Ads Top

Mediaserver van ZyXEL verrijkt multimedia-ervaring


ZyXEL Communications introduceert een nieuw aanbod van mediaservers. Het gaat om de NSA300-reeks, waarmee gebruikers een multifunctioneel entertainmentcentrum kunnen creëren. Gebruikers kunnen op elk moment en vanaf elke locatie in huis van deze multimedia consumeren of deze tegelijkertijd delen met gasten of gezinsleden.
De nieuwe NSA300-reeks van ZyXEL omvat de modellen NSA310/320/325. Naast kwalitatief hoogwaardige streaming van HD-multimedia bieden deze mediaservers voldoende opslagcapaciteit om in de uiteenlopende behoeften van gebruikers te voorzien, zo stelt de leverancier.
De NSA300-reeks biedt een kernprocessor met een vermogen tot 1,6 GHz en een rijke functiereeks die garant staat voor streaming van HD-multimedia. Gebruikers kunnen een afzonderlijke stream afspelen of meerdere streams op verschillende schermen tegelijk laten weergeven. Ook in dat laatste geval blijft de hoogwaardige HD-kwaliteit in stand.
Ook biedt de NSA325 met de app zMedia een cloudomgeving voor mobiele gebruikers. Met deze toepassing kunnen zij overal in huis mop het display van hun mobiele toestel op afstand taken uitvoeren zoals configureren, afspelen en downloaden. De NSA325 kan in combinatie met de dienst Dropbox worden gebruikt om back-ups van bestanden te maken of om torrent-bestanden te verzenden vanaf mobiele toestellen zoals smartphones en tablets terwijl de gebruiker onderweg is naar de NSA325 – zijn of haar eigen mobiele cloud.
De mediaserver uit de ZyXEL NSA300-reeks biedt gebruikers ook een integrale back-upoplossing die ervoor zorgt dat al hun waardevolle bestanden probleemloos en volledig beschermd worden opgeslagen. De zPilot-software van ZyXEL verdeelt bestanden automatisch in categorieën onder, zodat gebruikers hun bestanden moeiteloos kunnen beheren. Zodra zPilot is geïnstalleerd op persoonlijke computerapparatuur, worden inkomende bestanden op basis van hun formaat geïdentificeerd en opgeslagen in de daartoe bestemde mappen.
Met het oog op het milieu en de energiezuinigheid heeft ZyXEL de NSA300-reeks gebaseerd op verschillende `groene` ontwerpen. Zo stelt de “Wake-on-LAN”-functie gebruikers in staat om de mediaserver op elk gewenst moment in te schakelen om vanaf elke locatie multimediabestanden op afstand op te vragen, zelfs wanneer de mediaserver uitstaat. Wanneer er gedurende een bepaalde periode geen sprake is van gegevensoverdracht, wordt de slaapstand geactiveerd, zodat de vaste schijf automatisch langzamer gaat draaien. Verder is er een speciaal energiebeheerschema dat de NSA300 al naar gelang het gebruikspatroon en de capaciteitsbehoefte kan inschakelen of uitschakelen voor een optimaal beheer van het energieverbruik.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.