vrijdag 30 december 2011

Live tv kijken bij Ziggo straks ook via Android

Ziggo gaat live televisiekijken ook mogelijk maken voor Android gebruikers. Op dit moment kan dat alleen met Apple iOS. Het project bevindt zich in de testfase, meldt Tweakers. Onduidelijk is wanneer de applicatie wordt uitgebracht. Tweaker Wezelkrozum heeft overigens een mobiele website opgezet waarmee verscheidene televisiezenders via een Android-apparaat live zijn te bekijken. De website is gebaseerd op de tv-app die Ziggo onlangs voor iOS heeft uitgebracht.

Microsoft experimenteert met holografie

Holografie lijkt nog ver weg, maar in labs wordt er druk mee geëxperimenteerd. In Seattle demonstreerde Stevie Bathiche, hoofd onderzoek bij Microsoft, een dezer dahen de techniek die beelden driedimensionaal projecteert. Microsoft had al zijn Surface ‘tafel’, waarbij het oppervlak van de tafel reageert op aanrakingen. Holografie bestaat al heel lang. De Poolse natuurkundige Mieczysław Wolfke geldt als de pionier. In 1920 bedacht hijeen methode voor het opsplitsen van het beeldvormingsproces in twee afzonderlijke fasen. Met de komst van laser kon begin jaren zestig het eerste hologram getoond worden.

donderdag 29 december 2011

CES 2012: 3D Ultra Definition TV van LG


LG toont over twee weken ’s werelds grootste 3D Ultra Definition TV tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Het is de eerste UDTV van het bedrijf. Het scherm heeft een resolutie van 3840 bij 2160 pixels oftewel vier maal full HD. Het toestel heeft regelbare 3D beeld- en geluidseffecten en kent net als andere LG televisies de Smart TV functie, met toegang tot meer dan 1200 apps. Wat het toestel gaat kosten is niet bekend, maar goedkoop zal het niet worden. Toshiba vroeg voor een soortgelijk toestel 10.000 dollar.

Weer nieuwe iPad geruchten

Weer verse geruchten over de volgende generatie iPads. Volgens DigiTimes komen er twee versies: een voor het hogere marktsegment, en een normale versie. Er zou geen klein formaat iPad komen, wel krijgt de iPad een hoge resolutie-scherm. De batterijduur zou worden verdubbeld tot 20 uur. En beide modellen zouden worden gelanceerd op iWorld op 26 januari. Eerder ging het gerucht dat Apple de iPad 3 zou willen lanceren in februari, op de verjaardag van overleden topman Steve Jobs. DigiTimes baseert zich doorgaans op bronnen bij de fabrikanten van onderdelen, en wist al eerder te melden dat de fabrikanten ook tijdens de feestdagen moesten doorwerken.

Boxee stopt met pc software

Het bedrijf Boxee gaan zijn software voor Windows, Macs en Ubuntu Linux niet langer bijwerken. Het bedrijf dat streaming media biedt ziet meer toekomst in opzetkastjes en slimme televisies. ViewSonic levert al een tv waarin Boxee ingebakken zit. Boxee denkt dat steeds minder mensen hun pc aan de televisie koppelen. Vandaar de versie 1.5 van de software de laatste wordt. Boxee gelooft nog wel in de iPad, die voorlopig nog wordt ondersteund.

Canal Plus stopt alweer met 3D

Het Franse Canal Plus stopt half januari alweer met zijn 3D test kanaal. Slechts 30.000 kijkers trok het kanaal, te weinig voor een rendabele exploitatie. Volgens een woordvoerder van het bedrijf waren er te weinig 3D tv sets bij de abonnees thuis en te weinig 3D programma's. Canal Plus zou het in een later stadium opnieuw willen proberen.
In Noord Amerika en Japan wil het ook niet echt lukken met 3D, zo blijkt uit recente metingen van NPD. Het zijn eigenlijk alleen de Chinezen die de technologie omarmen. Daar wordt een 3DTV kanaal gelanceerd. In veel landen - Polen, Indonesië en Saudi Arabië - is de 3D penetratie laag omdat daar weinig breedband is. 

woensdag 28 december 2011

Lichtere 3D brillen van LG

LG heeft heeft verbeterde 3D-brillen voor de komende serie Cinema 3D-tv's ontwikkeld. Grootste voordeel is het gewicht. Het F310-model weegt met 13,5 gram twintig procent lichter dan de vorige generatie. De platte polarisatiefilms die dienst deden als glazen, hebben plaatsgemaakt voor glazen met een gebogen vorm. Het andere model F320 kan op een gewone bril kan worden geschoven. Ook deze bril is lichter. 

Nooit meer zoeken naar de juiste poort

Een nieuwe technologie maakt het mogelijk om gemakkelijker tussen verschillende videobronnen te schakelen door het beeld van de bron - bijvoorbeeld een Blu-ray speler - op het tv scherm weer te geven. InstaPrevue heet de technologie van chipfabrikant Silicon Image. Onthouden welk apparaat op welke poort is aangesloten hoeft dus niet meer. Dat is handig, maar vanzelfsprekend dient zowel de bron als de televisie zelf ondersteuning te bieden voor IntaPrevue. Op dit moment heeft alleen Onkyo een toezegging gedaan. Op de CES in Las Vegas komt daarover meer nieuws naar buiten. 

