7,5 cm (3,0-type) weer te geven.
De nieuwe SLT-A57 Translucent Mirror-camera is vanaf begin april 2012 in Nederland te koop. De body kost 750,- euro. De kit (body + 18-55 lens) kost 850,- euro.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.