Ads Top

Tablets vooral voor kapitaalkrachtigen


Het gebruik van tablets is inkomen gerelateerd. Dat zegt Experian Marketing Services. De meeste gebruikers zijn kapitaalkrachtig en kunnen zich makkelijk een tablet kunnen veroorloven.
Bij consumentengroepen als de ‘Elitaire Topklasse’ (19,6 procent), ‘Kind & Carrière’ (17,1 procent), en ‘Modale Koopgezinnen’ (15,2 procent) is het tabletgebruik boven het Nederlandse gemiddelde van 10 procent.
De ‘Elitaire Topklasse’ is de meest welvarende consumentengroep, met een leeftijd van 40+ en heeft vaak nog thuiswonende kinderen tussen de leeftijd van 6 en 18 jaar. Bij de consumentengroep ‘Kind & Carrière’ draai het leven om twee zaken: hun gezin met kinderen en hun carrière. Ze zijn veelal tussen de 35 en 55 jaar, hebben thuiswonende kinderen van alle leeftijden en verdienen bovenmodaal. De ‘Modale Koopgezinnen’ zijn de jongste gezinnen van deze drie consumentengroepen. Ze hebben ook vaker jongere kinderen (tussen 0 en 6) dan de andere groepen. Ze verdienen een modaal inkomen en kunnen daar goed van rondkomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.