CES 2012: LG toont 55 inch OLED scherm

LG zal op de CES in Las Vegas, begin 2012, het tot nu toe grootste OLED-paneel demonstreren met een beelddiagonaal van 55 inch. Verwacht wordt dat Samsung ook met een 55 inch televisie komt. Daarmee is OLED televisie weer terug in de race, nadat Sony de technologie had laten vallen. Het LG scherm beschikt over een contrastratio van ruim 100.000:1 en een breder kleurenspectrum. Groot voordeel is dat het toestel superdun is: nog geen 5 millimeter. Meer dan een technologisch hoogstandje is het overigens niet. OLED schermen zijn nu nog onbetaalbaar en dus niet geschikt voor de consumentenmarkt.

dinsdag 27 december 2011

Apple TV wellicht toch eerder op de markt

Apple lijkt toch haast te maken met zijn televisies. Eerst was er sprake van een mogelijke lancering in 2013, maar DigiTimes meldt dat nu dat onderdelen zijn besteld voor een introductie in het tweede of derde kwartaal van 2012. Samsung zou al eerder zijn begonnen met de productie van chips. Volgens bronnen gaat het om 32- en 37-inch toestellen, die als klein formaat gelden in de industrie. 

Archos toont nieuw tablet op CES

Archos toont op de CES, de grote gadgetbeurs in Las Vegas, zijn 70b Internet Tablet. Het de eerste tablet van het bedrijf dat draait op Android 3.2 Honeycomb. De tablet heeft een relatief klein 7 inch capacitief aanraakscherm met een resolutie van 1024 x 600 pixels, 1,2GHz processor (single-core), 512MB RAM, 8GB geheugen, een gleuf voor SD-kaarten en een HDMI poort. De prijs wordt 199 dollar.
Archos is een van de vele fabrikanten met Android tablets. Zo zullen ook veel bestaande modellen volgend jaar worden opgewaardeerd. Sony's Tablet S en de Tablet P wordt uitgerust met Ice Cream Sandwich (Android 4.0) en Acer toont op de CES in Las Vegas de Acer Iconia Tab A700, ondanks het geringe succes van zijn voorganger A500. 

Sony trekt zich terug uit LCD joint venture


Sony verkoopt het aandeel in een joint venture die het bedrijf had met Samsung voor de productie van LCD schermen voor 720 miljoen euro. Samsung wordt daarmee volledig eigenaar. Sony probeert de verliezen van zijn tv-afdeling te beperken. Het bedrijf schrijft al drie jaar lang rode cijfers. Door de verkoop van zijn aandeel in de joint venture hoopt Sony het te verwachten verlies van 1,7 miljard dollar voor 2012 te beperken. Het bedrijf anticipeert bovendien op een teruglopende LCD-markt die mogelijk jaarlijks met 3 tot 4 procent zal krimpen.

iPad 3 mogelijk in februari


De iPad 3 zou wellicht al op 24 februari verschijnen. Dat meldt Focus Taiwan, die het nieuws weer van de Chinese krant Economic Daily News haalde. Het is de verjaardag van Steve Jobs, die onlangs overleed. Medewerkers van de fabrieken zouden tijdens de feestdagen moeten doorwerken om aan de deadline te kunnen voldoen.
Van de iPad3 is tot nu toe alleen bekend dat het een scherm met hoge resolutie zal krijgen. Er zou ook een 7-inch versie onderweg zijn. Apple doet voor zijn schermen een beroep op hardwareleveranciers AU Optronics (AUO) en LG Display. Dat de iPad heel veel meer zal bieden dan een iets beter scherm en vermoedelijk een betere camera is niet waarschijnlijk.

vrijdag 23 december 2011

UPC verwelkomt miljoenste Digitale TV-klant

UPC Nederland heeft 1 miljoen digitale televisie klanten. De miljoenste klant, mevrouw Bartels uit Oosterbeek, kreeg tijdens een feestelijk welkom in de UPC Winkel in Dordrecht een uitgebreid welkomstpakket van Mark Giesbers, stap op tv-gebied. Hiermee maken we een unieke nieuwe manier van tv-kijken mogelijk.”
In 2000 bood UPC voor het eerst digitale televisie aan. Eind 2005 introduceerde UPC interactieve digitale televisie en werd de basis gelegd voor UPC Digitale TV, zoals het bedrijf dat nu aanbiedt. Iedere Digitale TV-klant heeft de beschikking over minimaal 60 digitale televisiekanalen en kan films, programma’s en series opvragen, stemmen bij tv-shows en donaties doen aan goede doelen. Met RTL Gemist, SBS Gemist en Programma Gemist kunnen zij programma’s tot tien dagen terug bekijken. Bovendien biedt UPC 27 zenders in HD-tv kwaliteit aan.
De Alles-in-1 Pakketten van UPC met TV, internet en telefonie, een uitgebreid zenderaanbod en de komst van de CI+ module in 2011 hebben de groei van UPC Digitale TV naar 1 miljoen klanten een belangrijke impuls gegeven. In 2012 zet UPC een nieuwe stap in digitale televisie met de introductie van Project Horizon waarmee televisie en internettoepassingen met elkaar geïntegreerd worden tot een unieke multimediale ervaring.

Ximon zet oude tv series online

Video-on-demand dienst Ximon start met het aanbieden van televisieseries van de publieke omroepen. Bijzondere producties als Willem van Oranje (AVRO, 1984), De Stille Kracht (AVRO, 1974) en Een Mens van Goede Wil (AVRO, 1973), beleven hiermee hun online première.
Ook is de eerste naaktscène van de Nederlandse televisie met Pleuni Touw in De Stille Kracht te zien. Of bekijk meer recente series als Russen (KRO, 2000).
Ximon is tot nu toe de enige VOD dienst die dergelijke televisieseries aanbiedt. Met het aanbod van deze klassiekers breidt Ximon haar catalogus van meer dan 1300 speelfilms, documentaires en televisieseries verder uit. In 2012 zullen tussen de 40 en 60 andere televisieseries van de publieke omroepen volgen.
Ximon is in april van dit jaar van start gegaan met het doel alle Nederlandse film en televisiedrama online beschikbaar te maken. Aanvankelijk ging de dienst van start met voornamelijk film. Na overeenstemming met de Publieke Omroep is voor Ximon de weg vrij om een schat aan televisiedrama toegankelijk te maken voor het Nederlandse publiek.
Mede-initiatiefnemer van Ximon, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, heeft de afgelopen jaren haar archieven gedigitaliseerd in het kader van het nationale digitaliseringsproject Beelden voor de Toekomst. Het stelt Ximon nu in staat grote delen van het nationale televisiearchief digitaal beschikbaar te maken. Ximon biedt de grootste collectie Nederlandse films online, en heeft ook een brede selectie internationale arthouse en documentaire titels.

Weer Android mediaspeler


Er verschijnen steeds meer mediaspelers op de markt die op Android draaien. De jongste aanwinst is van Digiport en heet Chuut ATV2000. Hij wordt geleverd met draadloos QWERTY-toetsenbordje en kan onder andere Full HD video op het tv scherm afspelen via een HDMI-uitgang. De mediaspeler werkt met Android 2.2, maar een upgrade naar 2.3 of 3.2 is mogelijk.
De Chuut is onder meer te gebruiken als vervanging voor de SlingCatcher, die inmiddels niet meer wordt gemaakt. De SlingCatcher is een add-on van de Slingbox waarmee tv-kanalen van de Slingbox op een regulier televisietoestel bekijken zijn. Chuut ATV2000 Smart TV Media Player is 169 euro. Er is echter ook een basisversie verkrijgbaar zonder Wi-Fi en QWERTY-toetsenbord voor 129 euro.

Live streamen mogelijk in app Omroep Flevoland

Omroep Flevoland heeft zijn mobiele applicatie voor de iPhone, Androidtoestellen en iPad uitgebreid met een aantal nieuwe functies. Vanaf nu is het bijvoorbeeld ook mogelijk live televisie te kijken, radio te luisteren, actuele file informatie, flitsmeldingen en OV-mededelingen op te vragen en berichten te delen via Twitter, Facebook en mail. De vernieuwde versie van de app is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf AlienTrick.com.
BBC iPlayer vaker mobiel bekeken


De BBC iPlayer, waarmee al dan niet tegen betaling programma’s van de Britse publieke omroep kunnen worden teruggezien, wordt steeds meer mobiel bekeken. Twintig procent van de videostreams verlopen nu standaard via mobiele telefoons of tablets.
De iPlayer was in het verleden een webdienst die gewoon via de pc of laptop werd aangeboden. Het kijkgedrag is echter drastisch veranderd nadat de BBC een app voor de iPad lanceerde. De app is een van de populairste mobiele tv-applicaties op de markt en de BBC verdient er nu zelfs flink wat geld mee.

Inmiddels bereikt de BBC iPlayer met die apps ook een internationaal publiek. Alleen al oktober werden programma’s 16,5 miljoen keer bekeken, een groei van 129 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

donderdag 22 december 2011

Tablet rukt op in Nederland

Het aantal bezitters van iPads en andere tablets is per december 2011 gestegen tot 1,7 miljoen Nederlanders. In de tweede helft van 2011 zijn er bijna een miljoen gebruikers bijgekomen. In juni 2011 waren 725.000 personen in het bezit van een tablet. Daarnaast zijn er nog eens 1,7 miljoen Nederlanders van plan binnen afzienbare tijd een tablet aan te schaffen.
Dit blijkt uit het onderzoek Trends in Digitale Media van Intomart GfK dat vandaag verschijnt. In dit onderzoek worden de ontwikkelingen in het gebruik van PC's, laptops, smartphones en tablets in kaart gebracht. De PC en laptop worden het meest gebruikt, maar smartphones en tablets winnen snel aan belang voor TV, Radio en Dagbladen.
De tablet wordt door de meeste bezitters dagelijks gebruikt. Het gebruik is vaak gedeeld met anderen in het gezin, gemiddeld heeft een tablet 2,3 gebruikers. Gemiddeld zijn er 20-25 apps gedownload. Het meest wordt het tablet gebruikt voor internetten, e-mailen en social media. Daarnaast zijn spelletjes en video/televisiekijken populaire bezigheden. De top 3 media-apps op de tablet zijn YouTube,
Ook de smartphone laat een sterke opmars zien. In december 2011 zijn er bijna 5,5 miljoen bezitters (45% penetratie onder de internetpopulatie), een toename van bijna 820.000 ten opzichte van een half jaar geleden in juni 2011. De smartphone wordt veel gebruikt voor internet, social media en e-mailen. De smartphone wordt vaker dan de tablet gebruikt voor het maken van foto's en radio luisteren. Op de smartphone zijn gemiddeld 15 apps binnengehaald. De top 3 van gebruikte media-apps op smartphones bestaat uit NU, YouTube en Telegraaf. Op de vierde plaats staat Teletekst. Het is opvallend hoe een klassiek product als Teletekst zo dominant aanwezig blijft in de nieuwe digitale omgeving. 

Ziggo start betaaltelevisie met HBO

De Amerikaanse betaalzender HBO lanceert volgend jaar in Nederland een nieuw betaaltelevisiepakket. Dat gebeurt samen met Ziggo. Beide partijen waren al langer met elkaar in gesprek. De nieuwe betaalkanalen worden in 2012 onder de naam HBO Nederland op de Nederlandse tv-markt gelanceerd. Op de tv-kanalen van HBO Nederland zullen voornamelijk films en series van HBO te zien zijn. Het is de bedoeling dat de zenders ook door andere partijen kunnen worden doorgegeven, maar daarover zijn nog gesprekken gaande. 

Betaaltelevisie groeit gestaag door

Er zit voorlopig nog flink wat groei in betaaltelevisie. ABI Research schat de markt eind volgend jaar op 236 miljard ondanks concurrentie van IPTV of open the top-diensten. Kabeltelevisie zal de markt nog even blijven domineren. Ongeveer 48,6 procent van de inkomsten komt van traditionele tv diensten. Die zullen hun klanten voorlopig ook nog wel weten te verleiden met aanvullende diensten, zoals de mogelijkheid om uitzendingen te bekijken via iPhones of iPads. In Nederland bieden UPC en Ziggo die extra diensten reeds of binnenkort, elders zijn het BSkyB, Orange en B.net. 

Standaard voor draadloos geluid

Draadloze luidsprekers bestaan al langer, maar hebben geen beste reputatie. Het geluid is nogal slecht. Tijd dus voor een echte standaard. In een samenwerking genaamd WiSA (Wireless Speaker and Audio) is nu ten minste een standaard gedefinieerd voor draadloos 7.1 surround audio. De WiSA technologie ondersteunt 16 en 24 bits audio met een samplingfrequentie tot 96kHz. In totaal kunnen 8 kanalen audio draadloos worden verstuurd, meldt AVblog. Voor het versturen wordt gebruik gemaakt van de 5 GHz band. Luidspreker-fabrikanten Polk en Klipsch, Pioneer en Sharp doen in elk mee, 

woensdag 21 december 2011

Super Bowl volgend jaar op het web


De Amerikaanse Super Bowl, de finale van het Amerikaanse football, zal volgend jaar voor het eerst live op internet kunnen worden gevolgd. De National Football League heeft met televisiezender NBC daarover een overeenkomst gesloten. De Super Bowl is zonder twijfel het belangrijkste sport- en tv-evenement in Noord-Amerika. Traditioneel kijken meer dan 111 miljoen kijkers. Adverteerders betalen astronomische bedragen voor reclame rond de uitzendingen. Het evenement zal live worden getoond op NFL.com en NBCSports.com, maar vermoedelijk niet buiten de VS gevolgd kunnen worden.

LG lanceert Magic Motion Remote


Op de CES in Las Vegas zal LG een nieuw soort afstandsbediening demonstreren voor televisies die volgend jaar op de markt verschijnen. De Magic Motion Remote Control lijkt enigszins op de controller van de Nintendo Wii en reageert op bewegingen. Teken een V in de lucht en je kunt video's kijken. Ook is de televisie met de stem aan te sturen. Ook zappen is op deze manier mogelijk. Er zit  ook een 3D knop op de afstandsbediening waarmee je makkelijk tussen 2D en 3D kunt switchen.

Eminent vernieuwt het televisie kijken


Het Nederlandse merk Eminent verandert met haar WEB-TV Boxen iedere tv in een Smart TV met Full HD mediaspeler functionaliteit. De EM8100 en EM8102 WEB-TV Boxen combineren home cinema ervaring met een Smart TV. Een mediaspeler inclusief online interactieve media, Internet TV en on-demand streaming media. Een alsmaar toenemend aanbod van meer dan 500 TV en radio kanalen. De EM8100 WEB-TV Box en EM8102 WEB-TV Box voor interne harde schijf zijn begin 2012 verkrijgbaar.
Als fabrikant van Full HD mediaspelers biedt Eminent de functionaliteit om vrijwel alle video en audio formaten via de TV weer te geven. De EM8100 en EM8102 WEB-TV Boxen ondersteunen het afspelen van films in Full HD 1080P op de TV. Ook geeft de gebruiker zijn of haar TV vorm dankzij het grote aanbod aan online diensten. Diensten waarover de consument direct beschikt. Deze diensten zijn afgesteld voor een optimale TV-weergave en bedieningsgemak.
Voor vrijwel ieders interesse is er een online dienst: Youtube, Facebook, Twitter, Buienradar, eBay, lokale omroepen en Uitzending Gemist. Ook spellen als 4 Op een rij, Solitaire, Patience en Sudoku worden rechtstreeks op TV weergegeven. Aan de sportliefhebber is gedacht met online diensten over voetbal, golf, wintersport en motorsport. Naast Nederlandstalige content is ook onder meer Duitstalige, Franstalige en Engelstalige content beschikbaar.
Eminent introduceert twee WEB-TV Boxen versies: De EM8100 WEB-TV Box en de EM8102 WEB-TV Box voor interne harde schijf. Beiden zijn voorzien van een web browser. Ook ondersteunen de WEB-TV Boxen het afspelen van video en audio op de TV vanaf een ander apparaat in het thuisnetwerk. De EM8102 WEB-TV Box is uitgerust met een aantal extra's: de mogelijkheid voor een interne harde schijf, USB 3.0 aansluiting en Gigabit-LAN aansluiting.

dinsdag 20 december 2011

KPN tv nu ook op Android tablets

KPN lanceert vandaag voor zijn internetabonnees tv apps voor Android tablets. Eerder verscheen al een app voor iPad, waarmee naar twintig tv-zenders gekeken kan worden. De beeldkwaliteit wordt aangepast aan de beschikbare bandbreedte. Ook is een EPG beschikbaar. Televisie kijken kan alleen door tv abonnees van KPN. Voor 5 euro extra kunnen gebruikers op hun Android ook programma's opnemen. Voor dit bedrag kan hij ook gebruik maken van Uitzending Gemist en RTL Gemist. Ook verschijnen vandaag een tv applicatie voor de iPhone. Aan de iPad versie worden nieuwe functies toegevoegd. 

Speciale app voor BBC Sport

Virgin Media en de BBC gaan een app ontwikkelen voor de Virgin Media Tivo dienst die volgend jaar in Engeland wordt uitgerold. De app is speciaal bedoeld voor de vele sportuitzendingen van de BBC in 2012: Formula 1, Wimbledon, Euro 2012 en de London 2012 Olympics. Het wordt een app vergelijkbaar met de BBC iPlayer app. Vooralsnog zullen alleen Britse kijkers gebruik kunnen maken van de diensten. 

LG adopteert WiDi voor zijn Smart TV's


LG zal als een van de eerste tv fabrikanten Intel Wireless Display (WiDi) technologie in zijn nieuwe lijn Smart TV's demonstreren. Dat gebeurt volgende maand op de CES in Las Vegas. Met WiDi is het mogelijk om HD-materiaal draadloos te streamen via een 4 Gbit/s verbinding. Die werkt op een frequentie van 60 GHz. Op dit moment zijn een aparte zender en ontvanger nodig die aan de tv of laptop worden gekoppeld, maar het is handiger als de tv standaard over een ontvanger beschikt.

Ziggo streams nu ook voor Android

Een ontwikkelaar uit de kringen van techblog Tweakers heeft een mobiele website opgezet waarmee verscheidene televisiezenders via een Android-apparaat live zijn te bekijken. De website is grotendeels gebaseerd op de tv-app die Ziggo onlangs voor iOS heeft uitgebracht. De site is ook beschikbaar voor pc's. De dienst werkt doordat Ziggo streams van de zenders Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, en NET5, SBS6 en Veronica vrij beschikbaar heeft gemaakt. Wel moet er sprake zijn van een aansluiting bij Ziggo.

maandag 19 december 2011

Caiway kampte met forse storing


Kabelaar Caiway heeft volgens Totaal TV de hele dag te kampen gehad met een storing op het eigen digitaal televisieplatform. Klanten in het gehele verzorgingsgebied hadden er last van. Televisie kijken was niet meer mogelijk. Rond twee uur waren de problemen grotendeels verholpen, behalve in  Maasland en Schipluiden.

Meer details over aanstaande Apple TV


The Wall Street Journal bevestigt wat we al een tijdje weten: dat Apple een eigen Apple televisie op de markt gaat brengen. Nieuw is dat het bedrijf al gesprekken hierover heeft gevoerd met verschillende media-ondernemingen en dat al jaren is gewerkt aan prototypen. Veel van de technologie die nu al in Apple TV wordt aangeboden zal in het toestel opgenomen zijn. Er kan dus ook content worden gestreamed naar het tv toestel. De tv zal ook intensief gebruik maken van de cloud (iCloud) en de bediening gaat deels via Siri, de spraakherkenningstechnologie uit de laatste iPhone. Nog altijd is niet duidelijk wanneer Apple zijn televisie zal lanceren. De laatste geruchten gingen uit van 2013.

BenQ lanceert zijn eerste 3D Full HD home cinema projector


BenQ lanceert de W7000, zijn eerste 3D Full HD home cinema projector. Het is ook de eerste projector ter wereld die is erkend door de TÜV Rheinland met de 3D Full HD-certificering. De W7000 levert zeer vloeiende Full HD 1080p 3D-beelden dankzij DLP Link technologie, wat volgens de leverancier meer rust voor de ogen geeft. Dit in combinatie met een hoge contrastratio van 50.000:1, 2000 ANSI lumens hoge helderheid, Rec. 709 kleurgamma, BrilliantColor prestaties, VIDI lichttechniek en de allernieuwste HDMI 1.4a connectiviteit.
De W7000 is uitgerust met BenQ’s eigen Full HD geoptimaliseerd optisch systeem. De projectielens bestaat uit glazen lenselementen en geeft veel meer beelddetails en betere helderheidsprestaties weer. Dankzij ISFccc kalibratie van de Imaging Science Foundation is het verkrijgen van professionele resultaten nu heel eenvoudig. Bovendien is de W7000 uitgerust met brede lensverschuivingsmogelijkheden voor een gemakkelijk installatie in huis.
De adviesprijs van de BenQ W7000 is EUR 2.999 inclusief BTW.

Orange sluit tv-deal voor Xbox


Telecombedrijf Orange gaat vanaf het voorjaar dertig tv kanalen aanbieden via Xbox Live. Abonnees in Frankrijk kunnen het spelapparaat van Microsoft dan als televisie gebruiken. De overeenkomst tussen Orange en Microsoft is vorige week getekend. Met behulp van Kinect kan de Xbox met behulp van spraak worden aangestuurd. Woordvoerder Xavier Perret van Orange zegt dat Orange TV thuishoort op ‘elk scherm in huis’.

vrijdag 16 december 2011

Ziggo activeert tv kijken op iPhone


Ziggo heeft in zijn Ziggo TV app de mogelijkheid geactiveerd om met je iPhone of iPod Touch naar Live TV te kunnen kijken. Via de Ziggo TV app 2.0 is het dus mogelijk om de 10 best bekeken Nederlandse zenders live te bekijken op je iPad, iPhone 3GS of 4(S) en iPod Touch (3e of 4e generatie). Het gaat hierbij om de volgende zenders: Ned 1, Ned 2, Ned 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, Net5, SBS6 en Veronica. De app is gratis maar om live tv te kunnen kijken moet de gebruiker beschikken over internet van Ziggo. In de loop van de middag en avond komt het live TV kijken voor de iPhone en iPod Touch gefaseerd beschikbaar.
In maart van dit jaar bracht Ziggo de eerste versie van de TV app uit voor de iPad. Deze app stond geruime tijd op plaats 1 van de Beste Gratis iPad Apps hitlijst van de Appstore. In juli kwam er ondersteuning voor de iPhone bij.
Voor Ziggo-klanten is het kijken van televisie via de iPad, iPhone of iPod Touch gratis. Klanten dienen wel internet van Ziggo te hebben en te beschikken over een iPad 1 of 2, een iPhone 3 GS of hoger, of een iPod Touch van de 3e of 4e generatie met iOS 4.3 of hoger). Vooralsnog kan de klant alleen in en rondom zijn eigen huis kijken of bij anderen die ook Ziggo-internet hebben. Ziggo geeft de streams door met een bandbreedte variërend van 800Kb/s tot 1,2 Mb/s voor de iPad en van 200 tot 500Kb/s voor de iPhone en iPod Touch.

Nieuwe CEO voor decoderfabrikant Pace


Veranderingen in de leiding van Pace, fabrikant van tv decoders. Mike Pulli, hoofd van Pace VS, wordt directeur van het bedrijf. Hij vervangt Neil Gaydon who, die zestien jaar lang leiding gaf aan de Britse onderneming. Gaydon's vertrek lijkt in elk geval verband te houden met een reeks van winstwaarschuwingen. Ook Pace heeft last van productieproblemen door de rampen in Japan en Thailand.

Nieuw kanaal: Film1 Series

Dinsdag 17 januari 2012 start Film1 een nieuw, vijfde kanaal. Film1 Series. Directe aanleiding is de groeiende interesse van kijkers en de steeds hogere kwaliteit van tv-series, onder meer door topacteurs in de hoofdrollen en hogere budgetten voor cast, crew en aankleding. Film1 Series betekent 'ongestoord genieten, zonder reclames'. De eerste vijf producties zijn de Amerikaanse tv-hit Once Upon A Time, Revenge, Borgen, Necessary Roughness en Bomb Girls. De herhalingen zijn de volgende avond om 20.30 uur en de afleveringen zijn bovendien terug te zien via Film1 On Demand. In april starten onder meer The Bridge en het derde seizoen van Breaking Bad.

donderdag 15 december 2011

Zenderwijzigingen bij KPN


Naast ruim 40 extra zenders en het uitgebreide Programma Gemist genieten KPN Interactive TV kijkers vanaf 15 januari van de ABC TV topseries in het Pluspakket. Daarbij gaat het onder meer om de series Grey’s Anatomy seizoen 7, Criminal Minds seizoen 6 en Desperate Housewives seizoen 7. De nieuwe series zijn eenvoudig te vinden in Videotheek Thuis.

Apple verovert ook markt tv spelers


Apple zou nu al 32 procent van de markt voor tv spelers hebben veroverd. Dat zegt Strategy Analytics in een nieuw rapport. Amerikaanse consumenten lijken eindelijk warm te lopen voor internet tv-kastjes zoals die van Apple, Boxee, Logiteh en Roku. De markt is groter dan verwacht. Wereldwijd zijn al 12 miljoen exemplaren verkocht. Daarvan zijn er 4 miljoen van Apple. Het nauwelijks 99 dollar kostende Apple TV lijkt alsnog aan te slaan.

Nederland lonkt naar UltraViolet

Diverse Nederlandse bedrijven zoals TNO en ODmedia en enkele niet nader genoemde online retailers verkennen momenteel de technische en commerciële  mogelijkheden van UltraViolet (UV). Deze nieuwe standaard moet het delen van gekochte digitale content vergemakkelijken.
De consument krijgt straks bij de aanschaf van een film op DVD of Blu-ray een code, waarmee hij ook een digitale versie kan downloaden die hij op zijn tablet of op de pc kan bekijken. Diezelfde film zou hij uiteraard ook online kunnen kopen. 'Het idee is: buy once, play everywhere,' zegt Menno Bangma van TNO tegen Emerce. 'In het verleden was dat erg lastig. Digitale sleutels voor een speelfilm werden bijvoorbeeld opgeslagen op de harde schijf van de pc, kocht je een nieuwe pc, dan was de sleutel niet overdraagbaar. Als je dit soort procedures stroomlijnt, neemt het vertrouwen van de consument toe.'

Eerste 4K projectoren van JVC

4K begint zo langzamerhand voet aan de grond te krijgen. De Japanse fabrikant JVC heeft een aantal 4K HD projectoren aangekondigd voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Drie modellen vallen in de zogenoemde Procision-serie voor consumenten, de zakelijke Reference Series-lijn is vanzelfsprekend iets duurder. Alle zeven projectoren hebben een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. De prijzen van de projectors variëren van 3500 tot 12.000 dollar. Aanvankelijk zijn de projectoren alleen in de VS verkrijgbaar. 

woensdag 14 december 2011

Android-app voor Uitzending Gemist


Er is nu ook een Android-applicatie voor Uitzending Gemist beschikbaar. Eerder was er al een IOS versie. De app heeft dezelfde videokwaliteit als de Uitzending Gemist-site (1 Mb/s). De videokwaliteit is desgewenst ook in te stellen op een lagere kwaliteit: 200 of 500 kbps. De NPO kon moeilijk meer om Android heen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bezoekers met een Android-toestel aan de site met 145 procent gestegen.

Televisies nog te luid

Er wordt nog nauwelijks rekening gehouden met nieuwe richtlijn van luidheid voor televisiereclame. Sinds 1 september zouden alle tv-stations in Nederland zich houden aan de nieuwe internationale luidheidnormen, maar dat is nog niet voldoende gelukt. SBS is één van de partijen die er  wel in is geslaagd om de nieuwe richtlijn volledig te implementeren, meldt iMMovator. Josbert van Rooijen, manager Broadcast & IT van SBS heeft geen twijfel over het besluit. ‘De overstap is lastig, maar er is geen weg terug. Het levert een verbluffend resultaat op, je kunt als kijker comfortabel de commercialblokken ingaan zonder dat je naar de afstandsbediening hoeft te grijpen om het geluid bij te regelen. De makers van commercials hebben ook meer mogelijkheden om creatief met het geluid om te gaan, effecten komen veel beter tot hun recht.’

Elektronicamarkt nog steeds onder druk


De elektronicamarkt gaat het niet voor de wind in het derde kwartaal van 2011. Deze markt heeft in de eerste negen maanden van 2011 te maken met een omzetdaling van 15%. Alleen in innovaties als 3D en connected tv’s, docking stations en streaming audio devices zit groei. Net als in de zes maanden ervoor groeit het aantal digitale tv-aansluitingen wel door. Het aantal aansluitingen groeide van 79 procent in juni 2011 (Q2) naar 81 procent in september (Q3). Dit blijkt uit de nieuwe Monitor Digitale TV, uitgebracht door iMMovator Cross Media Netwerk.
Nog meer dan voorheen blijken consumenten voorzichtig met de aankoop van apparatuur. De elektronicamarkt krijgt daardoor in de eerste negen maanden van 2011 te maken met een omzetdaling van 15 procent. GfK Retail and Technology hoopt dat december iets goed kan maken van de tegenvallers die de elektronicamarkt te verwerken heeft gekregen. Afgelopen jaar werd ruim 9 procent van de totale CE-omzet in deze maand verdiend. Dit jaar verwacht GfK Retail and Technology dat december 10 procent van de totale omzet zal innemen. Verder vindt een verschuiving plaats naar online aankopen. In december 2009 betrof het omzetaandeel van online 15 procent, in december 2010 18 procent en voor dit jaar wordt een stijging naar 21 procent verwacht.
Smartphones, tablets en portable gaming devices blijven populair. In 2011 zullen er maar liefst 4,2 miljoen apparaten verkocht zijn. Door die explosieve verkoop groeit de vraag naar docking stations. Ten opzichte van de eerste negen maanden in 2010 is de verkoop hiervan gestegen met 22 procent. Daarnaast zorgt de verkoop van losse elementen zoals versterkers, luidsprekers en ontvangers, voor een ‘double digit’-groei. Nieuwe functies, zoals Airplay, maken het mogelijk digitale muziek te streamen. Streaming audio producten zijn daardoor zeer gewild aan het worden. In de eerste negen maanden van 2011 zijn er maar liefst 42 procent meer streaming audio producten verkocht dan in dezelfde periode in 2010.

dinsdag 13 december 2011

Synergievoordeel voor Endemol bij deal met Time Warner

Endemol zou kunnen profiteren van de licentiedeals die Time Warner heeft gesloten met online videoplatformen Hulu en Netflix. Het Amerikaanse mediaconcern bood gisteren 1 miljard euro in contanten op het Nederlandse mediahuis. Warner heeft voor zijn eigen content distributiecontracten gesloten met online videoplatforms Hulu en Netflix, bedrijven die de komende jaren wel eens belangrijker kunnen worden dan klassieke betaaltelevisie. Endemol zou met andere woorden series kunnen verkopen aan kijkers buiten de klassieke omroepen om. Vandaag is de deadline die schuldeisers hadden gesteld aan een reorganisatieplan. 

3FM Serious Request nu in HD via glasvezel

Dit jaar kunnen de uitzendingen van 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis in Leiden (van 18 tot en met 24 december) ook live gevolgd worden in haarscherpe HD-kwaliteit. Voor het eerst gaan Nederland 1, 2 en 3 de uitzending van de actie in HD aanbieden. De HD-uitzending is onder meer mogelijk doordat het Glazen Huis ontsloten wordt met een snelle glasvezelverbinding van Eurofiber. Het is de vijfde maal dat Eurofiber 3FM Serious Request op deze wijze steunt. De verbinding werd gerealiseerd in nauwe samenwerking met aannemersbedrijf Gebr. vd Donk. Deze Eurofiber-partner deed het graafwerk en legde de fysieke verbinding aan – alles volledig belangeloos. Net als bij de vorige edities van 3FM Serious Request wordt ook dit jaar weer de benodigde netwerk-, encoding- en decodingapparatuur beschikbaar gesteld door Cisco. De Ethernetverbinding biedt met tweemaal 1Gpbs meer dan voldoende bandbreedte voor het transport van beeld en geluid in HD-kwaliteit naar Hilversum.

Behalve voor het uitzenden van de actie wordt de glasvezelverbinding ook deze keer weer gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het call center. Dit call center handelt de vele telefoontjes en berichten naar 3FM Serious Request af. De hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding zorgen ervoor dat alle soorten informatie ongestoord, naast elkaar uitgewisseld kunnen worden – van audio en video tot internet en telefonie.

3FM Serious Request is een gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis, die jaarlijks plaatsvindt. Dit keer wordt vanuit het Glazen Huis in Leiden door de drie 3FM dj’s aandacht gevraagd en geld ingezameld voor moeders die zijn beschadigd door oorlog en conflicten.

CanalDigitaal en TV Vlaanderen pakken misbruik kaarten aan

Het Luxemburgse mediabedrijf M7 Group S.A heeft de aanval geopend op het misbruik van kaarten waarmee abonnees satelliet televisie kijken. Het gebeurde nogal eens dat de kaart werd gedeeld, zodat meerdere abonnees op meerdere plekken naar dezelfde zenders konden kijken. Sinds 6 december is het bij TéléSAT, een van de diensten van M7, niet meer mogelijk om onbeperkt de satellietsignalen door te geven. Nog maar vier kanalen kunnen tegelijk worden gecodeerd. Als de decoder meer dan vier kanalen tegelijkertijd decodeert zal het beeld op zwart gaan. De veranderingen worden geïntroduceerd  via een software update. Zonder die update kunnen nog maar twee zenders tegelijkertijd gedecodeerd worden. 

iPad 3 binnen drie tot vier maanden

De nieuwe iPad zal niet lang meer op zich laten wachten. Onderdelen voor de tablet zijn reeds besteld door OEM fabrikanten, meldt het doorgaans goed ingelichte Digitimes. De krant verwacht dat de nieuwe iPads binnen drie tot vier maanden geleverd zullen worden. Dat blijkt ook uit de productie van de iPad 2 waarvan de productie begin volgend jaar zal worden teruggeschroefd naar 4 tot 5 miljoen exemplaren. Foxconn Electronics zal de productie van de nieuwe iPad in januari starten. In totaal zullen er dit jaar 40 miljoen exemplaren worden verkocht. 

maandag 12 december 2011

Eric Schmidt: Google TV gaat doorbreken

Google-topman Eric Schmidt weet het zeker: in 2012 zal de helft van de nieuwe televisies voorzien zijn van Google TV. Hij deed die boude uitspraak vorige week tijdens de Le Web-conferentie in Parijs. Slimme internet-televisies zullen volgend jaar gaan doorbreken, zo verwacht Schmidt. Waar het optimisme op is gebaseerd is niet duidelijk, want in de VS is Google TV geen groot succes geworden. Zo heeft ook het Europese Logitech Google TV in de ban gedaan. De meeste fabrikanten ontwikkelen liever hun eigen systemen. 

2011 is het jaar van de online videodiensten

2011 is zeker het jaar van de online videodiensten. Dat blijkt uit de jongste metingen van de Global OTT Video Forecast: Q4 2011 door Strategy Analytics. De totale uitgaven bedragen zo'n 3,5 miljard dollar. Wel is er sprake van rem op de groei, maar diensten als Netflix en Hulu lijken een groot deel van de markt te gaan pakken. Toch verwachten de onderzoekers dat er druk komt te staan op de marges. Zo is de perceptie van online diensten toch een andere dan die van optische media als Blu-ray en DVD. Men wil voor online diensten minder uitgeven. 

Samsung werkt aan tablet met superscherm


Samsung werkt aan een tablet met een zogenoemd retina display. Het scherm krijgt een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Dat zou beter moeten zijn dan wat Apple voor zijn volgende versie van iPad in het verschiet heeft: een 10,1 inch 'near retina'-scherm met een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. De tablet met een dual-core Exynos 5250-processor met een kloksnelheid van 2 GHz zal volgende maand op de Consumer Electronics Show (CES) worden getoond.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger